Şimdi Ara

Kablosuz Bağlantı ve Modem/Router Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben internetimi başka bir arkadaştan kablolu olarak almaktayım.

Bu gelen kabloyu bir routera bağlayıp şöyle yapmak istiyorum.

1 - Kablolu internet => Router/Modem => Kablo ile Bilgisayara bağlantı
    2- Router/Modem => Smart TV'e, 2 Adet telefona ve kablosuz kim bağlanmak isterse
    3- Router/Modem => Kablosuz internet alıp kablolu internet verecek bir cihaz (Bu konuda bana yardımcı olup tavsiyede bulunursanız sevinirim) => Kablo ile digitürk bağlantı.

Ev içerisinde böyle bir bağlantı yapmak istiyorum. Kablosuz çekim gücü iyi olacak bir ortam sağlamak istiyorum. Hangi ürünleri almalıyım yardımcı olur musunuz.

• para tatlıysa cisco
    para acıysa mikrotik
  • Kardes dediklerinden bir sey anlamadim.

Param fazla yok ama sirf yapmis olmak icinde ucuza kacmak istemiyorum. Elektronik cihazda uyduruk seyleri sevmem. Istedigim verimi alamiyorsam iadareten yapmam vazgecerim. Ortalama en fazla 150 ile 250 arasinda bir para verebilirim. Yani eger fark yaratiyorsa max duzeyde fark yaratmiyorsa orta halli bir seviyede olsun isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji marketine gidip TP-LİNK, INKA gibi ürünlere bakmanı tavsiye ederim. Hızı 300 mbps olsa işinizi görür
  • Arkadasım sana 2 tane cihaz lazım bir tane normal router ve bir tane repeater yani range extender alabilirsin yada dilersen 2 tane router alırsın birini access point olarak digerini ise alııcı olarak korsun ve kablosuzu kabloluya cevırırsın Tp link kullan ucuz ve iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 23 Kasım 2014; 17:21:47 >
  • Arkadaşlar şu ürünü alsam nasıl olur?

Seçenekler:
    1- TP-LINK TL-WPA4220KIT AV500

Bu ürün hem kablolu hemde kablosuz olarak veriyor değil mi?

Birde şunu alsam; (Araştırdım biraz paraya kıyıp en iyisini alim dedim ama 2. ürüne kadar veremedim.) GG indirimi ile alacağım son saatlerim yardımcı olursanız sevinirim.

TP-LINK Archer C7 alsam => buradanda kablosuz alıp 2 lan portla+kablosuz ile digiturk ve tv ye internet vermek istesem. 2. ürüne ne almalıyım sizce kaliteli olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaji -- 23 Kasım 2014; 20:20:41 >
  • Takaji T kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar yeni çıktı pek bilgim yok ama kablolu desteği var galiba 2 LAN portu olduğu yazıyor.

• Birde şunu alsam; (Araştırdım biraz paraya kıyıp en iyisini alim dedim ama 2. ürüne kadar veremedim.) GG indirimi ile alacağım son saatlerim yardımcı olursanız sevinirim.

TP-LINK Archer C7 alsam => buradanda kablosuz alıp 2 lan portla+kablosuz ile digiturk ve tv ye internet vermek istesem. 2. ürüne ne almalıyım sizce kaliteli olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaji -- 23 Kasım 2014; 20:26:03 >
    Kalite olarak hep aynı fazla bir fark göremezsin ev kullamınında. En iyisi olsun diye fazla para vermek gereksiz olur bence uygun fiyatlı olan da işinizi görür

• TP-Link TL-WR1043ND + TP-LINK TL-WA860RE

Bunları alsam bana yeterli olacaktır?
  • Yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

İleride 5GHZ bant kullanabilirim diye,

TP-LINK Archer C7+TP-LINK TL-WA860RE ( TP linkin henüz 5GHZ ağ genişleticisi çıkmamış)

Bu ürünleri aldım teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takaji

Yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

İleride 5GHZ bant kullanabilirim diye,

TP-LINK Archer C7+TP-LINK TL-WA860RE ( TP linkin henüz 5GHZ ağ genişleticisi çıkmamış)

Bu ürünleri aldım teşekkür ederim.

Cihazlar alinmis hayirli olsun
    Dediginiz butceye iki adet tp link 740n is gorurdu yinede
    Birini kabloludan kablosuz icin kullanirdiniz
    İkinciyide birinci cihazla wds yapardiniz

• quote:

Paylaşımın için teşekkür ederim kardeş. İyimi ettim kötü bilmiyorum aldık bakalım :) Koblosuz güçlendiri olarak aldığıma switch taksam olurmu?

Son cumleyi anlayamadim
    Kablosuz guclendiriciye switch den kasit nedir

• quote:

KablosuZ olarak paylasim yapiyor, 1 tanede ethernetten paylasiyor ya, ethernetten paylasimi switch ile cogaltabilirmiyim demek istemistim.

Etherneti kablosunu istediginiz kadar çoğaltabilirsiniz

• quote:

Teşekkür ederim kardeş.

• Hayırlı olsun ikiside işini gorecek cihazlardır kardeşim :) 5ghz olayına gelırsekde laptopların ve telefonların cogu 5ghz desteklemıyor olsa napacan :D Ayrıca tp linkin 5 ghz urunu vardır bende var cunku resimini atıyorum TL-WA7510N
     Kablosuz Bağlantı ve Modem/Router Tavsiyesi
    Zaten 5 ghz almanı tavsiye etmem çok zararlıdır 5 ghz calısan bır cıhazın yanında 1dk durduktan sonra basın agrımaya baslar bu işi yaptıgım için soyluyorum bence hiç bulasma :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.