Şimdi Ara

Kablosuz internette hız dağıtımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, benim şöyle bir sorunum var. Komşumuzla birlikte ortak internet kullanıyoruz. Modem benim bilgisayara bağlı, komşumuzda wireles ile bağlanıyor. Aylık ücreti yarı yarıya ödüyoruz. İnternet hızımız 5-6 mbit. Ben bilgisayar başında genellikle online oyun oynuyorum. Fakat komşumuz ne zaman birşey izlese veya indirmeye başlasa benim oyundaki ping değerlerim tavan yapıyor. Şimdi benim şöyle bir isteğim olucak. Diyelimki 6mbit lik hızın 3mbitini ben, 3mbitini komşum kullansın. Bu hız değerlerini aşmıyalım. Böyle birşey mümkünmüdür?

Modem markası : Airties RT-206

Not: Komşumuzun bilgisayarına herhangi bir program kuramıyabilirim. Lütfen bu seçenek dışında yardımcı olunuz.
    Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Sıkıntılı bir konu..Keşke network bölümüne açsaydınız konuyu.

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yapamazsın.Yaparsın belki ama...Ama işte.
    Öncelikle şuna göz at
    http://forum.donanimhaber.com/m_9917266/mpage_1/key_//tm.htm#9917266
    sonra şuna
    http://forum.ulak.net.tr/index.php/t/6/

Ayrıca kullandığınız modemin marka ve modeli nedir?Modeminizde Bandwith Management özelliği varsa oradan yapılabilir.
    Ya da
    SoftPerfect Bandwidth Manager – Bandwidth limiter and traffic shaper for Windows
    deneyebilirsiniz.
    http://www.softperfect.com/products/bandwidth/

İlk başta neden yapamazsınız dedim,onu da söyleyeyim.
    Programla paylaştırdınız diyelim.Stabil olarak çalışacağının garantisi yok,internete çıkma konusunda çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    Şimdiden söylim.

• Benim hatam. Forumda yeniyim, o bölüm gözümden kaçmış. Kusura bakmayın. Yardımınız için teşekkürler.
  • TT net kullaniyorsaniz bu buyuk bir sorun. Hizi duzgunce paylastirmayi birturlu beceremiyorlar. Kuzenimde superonline var download yaparken ayni anda baska bir bilgisayarda internete bagli olmasina ragmen rahatlikla online oyun oynayabiliyor. Bende 8mbit ttnet var youtubedan vidyo actigimda bile ping yapiyor. Komsunuzdan, hiz sinirlamasi ayarlanabilen bir download programi kullanmasini rica edebilirsiniz.
    Not: Firma kotulemek gibi bir amacim yok, sadece tecrubelerimi paylasiyorum.
  • Aslında şu superonline işi ne zamandır benimde aklımda vardı. Acıbademde oturuyorum. Uzun zamandır alt yapımızda mevcut. Hemde TTnet pingin 10 diyelim, superonline'da 2-3 e düşürüyor. Bu avrupa serverlarında minimum 20 pinglik bir düşüş demektir. Yalnız kafamı kurcalayan birşey var. Adil kullanım hakkı diye birşey getirmiş superonline. Misalen 20mbit hız aldın, 100gb kotayı geçince 1mbite çekiyorlarmış. Bu beni biraz caydırdı doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACIBADEMLI

Benim hatam. Forumda yeniyim, o bölüm gözümden kaçmış. Kusura bakmayın. Yardımınız için teşekkürler.

Estğ..O anlamda söylemedim..Oraya açsa idiniz network konusunda uzman arkadaşlar daha sağlıklı yorumlar yazabilirlerdi.Bir hata yok ortada, foruma yeni arkadaşlara yardım etmek görevimiz.
  • Şansliysaniz o kosullar uygulanmiyor. Zaten ilk 1 2 ay dozunu kacirip kotayi fazla fazla asarsiniz ancak sonralari 50-60 gb larda seyredersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba, benim şöyle bir sorunum var. Komşumuzla birlikte ortak internet kullanıyoruz. Modem benim bilgisayara bağlı, komşumuzda wireles ile bağlanıyor. Aylık ücreti yarı yarıya ödüyoruz. İnternet hızımız 5-6 mbit. Ben bilgisayar başında genellikle online oyun oynuyorum. Fakat komşumuz ne zaman birşey izlese veya indirmeye başlasa benim oyundaki ping değerlerim tavan yapıyor. Şimdi benim şöyle bir isteğim olucak. Diyelimki 6mbit lik hızın 3mbitini ben, 3mbitini komşum kullansın. Bu hız değerlerini aşmıyalım. Böyle birşey mümkünmüdür?

Not: Komşumuzun bilgisayarına herhangi bir program kuramıyabilirim. Lütfen bu seçenek dışında yardımcı olunuz.

