< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KADİR HAS ECON vs YTU IKTISAT ING? (2. sayfa)
-
-
khasın kampüsü bile yok hocam. bilginin kampüsü falan güzel ama hazırlık kampüsü kuştepede oralar baya kötü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dogru bilgi. Top seviye okullardan IIBF mezunu olmadigin surece kaziya kaziya bi yerlere gelmen lazim. Senin durumunda yazdigin okuldan cok okurken kendine kattiklarin onemli olacak. Okulun yeri, yurt disi imkanlari, staj imkanlari, sosyal imkanlari gibi faktorleri arastirip tercih yap. Okurden dil ogren, is tecrubesi kazan yoksa merhaba issizlik.
-
hocam cvyi çok iyi yapman lazım. iktisat okucaksan bir alana yönelmek için finans masterı+mba yapman lazım . yurtdışına çıkamıyosan burda yap dicem ama fiyatlar büyük ihtimalle uçmuştur. adam koç üniversitesinde ekonomi okusun hadi onu da geçtim gsü iktisatta okusun adam sorbonne da master yapıcak. fransızca+ingilizcesi var sorbonneda okumuş adamı havada kaparlar ki çoğu abdde mba de yapıyo.
Tip yazmanizi tavsiye ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
khastayım. okulun önünden geçmemiş adamlar adını duyup tabela mabela diyor. okulda şu an tanıtım günleri oluyor gidip gör okulu. öğrencilerin dediklerini çok sallama zaten onlar okulu övmek için orda. ekonomide hoca olarak sağlam isimler olduğunu biliyorum sadece, bölüm hakkında bilgim yok. burdakilere kalsa koç-sabancı-bilkent'ten başka hiçbir yerde okunmayacak. oralara girene kadar mezuna kal o zaman...
senin yerinde olsam araştırırım, aralarında imkan ve eğitim kalitesi bakımından çok fark yoksa ytü'yü seçerim çünkü geniş bir kampüste daha çok öğrenciyle okumak benim için daha iyi bir seçenek. ama dediğim gibi okullar sana ne verecek orası önemli.
ek olarak, şimdi baktım ve khas'ın ekonomi kontenjanı gayet az. bunun avantajları ve dezavantajları var. ancak şöyle bir şey var ki, yarı burslu öğrenci sıralaması çoook düşük. yani bölümde sırf gelmek için gelen, eğitimle alakası olmayan öğrenciler de olacaktır. bunun seni olumsuz etkileme ihtimali de oldukça fazla. ancak ytü'de genel olarak böyle bir sorun olmaz.
forumdan @kimanuel khas'ta ekonomi okuyup başka bir okula geçiş yapmış zamanında, onunla da konuş istersen.
bir de çap yapacaksan ytü'yü bilmiyorum ama bizim okulun 2018'de yeni gelen yönetimi çap'ı çok destekliyor. rahat yaparsın diye düşünüyorum ortalamayı yüksek tutarsan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi georgeorwellinkalemi -- 19 Temmuz 2022; 14:55:40 >
-
hocam linkedinden khas ytü bilgi mezunlarına bak. nerelerde çalışıyorlar diye
Başka bir bölüm olsaydı farklı düşünebilirdim ancak Kadir Has finans ve eknomi alanında iyi hocalara sahip. İngilizceni geliştirme imkanın varsa Kadir Has'ı seç. Burada ayrıca Finans Mühendisliği alanında Master programı da var. Lisans sonrası tavsiye ederim.
-
Evet yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bölümün yarı burslu sıralaması oldukça düşük seviyelerde. Dolayısıyla da öğrenci kitlesinin çoğunluğu ilgisiz ve alakasız kişilerden oluşuyor. Fakat bu her şeyin sonu değil, bölümde iyi arka plana sahip ve hiç ummayacağınız derecede istekli ve başarıya aç insanlar da bulunuyor ve siz de böyle bir çevrede takılırsanız azınlık effectinden dolayı kendinize daha çok şey katabiliyorsunuz. Hocaların kalitesi bence boun ve odtüyle baş edebilecek bir durumda (tabii ki okul küçük olduğu için daha az akademisyen var). Ayrıyeten bölümde öğrenci sayısı 25-30 civarında olduğu için istekli öğrencilerin aradan sıyrılması hocaların da insiyatif alan kişiler olmasıyla beraber çok kolaylaşıyor. Hocalarınız zaten ilgiliyseniz size R.A olarak ya da T.A olarak çalışmanız için kendileri çağırıyor. Bunların dışında çap yandal vs. yapmanız hiç de zor değil, koşullarını sağladığınız bölümle rahatça çap, yandal vs yaparsınız. Ben geçirmiş olduğum seneler boyunca oldukça kaliteli ve özellikle de iktisatta oldukça farklı bakış açıları katan bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Ek olarak şunu da belirteyim, Kadir Has'ın ekonomi departmanı heterodoks iktisatçılardan oluştuğu için diğer ekonomi departmanlarına göre daha farklı bir müfredatla ilerliyor yani bu şu demek oluyor: trde neredeyse hiçbir yerde alamayacağınız bir iktisat eğitimi alıyorsunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
+
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
max marsu zekası kardeşim big mac iki olduuu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X