Şimdi Ara

Kablosuz Internet Sinyali Nasıl Arttırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
18.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Airties RT-205 kullanıyorum..Komşumuzla beraber kullanmaya karar verdik. Oturma odasında yerdeyken modem o hiç sinyal alamıyor ben modemi cam kenarına koyunca hafifte olsa sinyal alıyor ama biraz yüklense bağlantı gidiyor.Modemi değiştirmeden daha iyi sinyal alınmasını nasıl sağlayabilirim? Anten takarak olabilir mi?

• Evet bende istiyorum cvp
  • quote:

Orijinalden alıntı: komlet06

Evet bende istiyorum cvp
    RT205 e harici anten takılmıyor bildigim kadarıyla bağlantı yapmaya çalıştığınız mesafeler nedir arada netip engeller var.
    Basitçe çözüm üretmeye çalışırsak;
    Komşunuz biraz daha güçlü bir usb adaptör kullanabilir,
    Modemin yerini değiştirerek yada bir Ap ile sinyal alanını uzatabilirsiniz.
    Mesafe uzadıkça ve araya engeller girdikçe daha farklı çözümler uygulanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontpl

RT205 e harici anten takılmıyor bildigim kadarıyla bağlantı yapmaya çalıştığınız mesafeler nedir arada netip engeller var.
    Basitçe çözüm üretmeye çalışırsak;
    Komşunuz biraz daha güçlü bir usb adaptör kullanabilir,
    Modemin yerini değiştirerek yada bir Ap ile sinyal alanını uzatabilirsiniz.
    Mesafe uzadıkça ve araya engeller girdikçe daha farklı çözümler uygulanabilir.

Alıntıları Göster
    -air-ties ap-301,302-400 modeli çözüm olabilir
    -komşunuz değişebilir antene sahip bi alıcı kullanabilir...
    -ilkel bi yöntemle komşunuzun alıcısı usb ise bir uzatmakablosu vasıtası ile kevgir(makarna süzgeci aliminyum)nin
    ortasına-odağına koyar sizin modeme doğru çevirir...
    - kesin olmamakla birlikte modeminizi modifiye edebilirsiniz sma giriş jakı alırsınız 2 tane modem üzerine sağ ve solda konuşlandırır sabitlersiniz.
    bu jaklara modem içini açtığınızda göreceksiniz 2 adet antenlere giden kablo vardır.sma jakın + sını + sına - sinide - sine lehimleyin
    güzelce her iki taraftada...antenleri değişebilen modeme sahip oldunuz bölece her iki tarafada 9 ar desibellik indoor anten takabilirsiniz...
    başarırsanız iyi bi mesafe elde edersiniz...

• İyi bir Access Point ile ne kadar mesafede internete bağlanılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

İyi bir Access Point ile ne kadar mesafede internete bağlanılabilir
    Ap ye bağlı olarak 30km ye kadar çıkabiliyor bildiğim kadarıyla ancak göz teması şart.
  • quote:

Ap ye bağlı olarak 30km ye kadar çıkabiliyor bildiğim kadarıyla ancak göz teması şart.

Alıntıları Göster
    Komşumla arada 40 metre var ben cama koyunca modem çekiyor arada bir engel yok sadece cam var oda camın yanında bağlanıyor ama düşük sinyal alıyor..AP alsam yine bir modem bağlı olacak değil mi ayrıyetten? Bir de 2 km uzaklıkta akrabam oturuyor ama arada bina fazla onlarda kullanabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Komşumla arada 40 metre var ben cama koyunca modem çekiyor arada bir engel yok sadece cam var oda camın yanında bağlanıyor ama düşük sinyal alıyor..AP alsam yine bir modem bağlı olacak değil mi ayrıyetten? Bir de 2 km uzaklıkta akrabam oturuyor ama arada bina fazla onlarda kullanabilir mi?

Alıntıları Göster
    Benim eski modem bozulmadan önce(usr9106) modem pencere önünde karşıdaki evin camına yakın olark ta PC vardı ve radaki mesafe rahatlıkla 200-250m varken hiç sorun yoktu.
    buna benzer bana da bir çözüm gerek,modemin antenlerini değiştirmek bildiğim kadarı ile sinyali artırmıyor,ama denemedim, heriki modem antenini söküp yerlerine 16dBi taksam işe yara mı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Benim eski modem bozulmadan önce(usr9106) modem pencere önünde karşıdaki evin camına yakın olark ta PC vardı ve radaki mesafe rahatlıkla 200-250m varken hiç sorun yoktu.
    buna benzer bana da bir çözüm gerek,modemin antenlerini değiştirmek bildiğim kadarı ile sinyali artırmıyor,ama denemedim, heriki modem antenini söküp yerlerine 16dBi taksam işe yara mı ki?

