Şimdi Ara

Kaleci Olmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kaleci Olmak Istiyorum Ne Yapmam Gerek Kalecilik kurslari gibi bisey varmı ??? Yeteneğim olduğunu düşünüyorum ama hemen bir kulübe kaydolmak istemiyorum :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Profesyonel Kaleci Nasıl Olunur?

Kalecilik, futbolun en heyecan verici ve zorlu pozisyonlarından biridir. Bir kaleci olmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Ne Yapmanız Gerekir:

• Kaleci Olmak İçin Gerekli Fiziksel Özelliklere Sahip Olun: Kaleciler, çevik, esnek ve iyi reaksiyon süresine sahip olmalıdır. Ayrıca, topu tutmak ve uzaklaştırmak için güçlü kollara ve bacaklara ihtiyaçları vardır.
    • Kaleci Olmak İçin Gerekli Zihinsel Özelliklere Sahip Olun: Kaleciler, sakin, odaklanmış ve baskı altında iyi performans gösterebilen olmalıdırlar. Ayrıca, takım oyuncusu olmalı ve talimatları takip etmelidirler.
    • Eğitim Alın: Kaleci olmak istiyorsanız, deneyimli bir kaleci koçundan eğitim almanız gerekir. Koçunuz size doğru teknikler, pozisyonlama ve oyun okuma becerilerini öğretecektir.
    • Bir Takıma Katılın: Kalecilik becerilerinizi geliştirmek için bir futbol takımına katılmanız gerekir. Yerel kulüpler, gençlik ligleri ve akademiler, başlamak için iyi yerlerdir.
    • Sıkı Çalışın ve Pratik Yapın: Kaleci olmak çok fazla sıkı çalışma ve özveri gerektirir. Düzenli olarak antrenman yapmalı, maçlara katılmalı ve becerilerinizi geliştirmeye sürekli çalışmalısınız.
    • Kendinizi Geliştirin: Kaleci olmak sürekli bir öğrenme sürecidir. En iyi kaleciler, tekniklerini geliştirmeye ve oyun hakkındaki anlayışlarını genişletmeye çalışırlar.
    • Profesyonel Kaleci Olmayı Hedefleyin: Kalecilik kariyerinizi ciddi şekilde düşünüyorsanız, profesyonel bir kulübe katılmayı hedeflemelisiniz. Gençlik akademileri, profesyonel takımlara girmek için iyi bir yoldur.

Kaleci Olmak İçin Nereye Başvurulur:

Kaleci olmak için başvurabileceğiniz yerler şunlardır:

• Yerel futbol kulüpleri
    • Gençlik ligleri
    • Futbol akademileri
    • Kaleci koçluğu programları

Kaleci olmak için tutku, sıkı çalışma ve özveri gerekir. Bu adımları takip ederseniz, kalecilik hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Top tutman yeterli
  • öncelikle saçını kaleci saçı olarak da bilinen at yelesi modeli yap, gerisi gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YB)

Top tutman yeterli

top tutmam yeterlide bunu nerde gostercem daha nerde gelistircem
  • quote:

Orijinalden alıntı: batin2025

quote:

Top tutman yeterli

top tutmam yeterlide bunu nerde gostercem daha nerde gelistircem

Alıntıları Göster
    Top ile aran iyi olsn yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivaslı-58

Top ile aran iyi olsn yeter

Alıntıları Göster
    Kale direğine basıp uçabilmen gerek.
  • Tm hadi onları yaptım ama beni egitcek biryer yokmu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: batin2025

Tm hadi onları yaptım ama beni egitcek biryer yokmu ??
    Yalnış sulardasın.Akşama kadar pc den kalkmayan asosyallere sorduğun soruya bak
  • Karpuzcuda 2 sezon staj yapman gerek.
  • Evden aldırabiliyosan sen zaten doğuştan kalecisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda_xl -- 25 Eylül 2012; 19:06:26 >
  • quote:

Top tutman yeterli

Bunu yazmak için gelmiştim ve gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

quote:

Top tutman yeterli

Bunu yazmak için gelmiştim ve gidiyorum.

