Şimdi Ara

Kafam çok karıştı üstadlar lütfen yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: benjaminci

HS10 alıcam sanırım üstadlar onaylıyo musunuz :)

Üstad değilim, alakam yok ama ben de bu makinalar arasında epey muallakta kalmıştım... Bence bunların arasında HX-1 öne çıkıyor, özellikle de 30 fps seri çekim hızı ile ama yine de karar senin..

Ben epey bir kararsızlıktan sonra gitim CANON EOS 550D DSLR aldım.. Çok da iyi bir karar verdiğimi makinayı kullanmaya başladıktan sonra anladım, bu ihtimali de göz ardı etme bence..neticede para vereceksin...

Bu arada 550D'nin manuel zoomu ile video çekmekte hiçbir problem yok, çok da zevkli sonuçlar elde edebiliyorsun...

• DSLR düşünmüyorum henüz. bir sonraki makinem kesinlikle dslr olur ancak şu anda dslr like olmalı
    video çekimi iyi olmalı.

eleye eleye hx1 p100 ve HS10 kaldı. gönlüm HS10 da ama forumdaki yorumlar da beni korkutuyor
  • Merhaba,

bende bu aralar makine almayı planlıyorum. amerikadayım, amazon.com dan alacagım, arkadaşın verdigi hx1 ve p100 güzel modeller.

birde bu var:

http://www.amazon.com/Olympus-SP-800UZ-Digital-Camera-Stabilized/dp/B0031RGEVS/ref=sr_1_2?s=photo&ie=UTF8&qid=1279685370&sr=1-2

Olympus SP-800UZ 14MP Digital Camera with 30x Wide Angle Dual Image Stabilized Zoom and 3.0 inch LCD

30x zoom iyi görünüyor, yaklaşık 400 450 lira, bunun hakkında fikriniz varsa paylaşırmısınız? çok kararsız kaldım bende.

eğer aklınızda dslr like modelleri varsa 300 dolara kadar, paylaşabilirmisiniz?

çok teşekkürler.

• chintzy sen de benimle aynı durumdasın çok zor bir seçim gerçekten.
    ben seçimimi % 90 yaptım HS10 alıcam sanırım.
    HS10 için sen ne diyosun?
  • millet hs10'dan yaka silkiyor sen de onu mu alacaksın :)
  • anlamadım neden yaka silkiyolar kullanıp beğenenler de çok
  • hs10 a baktım, fena gorunmuyor ama 429 dolar amazonda, o fiyata kadar çıkarsam onun yerine dslr makine alırım diye düşünüyorum :) ben olymposu alacagım muhtemelen, yorumları fena degil.
  • makinenin kendi başlığını oku bence ayrıntılı olarak. makineyi kullanan biriyle de sohbet etmiştim msnde, burdan bir arkadaştır. o da kesinlikle almamamı söyledi kullandığı halde. karar senin tabiki.

quote:

anlamadım neden yaka silkiyolar kullanıp beğenenler de çok
  • iptal ettim siparişi arkadaşlar
    HS10 dan elbirliği ile caydırdınız beni :)
    şimdi ne alıcam ben ya
  • quote:

iptal ettim siparişi arkadaşlar
    HS10 dan elbirliği ile caydırdınız beni :)
    şimdi ne alıcam ben ya

HX1 alacaksın, like makina olarak gayet başarılı.. Diğerlerine göre de üstün özellikleri var, 30fps gibi, Full HD video kaydı gibi ( gerçi 1440x1080, 1920 değil ama ne fark eder ki?)

Veya benim gibi yapacaksın, bir teknoloji marketinde fotoraf makinalarını kurcalayarak geçecek birkaç günün... Bir önceki makinan kompakt bir makina olduğu için, kendini biraz daha geliştirmek babında "like" bir makina alma amacı ile gidip geleceksin bu yerlere..

Ama bu ziyaretlerinin birinde, dur be yaw, şu DSLR'lara da bir bakayım diyeceksin...eline bir tanesi alıp full otomatik moda alacaksın ve bir resim çekeceksin...çektiğin resme bakacaksın ve bunu HX1 ile çektiğin resim ile karşılaştıracaksın... DSLR'ın tam otomatik modda çektiği resim bile senin dibini düşürecek, HX1'e soğuk bakmaya başlayacaksın.... Ama DSLR'dan tırsacaksın, öğrenmeye uğraşmak zor gelecek vs... ama çekilen fotoraf hep aklında kalacak, bilinçaltın DSLR almak isteyecek, gözünü korkuttuğu için bir türlü cesaret edemeyeceksin....

Lakin bir gün gözünü karartıp bir DSLR alacaksın ve ne kadar doğru bir karar verdiğini eline aldığının beşinci dakkasında anlayacaksın... Sana şöyle söyleyeyim, makinayı (550D) sadece 1 haftadır kullanıyorum ve artık sadece full manuel modda resim çekiyorum... (Tv, Av bile kullanmıyorum, full manuel).... çıkan neticeler de gayet başarılı ve kullanmak çok zevkli... Henüz daha emekleme döneminde olsam da çektiğim resimleri görenler OHA diyorlar...çünkü makineler gerçekten çok kabiliyetli...