Alıntıları Göster
    modemede alıcıyada yüksek db anten takın verim alırsınız...

ap varken modem olucak tabi onun sinyalini tekrarlayan bir sistemdir ap...

airties marka apleri tercih eebilirsiniz bence ap-400 ün 500 mw çıkışı olması lazım .. anteni değişşebilen tek model ap 400

konuyu açan arkadaşım için antenlerle oynamadan bi ap ile durumu çözebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

modemede alıcıyada yüksek db anten takın verim alırsınız...

ap varken modem olucak tabi onun sinyalini tekrarlayan bir sistemdir ap...

airties marka apleri tercih eebilirsiniz bence ap-400 ün 500 mw çıkışı olması lazım .. anteni değişşebilen tek model ap 400

konuyu açan arkadaşım için antenlerle oynamadan bi ap ile durumu çözebilirsiniz...

Alıntıları Göster
    bir ap ile açık alanda modemde dahil mesafe antenlerle oynamadaan 800m-1km arasında bağlanılabilir..

kapalı mekanda ap ve modem etrafında 5 duvar mesafe sayın.. her geçtiği duvarda 1 çubuk seviye azalır ortalama...
    eski binaysa daha da kısalır duvarlar kalın oluyor

• quote:

bir ap ile açık alanda modemde dahil mesafe antenlerle oynamadaan 800m-1km arasında bağlanılabilir..

kapalı mekanda ap ve modem etrafında 5 duvar mesafe sayın.. her geçtiği duvarda 1 çubuk seviye azalır ortalama...
    eski binaysa daha da kısalır duvarlar kalın oluyor

Alıntıları Göster
    1 km uzaktan çeker mi şehirleşmenin yoğun olduğu bir bölgede
  • quote:

İki cihaz arasında gözteması varsa olur. Yönlü anten kullanılırsa gayet güzel çalışır.

Ben kısa mesafe bagladım ama arada bir bina var 4mbit neti sorunsuz kullanıyorum.
  • quote:

quote:

İki cihaz arasında gözteması varsa olur. Yönlü anten kullanılırsa gayet güzel çalışır.

Ben kısa mesafe bagladım ama arada bir bina var 4mbit neti sorunsuz kullanıyorum.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: eggman

Alıntıları Göster
    bağlanacak kişide sağlam bir wireless adaptör olması lazım ben 5 katlı binanın 5. katında oturuyorum binanın en altında dükkan (internetcafe) airties tr-205 herhalde modem 2 çubuk sorunsuz bağlanıyorum bu arada airties wus-300 kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan07 -- 28 Ocak 2010; 20:55:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkan07

bağlanacak kişide sağlam bir wireless adaptör olması lazım ben 5 katlı binanın 5. katında oturuyorum binanın en altında dükkan (internetcafe) airties tr-205 herhalde modem 2 çubuk sorunsuz bağlanıyorum bu arada airties wus-300 kullanıyorum...

Alıntıları Göster
    Bendede airties RT-205 modem var ve 2kat altta kuzenimde wus-300 adapter var fakat arada çok duvar olduğundan çok verim alamıyorum uzatma kablosuyla pencere dışına çıkarınca 2çubukla çekiyor. Fakat sinyal gücünü arttırıp fazla kablodan kurtulmak istiyorum. Ne önerirsiniz repeater nasıl olur. Bu konuda pek bi bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: 0U2H4N

Bendede airties RT-205 modem var ve 2kat altta kuzenimde wus-300 adapter var fakat arada çok duvar olduğundan çok verim alamıyorum uzatma kablosuyla pencere dışına çıkarınca 2çubukla çekiyor. Fakat sinyal gücünü arttırıp fazla kablodan kurtulmak istiyorum. Ne önerirsiniz repeater nasıl olur. Bu konuda pek bi bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Alıntıları Göster
    ap iş görür... repeater modunda bağlarsınız modeme direk kuzene versen kabloyla apden bağlansa bile olur....

• quote:

ap iş görür... repeater modunda bağlarsınız modeme direk kuzene versen kabloyla apden bağlansa bile olur....

Alıntıları Göster
    hangi apyi önerirsin ayrıca ap ile modem arasında kablo gerekli mi apnin bizde bulunması gerekli kuzende mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0U2H4N

hangi apyi önerirsin ayrıca ap ile modem arasında kablo gerekli mi apnin bizde bulunması gerekli kuzende mi?

Alıntıları Göster
    access pointler her zaman iyi bir dagıtım saglamıyor. Bildigime göre antenin gücü ve türü onemli uzak mesafe için olarda cok fazla fiyatlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackphoenixxx

access pointler her zaman iyi bir dagıtım saglamıyor. Bildigime göre antenin gücü ve türü onemli uzak mesafe için olarda cok fazla fiyatlı

Alıntıları Göster
    air ties ap 301 -302-400 modelleri uygundur 301 fiyat bakımından uygun olur ikinci el alın ...

kuzende durur ap... ap modemden kablosuz alır kuzene ister kabloya çevirir ister kablosuza böylece arada kablo olmaz ....
    sizin kullanım tercihinize bağlı

modem ve ap arasında kablo olmayacak yani sorunuzun cevabı...

• http://wblogy.com/wireless-sinyal-gucu-nasil-arttirilir/

Buradan Wireless Sinyal Gücü Nasıl Arttırabileceğinizi Nasıl Yöntemler ve cihazlarla yapabileceğiniz ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.