Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben rt 205 ile diğer airties access pointer lara web şifreleme yaparak dağıtım yapabiliyorum???

airties lar arasında web şifreleme var. yani olayın özeti : 1 ana modem : rt 205 ve 3 tane access pointer markası ap302 var ve bunlar web şifreleme kullanıyor...
  • Ben yukarıdaki resimlere göre yorumlarımı yapayım.

1.resim : Band ve Channel olarak yaptığınız ayar, RT-205'te de aynı değil mi ?

2.resim : Normal WEP şifreleme var. RT-205'te de aynı şifreyi yazıyorsunuzdur. Deneme amaçlı şifrelemeyi devre dışı bırakabilirsiniz.

3.resim : Buradaki iki paragrafta "Bridge Restrict"in (köprü sınırlandırma) ayarını DISABLED (pasif) yapın ki, MAC adresini girdiğiniz Remote Bridge'e izin verilsin" diyor. Bu önemli bir ayar gibi gözüküyor, deneyin mutlaka. Bu arada, AP mode olarak Access point haricinde ne gibi seçenekler var ? Mesela "Bridge" gibi birşeyler var mı ?

4.resim : DHCP server'ı kapatıp bir IP atamışsınız, ancak IP'nin son rakamı çok yüksek. Acaba RT-205'te IP havuzunu sınırlamış olabilir misiniz ? Mesela 192.168.2.50 ile başlasın ve 10 IP verilebilsin gibi. Zyxel'de böyle bir ayar var. Eğer öyle bir ayar varsa IP adresi 192.168.2.50 ile 192.168.2.59 arasında olmalıdır. RT-205'de IP havuzu olup olmadığından emin değilseniz son rakamı 252 değil de, 4-5 gibi bir sayı ile deneyebilirsiniz.

5.resim : Bu sayfa bana ayar yapılması gereken bir sayfa gibi gelmedi.

6.resim : Burada neden "MAC Encapsulation Routing" seçtiğinizi anlayamadım. Benim de yaptığım anlatımda "Bridging" seçilmesi gerektiği yazıyordu. Ben USR9110 ile "1483 Bridging" seçtiğim zaman alttaki ayarlar kendiliğinden değişiyordu. Belki burada da seçinde alttaki seçenekler değişebilir. Değişmezse de, sadece "Bridging" seçip bir deneme yapabilirsiniz.

Benim yorumlarım bunlar. Vurguladığım ayarları bir deneyin bakalım sonuç ne olacak.

Bu arada, RT-205 ayarlarından USR9108'in MAC adresine izin veriyorsunuz değil mi ? RT-205'te Bridging (köprüleme) ile ilgili ne gibi ayarlar var ?

quote:

Orjinalden alıntı: abdurrahimk
    arkadaşım şifrelemeyi kaldırıcaksın diye yazdık o kadar. son resminde enclupsion modu aktif. diğeri 2. resimde web şifrelem aktif gözüküyor.

Deneme yapmak için şifre kaldırma önerilebilir belki ama, normal kullanımda şifrenin kaldırılması pek kimsenin isteyeceği bir şey değildir sanıyorum. Eğer iki modem sadece şifresiz çalışırken iletişim kurabiliyorsa hiç kurmasınlar daha iyi (bence).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 29 Kasım 2008; 14:33:07 >

• öncelikle zahmet edip cevapladığın için teşekkürler...cevaplarıma geçeyim..

1- kanal 3 ama band aynı değil... usr deki gördüğünüz 802.11g airties daki ise 802.11Mix..Yani tüm o modları kapsayan bir seçenek seçilmiş durumda..Birşey farkettirirmi sizce bu?

2- rt 205 inde internee çıkış şifresi aynı tıpkı usr9108 deki gibi... Birebir aynı orada bir problem yok..

