Şimdi Ara

Kablosuz internetim yok , kırılmış uygulama yüklemek (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısmetse bu haftaiçi iPod Touch'ıma kavuşuyorum. 2G ve 8gb olacak.

Durumu şöyle özetliyim , bilgisayarımda internet var ama modemim kablolu , ipod ile internete bağlanma lüksüm yok.

Bu şartlarda ,

- Alete jailbreak işlemini yapabilir miyim?

- Jailbreak işleminden sonra , bilgisayarımda .ipa dosyası bulunan bir oyunu iPod'a yükleyip rahat bir şekilde oynayabilir miyim? (nfs undercover.)

http://www.ikaynak.com/forum/genel-konular/tuyo-merkezi-ana-sayfa/msg73341/#msg73341

Bu linkte sanırım yapabileceğimden bahsediliyor ama siz bana tekrardan net bir cevap verirseniz sevinirim. Arkadaşlar lütfen net bir cevap istiyorum sizden. Emin olan arkadaşlar yazarsa daha güzel olur.

Ayrıca dediğim işlemleri yapmak için gerekli açıklamaları yapan konuların linkini paylaşırsanız da çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

• JB yapılır ama uygulama yükleyemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

JB yapılır ama uygulama yükleyemezsin.

Neden , sonuçta .ipa dosyası var bende. Konuda verdiğim linke bakınız , kablosuz internetiniz yoksa diye başlıyor ve devam ediyor. O niçin benim işime yaramıyor? Lütfen cevap verin , benim için önemli bir konu.

quote:

Kablosunuz İnternetiniz Yoksa:
    Firmware 2.0.x : http://rapidshare.com/files/172967250/MobileInstallation_Firmware_2.0.x.rar
    Firmware 2.1 : http://rapidshare.com/files/172967251/MobileInstallation_Firmware_2.1.rar
    Firmware 2.2 : http://rapidshare.com/files/172967252/MobileInstallation_Firmware_2.2.rar
    Firmware 2.2.1 : http://rapidshare.com/files/201586709/mip_v2.2.1.zip

İlk önce yukarıdan hangi firmware yazılımını kullanıyorsanız,ona uygun olan Mobile Installation dosyasını indirin.

Şimdi sırayla;

1. Telefonunuza WinSCP yada iPhone Browser ile bağlanın ve "/System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework" klasörüne girin.(WinSCP Kullanımı)Girdiğiniz klasördeki "MobileInstallation" dosyasını bilgisayara kaydederek yada adını değiştirerek yedeğini alın.

2. Şimdi indirmiş olduğunuz "MobileInstallation" dosyasını bu klasörün içine atın ve izinlerini de 775 olarak ayarlayın.(İzinleri Değiştirilmesi-->Resimlere bakın)

3. Usb bağlantısını çıkartıp bağlantıyı kesin ve iPod'u kapatıp açın.
    4. iTunes programını açın ve "iTunes Store" dan bir tane bedava uygulama indirip yükleyin.
    5. Şimdi indirdiğiniz tüm .ipa uzantılı kırılmış uygulamaları,üzerine çift tıklayarak iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.

Sonuç olarak indirdiğiniz tüm .ipa uzantılı kırılmış uygulamaları bu yöntemle yükleyebiliyorsunuz.Kısacası bilgisayardan kırılmış uygulama kurarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-815DA1408 -- 2 Şubat 2010; 23:15:03 >

• Mobile Installation 2.2.1 e kadar olan sürümler için kullanılan eklenti.
    Bunu da wifi ile kurabiliyorsunuz.
    3.0 dan sonra bu olay değişti.
    Eski sürümlerde Cydia yı PC den de kontrol edebiliyordunuz ama şimdi mümkünmüdür bilemem.
    Cihaz olsa bakardım ama olmadığı için bilemeyeceğim.
    Araştırın biraz.
  • quote:

Mobile Installation 2.2.1 e kadar olan sürümler için kullanılan eklenti.
    Bunu da wifi ile kurabiliyorsunuz.
    3.0 dan sonra bu olay değişti.
    Eski sürümlerde Cydia yı PC den de kontrol edebiliyordunuz ama şimdi mümkünmüdür bilemem.
    Cihaz olsa bakardım ama olmadığı için bilemeyeceğim.
    Araştırın biraz.

Anlatamadım sanırım benim cihaz 2.nesil yani 2.2.1 olmayacak mı? E o zaman engel nedir? Ya da önce kablosuzla baglanıp bir şey yapıp sonradan hiç wifi ye gerek kalmadan mı kullanabiliyoruz? durumu özetlerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-815DA1408 -- 2 Şubat 2010; 23:36:47 >
  • Ben bilemem ki sizin hangi FW yi kullanacağınızı ya da cihazınızın kaçıncı nesil olduğunu.
    Wifi illaki gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 2 Şubat 2010; 23:42:49 >
  • Bende 2 gün önce 32gb 3 nesil touch aldım ama 2 gündür kablosuz internet olmadığı için jb bile yapamadım şuan sadece free app lerle idare ediyorum.

