Şimdi Ara

Kablosuz klavye ve fare takılma, donma sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin artık çıldırıcam kablosuz klavye mouse takılıyor oyun oynarken 1 saniye takılıyor aim alamıyor veya klavye takılıyor bir süre algılamıyor tuşları veya klavye geç algılıyor. Mouse kesildiğinde tıklayamıyorum da çıldırmak üzereyim yani sürekli takılıyorlar ve donuyorlar lütfen yardım!

*Farklı zeminlerde denedim mouse. ( a4 kağıdı, mouse pad, tahta zemin, bacak v.s). Zeminden kaynaklansa zaten klavye sorun çıkarmazdı.
    *Farklı usb çıkışlarını denedim. Hatta setin sorun çıkardığı çıkışa hdd takıp kullanıyorum hiç bir problem yok hdd de.
    *Virüs taraması yaptım pc gayet temiz.
    *Pillerini değiştirdim sonuç yine aynı.
    *Laptop'a bağlayıp orda denedim set sorunsuz çalışıyor laptopda.
    *Bios güncel.
    *Sorun devam ettiği için SSD aldım düzelmedi.
    *Elimde bir tane daha kablosuz mouse var onuda taktım oda aynı takılarak çalışıyor.
    *En son çare format attım pc ye hala aynı sorun düzelmedi.

• kablosuz klavye ve mouse'lar 2.4ghz frekansında çalışırlar. aynı frekansta çalışan başka aygıtlar varsa birbirini etkiler. bunun en büyük örneği de kablosuz modem. eğer modem yakınlardaysa wifi de 2.4 ghz de çalıştığı için kablosuz ekipmanlarda büyük sıkıntı yaşatır.
    laptopta sorunsuz çalışıyor demişsin laptop uzakta iken denediysen o yüzden sıkıntısız çalışmış olabilir. mutfağa yakın bir yerdeysen mikrodalga çalıştığı zaman da anlık kopma vs olabilir.
    %90 modem ya da başka bir kablosuz ekipman çok yakında olduğu için diye düşünüyorum.
  • Bu konunun cidden çözümü var mı? bilgisayar aldım yeni ve wireless klavye böyle sorun yapıyor. eskiden laptopla kullanırdım ve aynı uzaklıktaydı her şey.

• Microsoft mu klavye ve mouse ?

1-cihazın bios güncellemesi var ise yapınız.
    2-chipset sürücüleri mutlaka güncel olmalı
    3-usb askıya alma ayarları kapalı olmalı.
    4- aygıtın bir yazılımı var ise görev yöneticisinden işlem önceliğini yükseğe alın.
    5-wireless üzerinden internete bağlanıyorsanız modem kanalını değiştirin.
    Set başka cihazda (birden fazla) aynı şartlarda aynı sorunu vermiyor ise sorunun notebookta olması olağan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende logitech var 3 tane de cıhaz takılı 2 fare 1 klavye canavar gibi. 1kere kopma olmadı. marka önemli. git en ucuz logi fare klavle al

bende k220 var 5 yıldır sorunsuz. ama oyun oynarken g602 mause kullanıyorum elle güzel oturuyor diye.

• diabl0 kullanıcısına yanıt

Konuyu hortlatacağız ama bende Logitech olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum. Modem ile bilgisayar aynı odada, frekanslar karışıyor sanırım. Nasıl çözeceğimi de bulamadım maalesef. Acaba Bluetooth alsam çözülür mü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.