3- bu seçeneği ben şey diye anlamıştım. Hımm.. burada vereceğim MAC adresine bağlantı yapabilirsin manasında..Yani ordaki gördüğünüz MAC adresi benim rt 205 in MAC adresi...Demekki yanılmışım. Eve gidince denemem lazım bir Dİsable edeyim...Orada bir seçenek daha var o da köprü olayı. Ama köprüyü çalıştırdım ve wireless dan tarama yapınca nedense usr yi hiç görmez oluyor. O kısmı anlamadım...Ama benim yapmam gereken köprü değil ki..Bridge yapmak istemiyorum ben. Tıpkı nasıl apartmanda Access Pointerlarım var ise aynı görevi üstlendirmek istiyorum bu usr9108 e. Köprü değil yani Access point olarak kullanmam gerekiyor gibi geldi bana...

4- Kontrol ettim rt 205 in dhcp havuzunun sınırları 0 dan 254 e kdr. Yani atadığım ip de bir sorun olacağını sanmıyorum...

6- burada en son denediğim MAC Encapsulation Routing idi de ondan öyle kalmış. Bridge de mi kalacak? Access point gibi yapmak istesemde yine orda Bridgemi kalıcak? Bence benim problem burda. Burada yanlış birşey yapyorum.Ama bridge ye alıp , 3.resimdekinide Bridgeye alıp bir deneme yapacağım...

ayrıca rt 205 de MESh sistemi var. Süper yapmış adamlar. Direk Mesh e girip tarama yapıyor alet çevredeki aletleri. Bulduklarını soruyor eşleştirme ve tanıtma yapsınmı diye. Ona göre seçiyorsunuz sizde istediklerinizi. Tanıttım ben hep bu usr 9108 i orada sorun yok bence....

Rt205 dede köprü olayı var ama dediğim gibi sistemi hep access point olarak ayarladım...

Sonuç : Denemem gereken : 3.resimdeki Enabled i Disabled yapıp 6.resimdekini Bridge modunda denemem lazım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whocares -- 29 Kasım 2008; 16:32:02 >

• @Whocares

Öncelikle ben bu konularda uzman olmadığımı, sadece kısa süre önce kendi ihtiyacım dolayısıyla öğrendiklerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştığımı belirteyim

Burada önce Access Point, Bridge (köprü), WDS (wireless distribution system) gibi kavramların açıklamak gerekiyor herhalde.

Google'da kısa bir araştırma yaptım, anladığım kadarıyla geleneksel "bridging" (köprüleme) denildiği zaman, iki ağın birbirine bağlanması oluyor ama sinyal arttırımı yapılmaz deniyor. Fakat WDS için "Access Point + bridging" deniyor. Dolayısıyla hem köprü kurulmuş oluyor, hem de Access Point görevi yapıyor. Zaten ben de WDS kurduğum zaman sinyalin arttığını görüyorum. Benim birbiri ile bağladığım USR9110'larda WDS özelliği vardı.

Anladığım kadarıyla WDS için Airties MESH kelimesini kullanıyor. Çünkü USR9110 ile WDS'de tarama yaptığım zaman bağlanabileceği cihazları buluyor ve 4 adede kadar bağlanabilirsiniz diyor.

• şaka gibi....

3-)
    Bridge Restrict"in (köprü sınırlandırma) ayarını DISABLED (pasif) yapın ki...........

bunu yaptım ve oldu

uyumlu şekilde çalışıyor arkadaşlar...Süper oldu...Birde 7dbi lık anten taktım süper oldu...

Emeği geçen herkeze çok teşekkürler...
  • merhabalar

bende bir süredir modemleri bir birine bağlamak için çalışıyorum. rt-205 access point haline getirip zyxel 661hw bağladım. Bunlar arasında WEP 64bit şifrele ile sorunsuz çalışıyorlar. fakat birde usr 9108'i zyxel bağlamak istedim. Bunu yaparken yaptığım şeyler
    1.dhcp disable yapıp bir statik ip vermek
    2. wireless kanallarını aydı yaptım.
    3. AP moduna enable yaptım ve zyxel mac adresini yazdım.
    4. advanced bölümünde AP isolation disabled

sonunda bağlamayı başardım fakat zyxel deki ve usr-9108 wep şifrelemeyi kaldırmak gerekti.

benimde sorunum zyxel ile rt-205 haberleşirken olduğu gibi usr-9108 de aynı wep şifrelemesi koyamıyorum o zaman usr9108 internete çıkılmıyor.
    whocares anladığım kadarıyla bunları şifreli haberleştirmiş. Bunu nasıl yaptığını öğrenebilir miyim.
  • evet o şekilde yaptım...

