Şimdi Ara

kabuk programlamada dosya işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bu forumda inşallah emelime ulaşacam. umudum var. nette arama yapıyorum çok kısıtlı bilgiler var ben acemi bi kullanıcı olduğum için anlamadım. bi yardımcı olursanız sevinirim

linuxta yaptığım işlem bi programın çıktı dosyasının içerisinden alıp başka bir dosyada belirtilen stun ve satıra yazmam gerekiyor. bu baya zahmetli bi iş. kısa yoldan script yazarak bu işi çözmeye çalıştım. ayrıca çıktılar tek dosyada değil durum aşağıdaki gibi...

dosya1
    dosya2
    .
    .
    .
    dosyan

bende dosyalardan verileri şu şekilde aldım

cat dosya* | grep -i "veri" | cut -f8 -d' '

bu kodla verileri alabiliyorum sonra komuta şunu ekliyorum

cat dosya* | grep -i "veri" | cut -f8 -d' ' >> diğerdosya

diğer dosya boş değil komuttanda anlaşılacağı üzere dosyanın sonuna ekliyor
    dosya1 dosya2 ... dosya n deki n tane verleri. ama benim belli stun ve satıra yazdırmam gerekiyor. ayrıca her veri için sırasıyla uygun değerleri satırın başına 1,2,3 ... n değerlerinide yazdırmam gerekiyor. diğer dosya aşağıdaki gibi olmalı..

dosyada var olan açıklamalar
    değerler bu 3 satır dosyada var eklenecek olan satır ve stunlar aşağıdaki gibi
    eklenecek veri sayısı n

1 dosya1 den alınan veri
    2 dosya2 den alınan veri
    . .
    . .
    . .
    n dosyan den alınan veri

kısacası linuxta konsoldan var olan dosyaya yada yeni bir dosya oluşturularak istenilen satır ve stuna veriler yazdırabiliyormuyuz.

linux kabuk programlamada dosya işlemleri için komutların kısıtlı olduğunu okudum bazı yerlerde... bu durumda ne yapmalıyım. c fortran gibi proglar mı kullanmam gerekli yoksa kabuk komutları ile bu işi halledebilirmiyim. teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.