Kardeşim kimse sana yardım edememiş. Sana yardım edeyim. Bu sorununun çözülmesi kadar basit bir konu yok. Sen modeme kablolu bağlanıyor isen, çok iyi. Senin hızın 6 Mbps olur, karşı tarafın ise hızı, w-lan sekmesinden hız çıkışını 3 Mbps ye ayarlayarak sınırlamış olursun. Şimdi kablosuz kullanıyorsun diyelim, o zaman maddi durumun iyi ise 300 ile 400 tl arası fiyatı var denilen, her mac adresine hız limitini ayrı ayrı koyabildiğin, gönderme hızınıda ayarlayabildiğin bir modem alman seni bu sıkıntıdan kurtaracaktır. Bu kadar harcama yapmak istemiyoum dersen, sen kablolu kullanacaksın karşısıda kablosuz. Bu çok basit bir işlem. Eğer dilersende gönderme hızınıda 800kbps den 400 kbps ye düşürebilirsin. Sen yapamazsan uzak masa üstü programı ile ben yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seank

Şansliysaniz o kosullar uygulanmiyor. Zaten ilk 1 2 ay dozunu kacirip kotayi fazla fazla asarsiniz ancak sonralari 50-60 gb larda seyredersiniz.

Az önce geçmiş aylardaki kotlarımı sorguladım. Maximum 70GB olmuş. Ben pek fazla birşey indiren biri değilim zaten. En fazla girip oyun oynuyorum arada. Söylemiştim ortak kullandığımız kişiyede superoline geçelimmi diye, "fark etmez" demişti. Bakalım öyle yaparız artık. Çünkü bu hız problemi başa bela gerçekten.

quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Kardeşim kimse sana yardım edememiş. Sana yardım edeyim. Bu sorununun çözülmesi kadar basit bir konu yok. Sen modeme kablolu bağlanıyor isen, çok iyi. Senin hızın 6 Mbps olur, karşı tarafın ise hızı, w-lan sekmesinden hız çıkışını 3 Mbps ye ayarlayarak sınırlamış olursun. Şimdi kablosuz kullanıyorsun diyelim, o zaman maddi durumun iyi ise 300 ile 400 tl arası fiyatı var denilen, her mac adresine hız limitini ayrı ayrı koyabildiğin, gönderme hızınıda ayarlayabildiğin bir modem alman seni bu sıkıntıdan kurtaracaktır. Bu kadar harcama yapmak istemiyoum dersen, sen kablolu kullanacaksın karşısıda kablosuz. Bu çok basit bir işlem. Eğer dilersende gönderme hızınıda 800kbps den 400 kbps ye düşürebilirsin. Sen yapamazsan uzak masa üstü programı ile ben yaparım.

Ben kablolu kullanıyorum. Komşum wirelestan bağlanıyor. Malesef maddi yönden pek harcama yapabilicek durumda değilim. Ne zamandır böyle bir çözüm arıyordum. Şuanda ben şirketteyim akşam 19:00 civarı evde olurum. Eğer sizde o saatten sonra online olup bana yardımcı olabilirseniz gerçekten beni çok mutlu etmiş olursunuz. Yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACIBADEMLI -- 1 Kasım 2011; 14:20:08 >

• quote:

quote:

Merhaba, benim şöyle bir sorunum var. Komşumuzla birlikte ortak internet kullanıyoruz. Modem benim bilgisayara bağlı, komşumuzda wireles ile bağlanıyor. Aylık ücreti yarı yarıya ödüyoruz. İnternet hızımız 5-6 mbit. Ben bilgisayar başında genellikle online oyun oynuyorum. Fakat komşumuz ne zaman birşey izlese veya indirmeye başlasa benim oyundaki ping değerlerim tavan yapıyor. Şimdi benim şöyle bir isteğim olucak. Diyelimki 6mbit lik hızın 3mbitini ben, 3mbitini komşum kullansın. Bu hız değerlerini aşmıyalım. Böyle birşey mümkünmüdür?

airties rt205 modemde o menüye nasıl ulaşabilirim?

• quote:

quote:

quote:

airties rt205 modemde o menüye nasıl ulaşabilirim?

bildiğim kadarı ile bu tip modemlerde sadece kablosuz yayın tipini değiştirebliyoruz özel olarak bir hız tanımlaması yapmak mümkün değil

yayın tipi bu modemin desteklediği b yada g harfleri ile tanımlanmış b : 11mbit yani 1.1megabyte hız yada g 54mbit 5.4megabyte hız tanımlaması yapılabiliyor. bi de airtesin özelliği olan mesh destekliyor modem karşı aygıtta mesh gibi 125mbit alabiliyorsa 12.5megabyte hıza ulaşabilir yani bu üç hızdan başka değiştirmek mümkün değil

Kablosuz internette hız dağıtımı.

resimdeki mixed mod hem b hem g destekli cihazlar için uygun hız ayarlı onu b yada g seçerek hızı düşürüp arttıralabilir.