3.seçenekteki "zyxel mac adresini yazdım" demişsin orayı disable et ve bişi yazma..

4.seçenekte : ip isoletion Enabled bende.

olması lazım denersin
  • herhangi bir firmware update yaptı mı. hangi firmware kullanıyorsun usr 9108 için
  • sitesinde bulunan en son firmware i...
  • tekrar merhaba,
    şimdi söyle bir sorun var geçen akşam senin dediklerini ve değişik versiyonlarını birçok kere denedim artık bu konuda uzman oladum diyebilirim. usr 9108 wireless şifreyi kaldırdığımda her halükarda (temel ayarlarda dahi) internete bağlanıyorum.
    denemelerin sonunda söyle birşeyin farkına vardım.
    1. modem zyxel 661hw
    a)bu alette wds modunu aktif hale getirdiğimizde aynı menude wireless şifrelemeden farklı olarak ayrı bir şifreleme koyma alanı var.
    b)wds menusunde bu kısmı wep şifreleme aktif değilken rt-205(wep şifreli durumda) ile haberleşiyor fakat usr 9108 (wep şifreli durumda) ile haberleşmiyor.
    c) wds menusune şifrelemeyi aktif hale getirdiğimde rt-205(wep şifreli durumda)ile haberleşmiyor fakat usr 9108(wep şifreli durumda) benim daha önce yazdığım temel ayarlarla dahi haberleşebiliyor.
    2.
    a) rt-205 ap modunda (wep şifreli durumda) kendi clientları ile şifreli fakat zyxel (ana modem) ile şifresiz haberleşiyor.
    b) usr 9108 wireless security kısmından herhangi bir şifre yazdığımda bunu hem clientları ile haberleşirken hem de ana modemle haberleşirken kullanıyor.
    c)zyxel 661hw hem clientlar için ayrı hem (wds)ap'ler için ayrı menülerinde şifreleme seçeneği olduğunda iki modemi ayrı ayrı bağlayınca ve ayarları ona göre yapınca haberleşebiliyor fakat 3 modem aynı anda olmadı.

3. Sonuç :
    whocares senin bu modemleri şifreli haberleştirebilmen için sanırım rt -205 veya usr9108 bilmediğimiz bir ayarı daha yapmış olabilir misin. çünkü yaptığım çalışmaya göre iki bu şekilde haberleşmediği görülüyor. rt-205 'i nasıl ap modunda diğer modemle haberleşirken şifreli konuşmasını sağlayabiliriz.

• uzunca yazından sonra çok kısa bir cevap olacak ama olay budur : dediklerimden başka bir ayar yapmadım ve bu şekilde sorunsuz kullanıyorum wep hexadecimal şifre kullanıyorum rt 205 de deeeee rt 205de dee....
  • usr9108 i sadece kablosuz adaptör olarak kullanmakistiyorum. etrafta kablosuz ağ varsa bağlancam. ne yapmam lazım. tşk ler
  • quote:

Eğer modemi kablosuz adaptör olarak kullanmak isterseniz yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra modeminizi (airties yada ayar yapılan modem) Lan kablosu ile bilgisayarınıza bağlayıp diğer kablosuz modem üzerinden internete bağlanabiliyorsunuz. Yani yukarıdaki ayarları yaptığınızda modem artık bir kablosuz alıcı oluyor.
  • Bence çok faydalı ve kaynak olabilecek bir konu olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Ben de ZOOM X6 modemi ana modem olarak kullanacağım, RT205 i ise "tekrarlayıcı" (repeater) olarak kullanmayı düşünüyorum. ZOOM X6 ile RT205 i bu şekilde kullanan ya da kullanmayı deneyen var mı? Varsa ve bilgi verirse çok sevinirim. Ayrıca yukarda okuduğum şifresiz çalışma gibi durumlarla karşılaşmaktansa Airties AP400 gibi bir cihaz alıp işi çözsem mi.

