Şimdi Ara

Kafa yedirten SABİT DİSK vibrasyonu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAMSUNG SP2504C model numaralı 250 GB Sata II sabit disk kullanmaktayım. Bu sabit diski CoolerMaster Stacker STC-T01 model numaralı kasamda kullanıyorum. CM Stacker kullanan arkadaşlar bilirler, içinde 3 adet sabit disk takılabilen bir modül bulunuyor:

Bu modül harddisk sessizleştirici özellikte olmasına ve yumuşak plastikten sessizleştiriciler içermesine rağmen sabit diskim pc çalışırken sürekli olarak dalgalı bir vibrasyon yaratmakta. Bu da doğal olarak sürekli bir uğultuya sebep oluyor.

Bahsettiğim ses veri okunurken gelen kafa sesi değil, ana motorun çıkardığı ses.

Bu konuda bana önerilerde bulunabilecek arkadaşlar var mı? Nihayetinde popüler bir kasa ve kullanıcısı çoktur. Benzer sorun yaşayıp çözen var mı?

50-60 YTL verip başka ürünler denemeyi ben de biliyorum, pratik çözümler bekliyorum :)

• cagri hocam, ayni model harddiskten gelen ugultu, bana diski degistirtti.. Ucuz ve pratik bir yol bulamadim, insallah sen bulursun =)
    Pesin soyleyeyim, yeni disk alacaksan 7200.11 seagate leri oneririm
  • Düzenli bi titreşim varsa eğer,rezonans veya balans problemidir bence hocam.
    Yani diskin karakteristik bir özelliği...

O kadar yüksek devirde dönen bi metal kütlede en ufak bi g merkez kayması çok büyük dengesizliklere neden olur biliyosunuz.

Harddiski elinize alıp deneyin bi,aynı titreşim devam ediyor mu periyodik bi şekilde...
  • DiabloXT, hocam bazı hdd modellerinde çok az da olsa titreşim olabiliyor 2 adet maxtor var 2 side titriyor

bir adet de seagate marka var o biraz daha az

SeVeRaL hocam isterseniz birde fanı durdurdun fandan kaynaklıdır belki. Hdd sesi gıcık edicidir bazı kasalar bu sesi daha çok yansıtıyor vıınn vıınn vın pc 7/24 açık iyi bilirim

Kasanın 3.5" lik yuvasında sorun varmış halletim azaldı biraz
  • Üstadlarım çok sağolun öncelikle

Bilal; aynı sabit diski kullanan birinin çıkıp görüşünü bildirmesini umut etmiştim, denk gelmesi çok iyi oldu. Bana da başka yol yokmuş gibi görünüyor. Süngerler, vidalama değişiklikleri fayda etmedi CoolerMaster sabit disk modülü içerisinde. Şu an o modülün üstüne sünger koyup onun üzerine koydum diski. Yoksa geceleri kafam hiç kaldırmıyor bu sesi

Ümit; aynen belirttiğin gibi bir balans problemi olduğunu düşünüyorum. Çünkü sanki bir pervanenin dengesiz dönüşü gibi dalgalı bir uğultu yapıyor. Ped veya silikon olmaksızın sert yüzeye koyunca sabit diski, o yüzey hoparlör oluveriyor Uğultu inanılmaz seviyelere çıkıyor. Sabit disk elde de çok iyi belli ediyor kendini.

Bir ton arşivim var içinde, bir gün sabit disk havalanıp uçacak diye korkuyorum. Ara ki bulasın o kadar arşivi sonra

Anlaşılan yeni bir hdd yolu gözüktü ufukta, tekrardan çok sağolun.