İstediğiniz şekilde app yüklemeyi yapabilirseniz bizide haberdar ederseniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapılır da, civcivli iş.
    PC den Cydia daki Source ları falan yönetebiliyorsun, oradan program falan kurabiliyorsun.
    Zamanında denemediğim program vesaire kalmamıştı.
    Nette araştırın, bulursunuz.
  • Mobile Installation ın amacı, iTunes den crackli uygulamaların yüklenmesini sağlamak.
    3.0 dan sonrası için bu işi AppSync yapıyor.
    Sizin yazdığınız mesajda, Mobile Installation ın PC den nasıl yükleneceği anlatılmış, aslında Cydia dan yükleniyor Wifi kullanarak.
    Anlatımdaki yönergelere uyarsanız istediğinizi yapabilirsiniz.
    3.0 ve sonrası için de mevcut olabilir, aslında cihaz olsa bende, ben 1-2 deneme ile bunu mümkün kılabilirdim.
    Diğer taraftan benim dediğim gibi Cydia yı PC den yöneterek de yapabilirsiniz, bunu yapalı uzun zaman oldu.
    Ben 2008 Mayıs başı askerden 1 hafta dağıtıma geldiğimde iPod Touch 1G almıştım 445 Tl ye 12 taksitle.
    Askerden Mayıs 16 sında geldim 2009 un, yaklaşık 3,5 ay kullanmışım askerden sonra.
    3G çıkmadan da 250 Tl ye satım, 3G 9 Eylül 2009 da çıkmıştı, yani ben satalı 5 ay oluyor.

Kablosuz internetim yok , kırılmış uygulama yüklemek (?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 3 Şubat 2010; 0:54:30 >

• @Mustang , yani yapabilirim öyle mi? Aslında yapabiliyorum doğru mudur? Mobile Installationu wifi ile internetten değil de direkt pc den atarak bu şekilde halledebiliyorum yani. Eğer dediklerim dogruysa hiç wifi olmasına gerek kalmıcak lütfen son bir cevap bekliyorum.

Ayrıca bahsettiğiniz program CYDER mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-815DA1408 -- 3 Şubat 2010; 9:35:11 >
  • ikaynaktaki arkadaş şöyle söyledi;

quote:

iphone pc suite programı indir ve kur bilgisayarına. sonra orda app bölümü var. orda cydia kaynaklarını göreceksin. ne istiyorsan netelfondan indirir gibi bilgisayarından indirdiğinde zaten kendisi kuracaktır. oyun uygulama veya söylediğin tarzdaki deb vb. tarzındaki şeyler.

Doğru mudur acaba , bu yöntemle ipod touch'ı hiç internete bağlamadan , bilgisayarda .ipa dosyası bulunan kırılmış uygulamalar yükleyebilir miyiz ?

bu arada siparişi verdim ipod touch 2g 8gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-815DA1408 -- 3 Şubat 2010; 16:55:08 >
  • hocam en kısa ve güzel yolu bi kafeye girip Installous yüklemek..

sonra eve gelince her türlü ipayı tıklayıp itunes üzerinden açarak sync edebilirsin cihaza...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpineForest

hocam en kısa ve güzel yolu bi kafeye girip Installous yüklemek..

sonra eve gelince her türlü ipayı tıklayıp itunes üzerinden açarak sync edebilirsin cihaza...

hocam şöyle yapiyim dimi? jb yi atiyim normal zaten jb sırasında internet gerekmiyo dimi? sonra wireless yakalıyıp installaous u kuriyim dimi alete , 250 kb bişeymis galiba , sonra itunes ten ipa yı gönderim alete. ordan da kurayım. çatır çatır oyniyim dimi yapim dimi
  • En başında demiştim zaten JB için wifi gerekmiyor diye.
    Ama siz yazılan bilgilere güvenmiyorsunuz sanırım.
  • quote:

En başında demiştim zaten JB için wifi gerekmiyor diye.
    Ama siz yazılan bilgilere güvenmiyorsunuz sanırım.

Güveniyorum o konuda dimi yazarken onu kastetmedim hocam. Özellikle senin bilgilerine güveniyorum tabiki , bi üstteki mesajımın içeriğini kontrol edip doğrudur ya da değildir , olur olmaz bir şey diyebilir misiniz hocam? Bir de jb yi quickfreedom diye bi yazılım ile atmayı dusunuyorum. çok kolaylık saglıyor.
  • Üst mesajda dediğiniz gibi yapabilirsiniz.
    Bence en iyi JB QuickPWN ile oluyor, ben diğerini duydum ama denemedim.
    Siz deneyip karar verebilirsiniz.
    Bu tip yazılımda oynama ile cihaza 1 şey olmaz, korkunuz olmasın.
  • Bilgisayarın laptop ise onun wireless'inden kablosuz internet yayını yapabilirsin. Ama masaüstüyse gidip bir kablosuz router alabilir veya laptoptan yapabileceğin wireless yayınını usb wireless aygıtı alarak masaüstünden yapabilirsin. Dediklerimi nette araştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.