Şimdi Ara

kablosuz modemi kablolu modem yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar...oturdugum evden 100 metre ileriye tasındım....ortak kullandıgımız bir adsl hat vardı...bende masaustu var...kullandıgım modem kablolu...sizden sorum kablolu modemi kablosuz hale getirmek icin accespoint yeterlimi....accespointin yolladıgı sinyali ben masaustu bilgisayarımdan nasıl görecegim onun icin ayrı bir aparat varmı....varsa adı nedir...bu urunler icin önereceginiz markalar vemodelleri nelerdir...teşekkürler...

• Kullandığınız kablolu modem'i eski yerinizde bıraktığınızı kabul ediyorum.

Bunu kablosuz hale geirmek için kablosuz bir erişim noktası (yani "access point") almanız gerekiyor. Bu AP'u, kablolu modemin Ethernet portuna (veya portlarından birine) takacaksınız.

Kendi masaüzeri bilgisayarınıza (PC)'ye de USB yuvalarına bağlanabilen bir kablosuz ağ adaptörü takacaksınız.

Ancak aradaki mesafenin 100 metre olması, araya girecek birtakım engebeler (yani sadece binalar değil ama ağaçlık türü engebeler vb.), eski yerinizle yenisi arasındaki kod farkları gibi etkenlerle bana bu sağlıklı bir proje gibi gözükmüyor. Eski modemin konumu ile yeni yeriniz birbirlerini tam olarak görüyorlarsa olabilir ama arada başka binalar falan da varsa, bana göre unutun gitsin. Zaten başarıyı denemeden göremezsiniz (yani bu iki ürünü sonra kullanamamak pahasına alacaksınız..). Daha da kötüsü, bugün yaptığınız bir denemede alacağınız başarılıya yakın bir sonuç, yarın daha kötüleşebiliyor (anlık atmosferik koşulların değişimi dahi etkileyebilir...).

Buna karşılık 1000 US$'ye yakın bir para ödeyip de daha uzun menzilli ve bina dışı kullanıma elverişli bir AP alacak haliniz de yok herhalde. Bu son dediklerimin dışında, TR'de satılan kablosuz AP'ların hepsi bina içi, hatta ev (daire) içi kullanıma elverişli olanlardır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.