İlaveten 1920x1080 Full HD video çekimi de müthiş başarılı...

Bir kez daha düşün derim... Bütçe vs diyorsan internet bir dünya ikinci el DSLR makina dolu, sıfır HX1'e vereceğin parayla oldukça güzel bir DSLR alabilirsin...

Bunlar nacizane tavsiyelerim, zira ben de yaklaşık 10-15 gün önce seninle aynı duyguları paylaşıyordum, hangi like makinayı alsam diye göbeğim çatlıyordu..

• dostum inan duygularıma tercüman olmuşsun.
    şeytan dürtmeye başladı zaten al bi dslr diye
    dslr lerde böyle super optik zoom yapabilir miyim ?
    canon un da tüm dslr leri süper çekim yapıyor araştırma derdinden de kurtuluruz sanki :)
    yurt dışından hangi siteden kaça getirebiliriz acaba dslr canon?
    bir de hangi modelini al dersin?
    bak şimdi ya olay nerelere geldi :)
  • Bence 1000 TL ye Pentax KX al, keyfine bak
  • quote:

dostum inan duygularıma tercüman olmuşsun.
    şeytan dürtmeye başladı zaten al bi dslr diye
    dslr lerde böyle super optik zoom yapabilir miyim ?
    canon un da tüm dslr leri süper çekim yapıyor araştırma derdinden de kurtuluruz sanki :)
    yurt dışından hangi siteden kaça getirebiliriz acaba dslr canon?
    bir de hangi modelini al dersin?
    bak şimdi ya olay nerelere geldi :)

DSLR makinalar yapıları gereği manuel zoom / auto veya manuel focus şeklinde çalışıyorlar... dolayısıyla video çekerken zoom'u manuel kullanmak durumundasın ama başta bir handikap olarak görünen bu durum aslında çok havalı videolar çekmene yardımcı oluyor... misal, video kaydına başladın ve uzaktaki bir objeye zoomlu vaziyettesin...ama ekranının sağ kenarında birazdan çekeceğin başka bir obje var ve bu şimdilik flu...zoomu kısarak yavaş yavaş yakındaki objeyi netleştiriyorsun ve bu sefer arka plan flu kalıyor... bunu manuel zoomu olmayan bir makina ile yapamazsın...
    İlaveten, normal sıradan hatıra videoları çekreken de manuel zoom yapmak hiç zor değil, hiçbir problem çıkartmıyor..kısacası video çekiminde zoomun manuel yapılması bir artı bence, ne demek istediğimiz anlamak için şu videoyu seyret:

http://www.youtube.com/watch?v=mChrvowT9EI&feature=related

daha sonra 550D'nin diğer test videolarını seyret diğer linklerden... Ondan sonra da HX1'in test videolarını seyret..aradaki farkı kendi gözlerinle göreceksin zaten... 550D'nin çok ciddi bir video çekme kabiliyeti var HX1'e göre, çekimleri seyredince rahatlıkla fark edersin, kafanda soru işareti de kalmaz...

Tek unsur fiyat olarak kalıyor, onun için de forumu araştırırsan bizamerikadayiz.com gibi güvenilir siteler vasıtası ile yurt dışından getirtebilirsin 500 veya 550D'yi.... sahibinden.com'da da satışları var, gittigidiyorda da...

Ben bestbuy'dan faturalı ve TR garantili olarak aldım, dolayısıyla biraz fazla para verdim...

Diğer bir alternatif de daha uygun fiyatlı DSLR alternatifleri veya güvenilir ikinci el ürünler..

Ama mutlaka DSLR..

Kolay gelsin.

• 550d ile hx1 ve hs10 tarzı super zoom yapabilmem için nasıl bir lens almam lazım?
    toplamda bunlar bana kaça patlar?
  • Ben şu anda 18-55 kit lens ile kullanıyorum... ancak tabii ki daha uzun bir lens alman gerekir, lenslerin fiyatları markaya göre değişiyor.. uygun fiyatlı ancak kaliteli olan lensler Sigma diye biliyorum.. Ben henüz yeni lens alma ihtiyacı duymadım, uzak çekimler yapmadım zira.. Ama yakın zaman içerisinde 70-300, f<3.5 olan bir lens alırım gibime geliyor... Fiyatları internetten bulabilirsin rahatlıkla..
  • Eğer maddi imkanlar elveriyorsa Canon 550D ballı börek olur, bir daha arkanıza bakmazsınız. Tabi DSLR leri en büyük dezavantajı taşıma sorunu bu durumuda belirtmedenb geçmek olmaz
  • hx1 gibi 20x optik zoom yapabilmem için hangi lens gereklidir mesela?
  • 20x optik zoom çok fazla bir değerdir ve fiyatları gerçekten yüksektir.En azında 1000 - 2000 tl belki daha fazlasını gözden çıkarmanız gerekir
  • boşuna hayal kurmayayım o zaman da hx1 alayım ben
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.