AP 400 alsam ZOOM la devam etmek yerine RT205 i ana modem yapmak daha mantıklı mı olur?

Şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi bayramlar dilerim
  • AP-302 access pointle ttnetin hediye olrak verdigi pikatel airmax kablosuz modemi birbirine kablosuz olarak tanıtıp deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum tssklr
  • abdurrahimk arkadaşım. ilk msj da senin resimlerle anlattıgını birebir deniyorum ama sorunlarım var. bende kablo modem var pozitek marka ve elimde bir tane de rt-205 var. resimlerle anlattıklarını tek tek yaptım. kablo modemden gelen ethernet kablosunu rt-205 e taktım ve 2 notebooumdan bir i baglanıyor digeri ise "Tanımlanamayan ağ" diyor. İki bilgisayarda da Vista Home Basic 32 bit yüklü. Acaba hatam nerde olabilir ???
  • Bende dediklerini uyguladım fakat şu şifre olayına bi çözüm bulmamız gerekior eğer bu modemi kablosuz adaptör olarak kullanabiliosam wpa şifresi girip modeme de baglanabilmem gerekir ne biliyim değişik bi başka yazılım kullanarak bu başarılamaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomruq

abdurrahimk arkadaşım. ilk msj da senin resimlerle anlattıgını birebir deniyorum ama sorunlarım var. bende kablo modem var pozitek marka ve elimde bir tane de rt-205 var. resimlerle anlattıklarını tek tek yaptım. kablo modemden gelen ethernet kablosunu rt-205 e taktım ve 2 notebooumdan bir i baglanıyor digeri ise "Tanımlanamayan ağ" diyor. İki bilgisayarda da Vista Home Basic 32 bit yüklü. Acaba hatam nerde olabilir ???

pozitek marka modelin ip sıralması nasıl? yani demek istediğim eğer o modemde 192.168... ile başlamayabilir. onun ip numaralarını bul ondan sonra airtese ona göre ip numarası ver.
    bir ikincisi diğer laptop bağlanıyorsa sorun ondada olabilir. daha çok yazılımsal...
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdurrahimk

quote:

Orjinalden alıntı: tomruq

abdurrahimk arkadaşım. ilk msj da senin resimlerle anlattıgını birebir deniyorum ama sorunlarım var. bende kablo modem var pozitek marka ve elimde bir tane de rt-205 var. resimlerle anlattıklarını tek tek yaptım. kablo modemden gelen ethernet kablosunu rt-205 e taktım ve 2 notebooumdan bir i baglanıyor digeri ise "Tanımlanamayan ağ" diyor. İki bilgisayarda da Vista Home Basic 32 bit yüklü. Acaba hatam nerde olabilir ???

pozitek marka modelin ip sıralması nasıl? yani demek istediğim eğer o modemde 192.168... ile başlamayabilir. onun ip numaralarını bul ondan sonra airtese ona göre ip numarası ver.
    bir ikincisi diğer laptop bağlanıyorsa sorun ondada olabilir. daha çok yazılımsal...

195.174.252.3 verdim ip olarak dinamik olarak baglanan cihaza gore ip yi veriyor onda sorunum yok. ama aynı anda iki tane vermiyor. misal 1. notebook ile baglnıyorum 21 ip alıyor sorun yok 2. acıyom ip almıyor. daha sonra kapıyom 2 sini de 2. notebook u acıyom 98 ip alıyor baglanıyor sorunsuz 1. notebook u acıyım bu sefer o baglanmıyor. anlatanbildim mi acaba ?

• açıkcası dinamik ip olayına takıldım.
    birde sunu dene pozitek marka modeminden airtese sabir ip numarası ver. o hiç değişmesin anlıyacağın.
    birde 4 nolu işlemi yapıyorsun dimi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.