• NuKe_MaNia

Cevabın için teşekkür ederim ama senin söylediklerin modem üzerinde hız ayarlaması yapmak için değil, modeme bağlanacak cihazın desteklediği protokole göre ayar yapmak için.
    Ben
    izmir85 'in cevap vermesini bekliyorum..8mbit bağlantıyı 3e 5 nasıl paylaştırabilirim onun derdindeyim..Ya da 4e 4.1e 7 de olur.
  • quote:

NuKe_MaNia

Cevabın için teşekkür ederim ama senin söylediklerin modem üzerinde hız ayarlaması yapmak için değil, modeme bağlanacak cihazın desteklediği protokole göre ayar yapmak için.
    Ben
    izmir85 'in cevap vermesini bekliyorum..8mbit bağlantıyı 3e 5 nasıl paylaştırabilirim onun derdindeyim..Ya da 4e 4.1e 7 de olur.

haklısın eksik yazmışım düzelteyim hız ayarlamasından kastım teknik olarak modemin kablosuz olarak bağlanacak cihaza göre hızı düşürmek yada arttırmak isterse g desteklesin b yapınca direkt b olarak bağlanır hız düşer

ama bildiğim kadari ile bandwith balance özelliği bu tip basir routerlarda yok anca dd-wrt gibi özel firmware atıp(tabi destekliyorsa cihaz) o özellik kazandıralabilir.

bende merak ediyorum açıkçası nası oluyormuş hakkaten

• birisi atıyor kuyuya taşı, kaçıyor :))

ACIBADEMLI

modemin arayüzünü giriş yapın..soldaki menülerde Qos adında bir menü var mı?
  • Şuan evde değilim bakamıyorum ama var. Hergün girdiğim için biliyorum.
  • quote:

Şuan evde değilim bakamıyorum ama var. Hergün girdiğim için biliyorum.

Denk gelemeyebiliriz..
    http://forum.donanimhaber.com/m_34155868/tm.htm

bu konuda bir arkadaş sizin isteğinize benzer bir çözümü açıklamış..Oradan yardım alabilirsiniz.

Ama tam olarak ihtiyacınıza cevap verebilir mi,bilemiyorum..Birkaç tane kafama takılan soru var çünkü.

Ayrıca

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&biw=1366&bih=643&q=+site:forum.donanimhaber.com+donan%C4%B1mhaber++a%C4%9F+h%C4%B1z+s%C4%B1n%C4%B1rland%C4%B1rma+qos

bu linklere de göz atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 1 Kasım 2011; 15:55:37 >

• İşte tam aradığım konu. Eve gidince anlatılanları tek tek dener uğraşırım. Sonucumu buradan bildiririm. Çok teşekkür ederim.
  • quote:

İşte tam aradığım konu. Eve gidince anlatılanları tek tek dener uğraşırım. Sonucumu buradan bildiririm. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim...Yalnız dediğim gibi kafamda soru işaretleri var.
    Mesela bir bilgisayardaki bağlantıyı kısıtladınız,sizin bilgisayar kapalı iken yine diğer bilgisayar kısılıyor mu vs gibi şeyler.

Bunun yanında diğer donanımhabere özel google aramasında da başka konular var..Onlara da gözatın..

Kolay gelsin.
  • quote:

İşte tam aradığım konu. Eve gidince anlatılanları tek tek dener uğraşırım. Sonucumu buradan bildiririm. Çok teşekkür ederim.

Şmd girdim foruma, sze yardım etmeye hazırım. İnsanlar bilmediğinden konuşurlar rahat rahat, sorun değli. Kendi modemmde w-lan hızını, bağlantı tipin değiştirmeden, stediğm hıza alabiliyorum. Seçeneklerim ise; 1 Mbps 2 Mbps 4 Mbps 5 Mbps 5.5 Mbps 6 Mbps 9 Mbps 11 Mbps 12 Mbps 18 Mbps 24 Mbps 36 Mbps 48 Mbps 54 Mbps olarak sunulmuştur. Veri gönderme hızını ise, w-lan sekmesinde değil, başka bir ayardan yapılıyor. O sayfanın başlığın ismi ise QoS'dir. Size yardım edeceğim. İnsanlarda görmüş olur nasıl hız sınırlandırılıyor. Benim modemim Huawei HG521'dir. Sizin modeminizde var mı bakacağız. Var ise ne mutlu.
  • quote:

quote:

Veri gönderme hızını ise, w-lan sekmesinde değil, başka bir ayardan yapılıyor. O sayfanın başlığın ismi ise QoS'dir.

O tren kaçtı hoca..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.