Şimdi Ara

Kafam Karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde KAMPANYA 07 MAYIS' DA BİTİYOR !.. FIRSATI KAÇIRMAYIN !..
    AMD 6990M 2 GB GDDR5 256 Bit ekran kartlı Q67P150HM07 modelinde 2.750 TL' ye SON ÜRÜNLER !..

MONSTER P150HM serisi BİTİYOR !.. SANDY Bridge serisinde son parti ürünler !.. Devamı gelmeyecek !..

Core™ i7-2670QM, 8GB DDR3-1333Mhz, 500 GB 7200 RPM, 2 GB GDDR5 256Bit AMD® 6990M, Linux ( 30 gün sonra teslimat ile 2.750 TL KDV Dahil ) bu mesajı gördüm veeeee sonra bi şokun ardından kendime gelince hemen bu konuyu açtım şimdi ben bu bilgisayar için yaklaşık 3-4 aydır para biriktiriyorum ayrıca ailemde yazın sınavdan sonra alabileceklerini söylediler ancak son ürünler yazısı beni çok korkutuyor acaba hazirana kadar kalırmı ya kalsın lütfen :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: UcanAdam55

Geçenlerde KAMPANYA 07 MAYIS' DA BİTİYOR !.. FIRSATI KAÇIRMAYIN !..
    AMD 6990M 2 GB GDDR5 256 Bit ekran kartlı Q67P150HM07 modelinde 2.750 TL' ye SON ÜRÜNLER !..

MONSTER P150HM serisi BİTİYOR !.. SANDY Bridge serisinde son parti ürünler !.. Devamı gelmeyecek !..

Core™ i7-2670QM, 8GB DDR3-1333Mhz, 500 GB 7200 RPM, 2 GB GDDR5 256Bit AMD® 6990M, Linux ( 30 gün sonra teslimat ile 2.750 TL KDV Dahil ) bu mesajı gördüm veeeee sonra bi şokun ardından kendime gelince hemen bu konuyu açtım şimdi ben bu bilgisayar için yaklaşık 3-4 aydır para biriktiriyorum ayrıca ailemde yazın sınavdan sonra alabileceklerini söylediler ancak son ürünler yazısı beni çok korkutuyor acaba hazirana kadar kalırmı ya kalsın lütfen :)

bahsettiğin "hm" serisi, yani sandy bridge işlemcilere sahip. onu alana kadar "em" serisi notebooklara bak. hem iyv bride işlemci, hem de ışıklı klavye mevcut. gerçi ekran kartı şu söylediğin ürüne göre biraz daha düşük ama bir miktar daha üzerine koyarak ekran kartını değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilee -- 4 Mayıs 2012; 19:37:48 >

• aynı ekran kartını 2.200 lük sisteme yapsam zaten 3000 tl yi buluyor durduk yere 250 tl vermek akıllıca gelmiyor ama eğer mecbus kalırsam veririm kalmazsa ''hm'' serisi mecbur vericem
  • quote:

aynı ekran kartını 2.200 lük sisteme yapsam zaten 3000 tl yi buluyor durduk yere 250 tl vermek akıllıca gelmiyor ama eğer mecbus kalırsam veririm kalmazsa ''hm'' serisi mecbur vericem

hocam sana tavsiyem mutlaka ivy bridge işlemcili bir bilgisayar alman yönünde olur,,daha bilgisayarı almadan eski kalmış olur işlemcin vs ki ivy bridge işlemci sandy bridgenin 2920xm di sanırım en güçlü ve pahalı işlemcisi yükseltmek için bile bin küsür tl veriyorduk o işlemciden bile daha güçlü ivy bridge almanda fayda var

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=417216&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR
    - bu modeli ekran kartını 6990m yaparak alman iyi olabilir diye düşünüyorum
    - ya da gtx 670m ekran kartı performans listesine bakmak istersen şu linkten kıyaslama yapabilirsin

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

işlemci sıralamasına da şu linkten bakabilirsin

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

listedeki ekran kartlarına tıklarsan açılan sayfanın en alt kısımlarında hangi oyunu hangi çözünürlük ve detayda kaç fps ile açtığını görebilirsin 30 fps üzeri akıcı bir şekilde oynanabilir anlamına gelmekte umarım yardımcı olabilmişimdir

özetle dediğin modeller arasında standar konfigrasyonlarda şöyle kısa bir kıyaslama yaparsak eğer

DONANIM BİLEŞENİ LİSTEDEKİ SIRALAMASI FARKI

HM Serisi :HM65 - -
    1)Chipset : EM Serisi :HM77 - (doğal usb3 desteği+optimus teknolojisi desteği)

HM : i7-2670QM 28.sırada -
    2)İşlemci EM : i7-3610QM 16.sırada (Dahili GPU su çok daha iyi,1600mhz ram desteği,200mhz Daha hızlı,smart response tekno.)

HM : HD 6990m 23.sırada gerçekten güçlü bir kart
    3)ekran kartı : EM : gtx 670m 33.sırada Daha Az Isınıyor+optimus teknolojisi

*EM serisinde ışıklı klavye bence çok güzel bir özellik kendimce tercihimde sevinmeme neden olan etmenlerden birisi

ki EM serisini seçip ekran kartını HD 6990m Upgrade edersen eğer toplam fiyatın 3.007 TL oluyor sana tavsiyem böyle yapman ve sabretmen şeklinde olur tabiki yine karar senin aradaki fark ben inanıyorum ki biraz daha uzun süre notebook u kullanmana yardımcı olur halk dilinde yazdım hatalar yaptıysam affola lütfen atıyorum yazdığım teknoloji farkı chipsetten değilde işlemciden kaynaklanıyor filan diye düzeltme yapmazsanız sevinirim ben nacizane forumdan haberlerden testlerden takip ettiğim kadarıyla ne farkları var kısaca özetleyip bi fikir sunmak istedim sadece umarım faydam dokunur iyi forumlar

• çok saol ancak ekran kartı 660m 670 değil ve 43. sırada benim alıcagım notebook oyun agırlıklı olucagı için hani her oyuncunun istediği gibi bende algıdım laptobun en azından 4-5 sene sonraki oyunları bile en azından iyi bir performans vericek bana oyunda sıkıntı yaratmayacak bir şekilde çalışmasını isterim
  • quote:

çok saol ancak ekran kartı 660m 670 değil ve 43. sırada benim alıcagım notebook oyun agırlıklı olucagı için hani her oyuncunun istediği gibi bende algıdım laptobun en azından 4-5 sene sonraki oyunları bile en azından iyi bir performans vericek bana oyunda sıkıntı yaratmayacak bir şekilde çalışmasını isterim

hocam dedim ya 2 bin küsürlük modele 660+kdv ile upgrade yapınca gtx 670m yada hd 6990m e yükseltebiliyorsun diye yanı 250 tl daha fazla verip işlemcin vs daha iyi olup yine aynı kalitede ekran kartına sahip olabilirsin
  • acaba ıvy bridge ler haziran gibi indirime girer mi çok yalvarsam indirime sokarlarmı acep :) 500 tl fln süper olurdu
  • indirmde olanlar var ama teslim tarihi.....?
  • quote:

bunlar kesinlikle satış politikası,boşuna kaygılanmayın kendinizi sıkıştırmayın kampanyalar bitmezzzzzz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: lezginka

quote:

bunlar kesinlikle satış politikası,boşuna kaygılanmayın kendinizi sıkıştırmayın kampanyalar bitmezzzzzz:)

kESİNLİKLE KATILIYORUM....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.