Şimdi Ara

Kablosuz modemi sadece access Point olarak kullanmak için ayarladıktan sonra geri dönüş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir arkadaşın aşağıda belirttiği şekilde kablosuz modemi ayarlayıp AP olarak kullandım.
    quote:

1-) Öncelikle bilgisayarımızı ethernet kablo ile ADSL modeme bağlıyoruz.
    2-) Sonra bilgisayardan adsl modemin web arayüzüne giriyoruz (192.168.2.1 adresinden yada sizin modemde neyse o değerden)
    3-) Kablosuz ayarlarına girip önce kullanmak istediğimiz kablosuz şifreyi giriyoruz. Bu şifre kablosuz ağ için kullanacağımız şifre olacak. İstersek kablosuz adını da değiştirebiliriz. (WPA veya WEP şifreleme gibi. Bu işlem adsl'deki şifrelemenin aynısı olduğundan detay vermiyorum.) Kaydet diyoruz.
    4-) Yine menüden Yerel Ağ - IP Ayarları ve DHCP ye tıklayın. Gelen pencerede "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seçeneğine tıklayın. Kaydet diyin.
    5-) ethernet kablosunu ADSL modemden çıkarıp netmaster modemin lan girişine takıyoruz. Bu sefer netmaster modemin web arayüzüne giriyoruz. (192.168.100.1 adresinden)
    6-) Netmaster modemin menülerinden kablosuzu seçiyoruz. Kablosuz menüsünde Kablosuzu devre dışı seçeneğini seçip uygula tuşuna basıyoruz. Böylece çalışırken iki adet kablosuz ağa sahip olmanız engellenmiş oluyor. Netmaster'ın kablosuzunu kapatmış oluyoruz yani.
    7-) ethernet kablosunu bilgisayarımızdan çıkarıp bir ucunu netmaster modemin lan girişine, diğerinide ADSL modemin lan girişine takıyoruz.
    8-) Kablosuz ağ arayıp kendi kablosuz ağınızı bulup az önce ADSL modeme koymuş olduğunuz kablosuz şifresini giriyoruz. Veeee şimdi dilediğimiz gibi ve istediğimiz kadar bilgisayarı kablosuz ağdan internete bağlıyoruz.
    Yanlız unutulmaması gerekn bir durum bu şekilde istediğimiz kadar bilgisayara paylaştırabilmek için netmaster cbv 700 gibi router özellikli bir kablo modemin olması gerekiyor. Eğer router özellikli bir kablo modeminiz yoksa sadece 1 bilemediniz 2 tane bilgisayara bağlayabilirsiniz. Ama elinizde netmaster cbv 700 varsa her hangi bir sıkıntı bulunmuyor.

Şimdi adsl'e geri dönmek istiyorum ve kablosuz modemimi tekrar eski haline almak istiyorum. Fakat kabloyu kablosuz modeme taktığımda herhangi ip almadığından modem setup'ına hangi ip adresinden girmem gerek bilmiyorum. Modem üzerindeki ince reset tuşu ile resetlemek mi tek çözüm, ya da başka önerisi olan varmı acaba?
    Şimdiden teşekkürler...

• PC nize 192.168.2.10 gibi bir IP yi elle verin.
  • Hard reset attıktan sonra sadece ttnet user name password giriyorsunuz başka bişi yok ki. Ap olarak konfigüre edip elle ip girmektense cihazinizi resetleyip ADSL olarak arayüzünü daha stabil kullanmak daha manyıklı.

KOlaygelsin
  • Ben de alakasız bir soru sorayım. Elimde Samsung'un ethernet girişli bir Bluray cihazı var. Ben buna ethernet kablosu ile Netmaster'ı bağlasam, ayarları yaptıktan sonra modemime bağlanıp kablosuz bir şekilde internet alabilir miyim bluray'e?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modemi Switch Olarak kullanmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.