Şimdi Ara

kablosuz wireless ağ üzerinde diğer bilgisayarlara limit kota

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru 1: ADSL hattımızı 3com kablosuz router ile kullanıyoruz. Komşumuz da bizim hattımızı kullanıyor. Hattımız kotalı olduğu için limit aşımını önlemek istiyoruz. Bunun için ağa bağlanan bilgisayarların download miktarlarına veya hızlarına sınır koymak mümkün mü, nasıl? Her bilgisayara netlimiter benzeri programlar kurmak bizim için imkansız. Merkezi bir noktadan sınır koymak istiyoruz. Nasıl yapabiliriz?

Soru 2: Kablosuz router aracılığıyla ağ içinde dosya paylaşımı yapıyoruz. Komşumuzla interneti paylaşmak istediğimiz için WPA şifresini komşumuzla paylaştık, fakat kendi aramızda paylaşıma açtığımız dosyalarımızı komşumuzla paylaşmak istemiyoruz, bunu nasıl yapacağız?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Evet arkadaşlar ben de çok merak ediyorum arkadaşımızın sorusunu. Bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
  • 1- Router in QoS desteği var ise ip sine 64 Kbps, 128 vb sınırlama getirebilirsin.
    2- Kendi paylaştığınız dosyalara paylaşımda şifre koyarsın ( yani klasöre) şifreyi giren klasörün içini görür.
  • raptor2006 cevaplar için teşekkürler.

1)
    router'ın modeli:
    3Com® OfficeConnect® ADSL Wireless 11g Firewall Router
    Product # 3CRWDR100A-72

baktım ama QoS desteği göremedim.

göz atmak isteyenler için bu router'ın manual ve diğer dokümanları şurada.

netlimiter 2.0 pro'da sanıyorum bandwidth limit mümkün, yeni kurdum deneme aşamasındayım.

2) windows xp home edition'da paylaşılan klasörlere (shared folders) şifre koymak mümkün değil malesef. başka bir önerisi olan var mı?

• netlimiter 2 pro bir işe yaramıyor gibi

bu adreste proxy ile nasıl yapılacağı anlatılıyor: http://wireless.gumph.org/content/3/12/021-limited-bandwidth-sharing.html

araştırmaya devam etmekteyim :)

• aşağıdaki sitede konu incelenmiş ve netlimiter kullanın cevabı kabul edilmiş, yine de bilgi olsun diye linkini yazıyorum: http://www.experts-exchange.com/Networking/Q_21585143.html

buradaki sitede ise microsoft isa server üzerinden trafik kotalama yazılımı bulunabilir; şurada ise surfcontrol öneriliyor, ama bunlar da işe yaramaz win xp kullanıcıları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryukun -- 5 Eylül 2006; 5:24:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.