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

SeVeRaL hocam isterseniz birde fanı durdurdun fandan kaynaklıdır belki. Hdd sesi gıcık edicidir bazı kasalar bu sesi daha çok yansıtıyor vıınn vıınn vın pc 7/24 açık iyi bilirim

Sıkıntıyı yaratanın sabit disk'den olduğu kesin diyebilirim. Zaten sabit diskin güç kablosunu çıkartıp sistemi çalıştırınca kesinlikle vibrasyon ve uğultu yok. Yani direk olarak suçlu belli, sanık yok
  • O zaman hocam sen bir an önce o cihazı elden çıkar...

@krm-iks,dediğim gibi hocam,üretim ile alakalı birşey olsa gerek,bu denli hassas üretilen cihazların birbirinden farklı üretilmesini beklemiyorum,bi model bandından çıkan tüm ürünlerde aynı karakteristik özellikler vardır bence.

O yüzden,Bilal abimin de aynı sorunu yaşamış olması,bi tesadüf olmasa gerek.

2x Seagate ST3250410AS
    1x Seagate ST3500630A

kullanıyorum, 3 harddisk olmasına karşın ne ısınma sorunu var[aralarında 5er mm boşluk var],ne en ufak bi titreşim var,ne de bi ses...

Sadece sisteme güç verdiğimde,veya gücü kestiğimde çınlayarak ivmelenme oluyor,o da hoşuma gidiyor zaten,imprezza turbosu gibi...

Harddisk deyince,Seagate abi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Kafa Değişimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diiııvvvv dıb çalışırkende farklı bi ses

ekleme: servislerin çoğu hdd lerin vadalarını sadece kasanın ana kapağı tarafındakilerini vidalar, bende öyle vidaladım fakat geçenlerde tozunu temizlerken hafif oynadığını farkına vardırm ve o tarafada vida taktım ve ses baya azaldı ki kafa okuma sırasındaki çıtırtı bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 11 Kasım 2008; 3:33:09 >
  • Aynı diski Aopen H600, Stacker RC810 ve son olarak ta kendi yaptığım kasada kullandım ve halen kullanıyorum.Hem de şu an itibarı ile kulağıma 40 cm mesafede. Sistem kurulu değil yalnız, depo olarak kullanıyorum. Ama ilk çalışırken çıkardığı o ince tiz ses dışında ses yok..(O ince tiz ses te kayboluyor tabii) Bence senin diskte sorun var..
  • Mustafa Abi; ekran görüntüsünde işartlediğin disk benim diskle aynı model değil.
  • samsung 160 da kullanıyorum, o ses yok. 250 liklerin motor farklılığından vs olabilir ama gerçekten çok kötü bir vibrasyon vardı. yukarıda dediğim gibi dayanamadım, 1 hafta içinde iade ettim, o derece yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

samsung 160 da kullanıyorum, o ses yok. 250 liklerin motor farklılığından vs olabilir ama gerçekten çok kötü bir vibrasyon vardı. yukarıda dediğim gibi dayanamadım, 1 hafta içinde iade ettim, o derece yani

Aslında benim sabit diskimin garantisi halen devam ediyordur. Bunu bir sorun gibi aksedip, herhangi bir talepte bulunulabilir mi?
  • hocam içindeki verileri bir yere aktarın ve hdd servise götürün incelesinler. Problem var ise yenisi ile değişim yapılacaktır
  • problem olduğunu sanmıyorum, yani değişeceklerini sanmıyorum. ben, biraz da tanıdık vasıtasıyla memnun kalmadım deyip değiştirdim..
    ama denemekte fayda var
  • SP2504C modelini bizzat kullandım, aynen dediğin gibi motor sesi kaynaklı bir uğultu söz konusu, kısaca disk sağlam fakat bu modele özgü genel bir problemden söz ediyoruz.

Ayrıca kuzenimde bu diski aldı, birgün evlerine gidince benzer bir uğultu duydum kasadan ve kasa fanları gayet sesli olmasına rağmen direk hdd den gelen boğuk bir yükselen bir alçalan uğuldama seçilebiliyordu.

