Şimdi Ara

Kafeme İPOD+Laptop için Hoparlör Sistemi(z5500-audioengine5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir/Alsancakta önümüzdeki ay butik bir kafe açacağız. Müzikler hafif olucak, yüksek sesli olmayacak. Dükkan 35 m2 kadar. Müziklerin kaynağı İpod ve macbook laptop olacak. Logitec Z-5500 kullanmayı düşünüyorum aslında.Kendim kablo tesisatını yapacağım.Amacım 4 veya 5 hoparlörden eşit ses alıp kısık sestede mekanı saran bir ses alabilmek. Amfi kullanmak istemediğim için böyle bir sistem düşünüyorum.Hoparlörler duvara asılı olacak. Logitec z5500'de, AV Recieverlardaki gibi Ipod'dan"5 Channel Stereo" gibi ses alabilir miyim?

Normalde logitec'de "Ön,arka ve center" için üç RCA çıkışı var, bunları; "2 RCA'yı 1 RCA'ya düşüren"(asıl amacı mp3 playerlara 2 kulaklık takmak olan aparat), 2 adet birleştirici ile IPOD'a taksam(yani ön,arka ve centerı) tek RCA'ya düşürüp IPOD veya Laptopa taksam olur mu?Mutlaka ses kaybı olur ama 5 hoparlörden ses alırım. Veya başka alternatif var mı?

Audioengine 5 kullansam yeterli ses alabilir miyim acaba?Mekanı doldurabilir mi?

Veya sizin tavsiyeniz ne olabilir? Bütçemiz 600 -700 tl.

• Evdeki sesin yarısını bile alamazsınız.bende Vestel ht tube 11 vardı.sinema performansı iyi olsada müzik performansı vasattı. kuaför bir arkadaşa sattım.salona kendi ellerimle kurdum güzelce,yaklaşık 40-45 m2 lik bir salondu.ses yankılı oluyor.akustiğini ayarlamak için o kadar uğraştım olmadı.hem yankılı oluyor,birde basslar vurduğunda tam bir uğultu oluyordu.sizinde böyle bir durum yaşamanız sanırım kaçınılmaz.gerçi mekanı görmek lazım.

benim tavsiyem,Microlab solo6 alın 2 çift.zaten çok şık bir ürün.güzel bir konumlandırmayla her yere eşit ve tatlı bir yayın yapar.böyle salonlar için bass kabini bir yerde uydular bi yerde hiçbirşeye benzemiyor.
  • Master-Fİ 'a katilmakla beraber PC icin tasarlanmis herhangi bir 5.1 sistemin bu tarz uygulamalarda sinifta kalmasi aslinda cok basit bir mantiga dayaniyor: Akustik rezonans.

Z5500 kullanirsaniz mekaninizda oturan herkes birbiriyle alakasiz derecede farkli bir ses duyacak. Yerlestirmeyi kime gore yapacaksiniz? Kendinize mi? Giristeki, ortadaki ya da kosedeki bir musteriye gore mi? O yuzden solo6 gibi iki cift cok yollu coaxial sistemi birbirlerine esit mesafede dagitma fikri cok daha mantikli.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 23 Eylül 2010; 16:02:50 >
  • Vestelin o ürünü benim abimdede var, çok yetersiz bir ürün bence.Z5500 onla kıyaslanmaz zaten. Audioengine5'leri dinledim bestbuy'da. İyi ürünler fakat onlarında almışken 2 takım almamız gerekli oda bütçeyi zorlayacak gibi.Birde tabi 2 hoparlör arasındaki kablo kısa olduğu için kablo kesip ekleme yapmam gerekli. Microlabdada, Audioengin 5 'de de ses kontrolleri hoparlör üzerinden yapılabilmesi benim ürünü duvara asabilmemi zorlaştırıyor.2 takım alsam(4 hoparlör) ipod'a veya laptopa bağlayınca kontrol nasıl sağlanacak?

Z5500 lerde optik kablo ile macbook'a bağlayabilmem avantajlı, istediği kadar kablo uzatabiliyorum hoparlörler arasında, aynı anda 5 hoparlördende eşit ses alabiliyorum.

Mekan bu arada ahşap ağırlıklı olacak. Z5500 kullananlardanda yorum bekliyorum?
  • z5500 düşünülebilir elbette
    stereo kaynak olsa bile 5 kolondan aynı ses almak mümkün
    fakat bende olsam z5500 almazdım
    nedeni ise elbette ses kalitesi
    film ve ev için üretilmiş bir sistemden çok verim beklememek lazım
    Audioengine 5 yakın dinleme için olsa bile o büyüklükteki bir yerde çok daha kaliteli olacaktır

ya da bir stereo amfi ile 4 kolon alınabilir o paraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 26 Eylül 2010; 1:20:57 >
  • Bose companion 3 verelim sana izmirdeyim 3 ay kullandım maddi ihtiyactan satıyorum çiziksiz 575tl
    hb linki:http://www.hepsiburada.com/Liste/bose-companion-3-multimedia-hoparlor-sistemi/productDetails.aspx?categoryid=152491&productid=evbosecomp3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.