Şimdi Ara

Kablosuz Bağlantı Adaptörü sürekli kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
15.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ofisimde 4 adet TPLİNK WN 722N model kablosuz adaptör kullanıyorum.
    Şimdiye kadar hiçbir sorun yoktu. Ancak 1-2 haftadır sürekli internet kopuyor. Önceleri ONAR dediğim zaman düzeliyordu. Artık düzelmiyorda. O bilgisayarda çalışmayan adaptör diğer bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor.

Problemi çözmek için.
    1- Adaptörü aynı marka başka bir adaptörle değiştirdim.
    2- Ağ ile alakalı kalıtsal sorun olabilir diye FORMAT attım, yine aynı sorun var.

İşletim Sistemim Windows 7.

• Selam
    Sanırım bilgisayar otomatik IP alıyor.
    Bunu manüel olarak kendiniz belirleyin ve modeminizde MAC filtrelemesi kullanıyorsanız bu makinenin veya diğerlerinin internet çıkışını serbest yapın.

Örnek yapılandırma:
    IP Adresi: 192.168.2.2 son rakamı istediğiniz gibi girebilirsiniz. 3 - 4 - 5 - 6 vs.
    Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1

Tercih edilen DNS sunucusu: 195.175.39.39
    Diğer DNS sunucusu: 195.175.39.40

Eğer internetiniz hattınız üzerinden kopuyorsa, bunu TTNet müşteri hizmetlerinden 444 0 375 numaralı telefonla sorabilirsiniz.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Sanırım bilgisayar otomatik IP alıyor.
    Bunu manüel olarak kendiniz belirleyin ve modeminizde MAC filtrelemesi kullanıyorsanız bu makinenin veya diğerlerinin internet çıkışını serbest yapın.

Örnek yapılandırma:
    IP Adresi: 192.168.2.2 son rakamı istediğiniz gibi girebilirsiniz. 3 - 4 - 5 - 6 vs.
    Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1

Tercih edilen DNS sunucusu: 195.175.39.39
    Diğer DNS sunucusu: 195.175.39.40

Eğer internetiniz hattınız üzerinden kopuyorsa, bunu TTNet müşteri hizmetlerinden 444 0 375 numaralı telefonla sorabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

MErhaba Bay_KG

Otomatik alıyordu evet, söylediklerinide yaptım. Şuanda yine olmuyor.

USB ye adaptörü ilk taktığımda ışık yanıp sönüyor. İnternete giriyor ama girer girmez mesela bir haber sitesi açtığımda sayfanın tamamını yuklemeden kopuyor. daha sonra adaptörün ışığı tamamen gidiyor.

Aynı kablosuz adaptörleri diğer bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor.

Bilgisayarın USB si ile alakalı bir sorun olabilir mi diye düşündüm ama USB yazıcı gayet normal çalışıyor. Adaptörü USB uzatma kablosu ile taktım. Sorun aynı değişmiyor.

• Selam
    USB yazıcı ile ile Wireless hiç bir zaman bir değildir. Bunu lütfen baştan bilelim.

Bu durumda kablosuz yeni bir ağ kurmanızı tavsiye edeceğim..
    Ben AirTies 2410 USB Wireless kullanıyorum ve 2 kat aşağıdaki komşudan istediğim zaman bağlanıp hiç kopma falan olmadan, dosya indiriyor veya yüklüyorum. Dosya boyutları da bir hayli yüksek olmasına rağmen, sizinkisi gibi bir proplem yaşamıyorum.

Muhtemelen ping sorunu yaşıyorsunuz. Yani USB adaptörünüz o bilgisayardan sürekli ping göndermiyor olabilir. Başka bir USB portuna takarak deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 9 Haziran 2011; 14:27:29 >
  • Bu ping sorunu değil . adaptöre usb den gelen elektrik akımı kesiliyor olabilir . printer dan bunu anlayamazsınız çünkü printer usb deb elektrik beslemesi almaz . wireless adaptörün sürücülerini güncellemeyi deneyin . bir de bilgisayarın usb portuna bir mouse gibi bir aygıt takın ve modemin ışığı söndüğünde mouse da çalışmayı durduruyor mu bunu gözlemleyin .
  • Wireless Adaptörüne Usb'den gelen elektrik akımı kesiliyor. Ve kablosuz ağ bağlantım sinir bozucu bi şekilde kopup kopup geliyor ne yapmam lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan_ural

Bu ping sorunu değil . adaptöre usb den gelen elektrik akımı kesiliyor olabilir . printer dan bunu anlayamazsınız çünkü printer usb deb elektrik beslemesi almaz . wireless adaptörün sürücülerini güncellemeyi deneyin . bir de bilgisayarın usb portuna bir mouse gibi bir aygıt takın ve modemin ışığı söndüğünde mouse da çalışmayı durduruyor mu bunu gözlemleyin .

Evet benim Wireless Adaptörüne Usb'den gelen elektrik akımı kesiliyor. Ve kablosuz ağ bağlantım sinir bozucu bi şekilde kopup kopup geliyor ne yapmam lazım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selam
    USB yazıcı ile ile Wireless hiç bir zaman bir değildir. Bunu lütfen baştan bilelim.

Bu durumda kablosuz yeni bir ağ kurmanızı tavsiye edeceğim..
    Ben AirTies 2410 USB Wireless kullanıyorum ve 2 kat aşağıdaki komşudan istediğim zaman bağlanıp hiç kopma falan olmadan, dosya indiriyor veya yüklüyorum. Dosya boyutları da bir hayli yüksek olmasına rağmen, sizinkisi gibi bir proplem yaşamıyorum.

Muhtemelen ping sorunu yaşıyorsunuz. Yani USB adaptörünüz o bilgisayardan sürekli ping göndermiyor olabilir. Başka bir USB portuna takarak deneyin..

Pardon ping ne demek?
  • Taktıgın usbyi değiştir bi dene belki düzelir olmadı güncellemesini yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris
    Pardon ping ne demek?

Selam
    Gelen ile giden veri arasındaki süreye PING denir.
    PING süresi uzadıkça veriler yavaş inmeye veya yavaş göndermede tıkanıklıklar olur. Hâttâ internette kopmalar olasılığı yüksektir.
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris
    Pardon ping ne demek?

Selam
    Gelen ile giden veri arasındaki süreye PING denir.
    PING süresi uzadıkça veriler yavaş inmeye veya yavaş göndermede tıkanıklıklar olur. Hâttâ internette kopmalar olasılığı yüksektir.
    Kolay gelsin..

Çok teşekkürler kardeşim. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.