Ben zamanında resimdeki gibi bir çözüm üretmiştim fakat çokta sağlıklı olmadı geriye iade edip seagate aldim, 7200.10 un ilk modellerinden bir taneydi ve onda uğultu yok fakat okuma tıkırtısı çok fazla...

neyse SP2504c ye uyguladığım yöntemin resmi :

ek olarak, ben aynı üretim bandından çıkan disklerin aynı ses düzeyine sahip oldukları fikrine katılmıyorum.

bunuda bizzat yaşayarak gördüm, kendime ve komşuma beraber aldığımız seagate 160gb st3160811as model (ki o zaman motor rengi muhabetti vardı pembe sessiz yeşil sesli diye) 2 tane sabit diskten, bendekinde normal düzeyde okuma tıkırtısı varken komşumda en ufak bir ses (okuma tıkırtısı dahi) yoktu, daha önce hiç tıkırtı yapmayan bir disk görmemiştim ilk oldu..bu arada 2side pembe motordu.

bu farkı gördükten sonra hdd işinin şanstan ibaret olduğunu anladım, aynı diski aynı yerden aliyorsunuz ve ses düzeyleri arasında ciddi fark oluyor, (tabi kasaya bağlama biçimi vs de önemli).

bende son olarak kasanın zeminine antistatik sünger yerleştirip diski üzerine koydum, okuma tıkırtısıda azalıyor titretşim vs varsada sıfıra iniyor.
    Birgün sessiz bir hdd denk gelirse o zaman kasanın hdd kızağına takarım....kısmet

• Cevaplar ve önerileriniz için sağolun arkadaşlar.

Ben de düşününce değişim yapmayacakları sonucuna vardım. Çünkü herhangi bir sorun yok diskte, bu normal çalışması sanırım.

Ayrıca aparat almayı planlamıyorum, stacker'ın içindeki sabit disk bölmesi zaten sessizleştiriciye sahip.

Sabit diski değiştirince çözülecek bu sorun anlaşılan. Şimdilik sünger üzerinde idare ediyor disk, yeterince sessiz
  • Kasaya iki farklı model harddisk bağlamış olmanızdan da kaynaklanabilir. 80 gb lık modeli çalıştırmaksızın denediniz mi? Ben iki farlık modeli bağladığımda epey ses yapıyordu.
  • kolay ve pratik bir çözüm getiricem (daha önce denemiştim)

hdd montaj yaptıktan sonra boş kalan aralara sıcak silikon sık bir nebze olsun sesi azaltabilirsin
  •  Kafa yedirten SABİT DİSK vibrasyonu

bende de aynı sorun vardı kasanın içindeki modülde 2 tane disk vardı.

biri Seagate ST3500320AS, digeri Samsung HD501LJ

kasadaki hdd lerden biri acayip titreşim yapıyordu.

hdd motorunun çıkardıgı o ugultu hassas ve takıntılı bir adama kafayı yedirtir :)

gecenin sessizliginde bir tek ses ordan geliyordu ama tam bir işkence :)

gerçi bir kaç arkadaşa dinlettim ama onlar normal karşıladı :)

ben biraz titizim bu konularda.

her neyse ben Seagate den kaynaklanıyor sanıyordum sistem de seagate de kuruluydu degiştirmek ölüm geliyordu,

bir ara samsungu sökmem gerekti, o da ne meger o titreşimi samsung disk yapıyormuş..

kasanın altına ayaklarına kauçuk yada yumuşak bir plastikten tampon yapmanın da çok faydası var....

şimdi o diski satıp daha yüksek kapasiteli yeni birtane almak istiyorum.

yine samsunglardan almayı düşünüyorum:) 750gb veya 1 tb olanlardan

şansımı yine samsungdan yana kullanacagım evet bir kumar olacak ama seagateler çok pahalı..

SeVeRaL tek çözüm hdd değiştirmek gözüküyor.

bu hdd lerin sessizligi biraz şans işi galiba ya!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.