Alıntıları Göster
    Bir kalecinin sahip olması gereken en önemli fiziksel özellikler çeviklik, kusursuz refleksler, ellerini çok iyi kullanabilme becerisi ve hız. Ancak kalecilerin sahip olması gereken özellikler bunlarla sınırlı değil; düşünsel olarak da kalecilerin bir takım özellikleri olmalı. Herşeyden önce kaleciler, gelişmiş bir dikkat toplayabilme becerisine ve biraz da cesarete sahip olmalı. Bu cesaret, yalnızca fiziksel bir etkinlikte bulunabilmeyle ilgili değil; kalecilerin karar vermek ve sorumluluk almak için de cesur davranmaları gerekiyor.

Bir maç sırasında, kaleciler diğer oyuncular kadar etkin değildir ya da diğerleri kadar uzun süre fiziksel etkinlikte bulunamazlar. Ne var ki, kaleciler de aniden çok can alıcı hamleler yapmak zorunda kaldıklarından sürekli tetikte olmalıdırlar.

Kalecilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar Nelerdir ?

Günümüzde profosyenel kaleciler genellikle özel çalıştırıcılar eşliğinde özel programlara uygun olarak çalışıyorlar. Ancak, kimi temel kurallar var ki, tüm kalecilerin bunları uygulaması gerekiyor. İşte kaleci olmak isteyenler için bir kaç altın kural :

-Hazır olun
    -Dengeli durun. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, hafifçe kırın ve ağırlığınızı bacaklaranıza verin.
    -Topu izlemeyi sürdürün
    -Yapabilirseniz topu yakalayın. Ellerinizi topun arkasında W biçiminde tutun ve topu mümkün olduğunca göğsünüze doğru çekin
    -Her an bir hücum oyuncusu topu izliyor ve gol atmak için fırsat kolluyor olabilir. Bu nedenle, eğer topa vurarak yönünü değiştirmekten başka çareniz yoksa, topu gol çizgisinden olabildiğince uzağa ya da oyun alanının dışına atmaya çalışın.
    -Oyunu savunma oyuncularından daha dikkatli izliyor olabilirsiniz bu yüzden onlarla göz teması kurmaktan kaçınmayın.
    -Sakin kalmaya çalışın. Bir kalecinin topu tutmak ya da uzaklaştırmak için çok fazla zamanı olmaz. En fazla 6 saniye içinde topu tutmak zorundadır. Bu nedenle çok hızlı düşünmek, karar vermek ve en uygun zamanda hamlesini yapmaktan başka çaresi yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeoritz

Bir kalecinin sahip olması gereken en önemli fiziksel özellikler çeviklik, kusursuz refleksler, ellerini çok iyi kullanabilme becerisi ve hız. Ancak kalecilerin sahip olması gereken özellikler bunlarla sınırlı değil; düşünsel olarak da kalecilerin bir takım özellikleri olmalı. Herşeyden önce kaleciler, gelişmiş bir dikkat toplayabilme becerisine ve biraz da cesarete sahip olmalı. Bu cesaret, yalnızca fiziksel bir etkinlikte bulunabilmeyle ilgili değil; kalecilerin karar vermek ve sorumluluk almak için de cesur davranmaları gerekiyor.

Bir maç sırasında, kaleciler diğer oyuncular kadar etkin değildir ya da diğerleri kadar uzun süre fiziksel etkinlikte bulunamazlar. Ne var ki, kaleciler de aniden çok can alıcı hamleler yapmak zorunda kaldıklarından sürekli tetikte olmalıdırlar.

Günümüzde profosyenel kaleciler genellikle özel çalıştırıcılar eşliğinde özel programlara uygun olarak çalışıyorlar. Ancak, kimi temel kurallar var ki, tüm kalecilerin bunları uygulaması gerekiyor. İşte kaleci olmak isteyenler için bir kaç altın kural :

-Hazır olun
    -Dengeli durun. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, hafifçe kırın ve ağırlığınızı bacaklaranıza verin.
    -Topu izlemeyi sürdürün
    -Yapabilirseniz topu yakalayın. Ellerinizi topun arkasında W biçiminde tutun ve topu mümkün olduğunca göğsünüze doğru çekin
    -Her an bir hücum oyuncusu topu izliyor ve gol atmak için fırsat kolluyor olabilir. Bu nedenle, eğer topa vurarak yönünü değiştirmekten başka çareniz yoksa, topu gol çizgisinden olabildiğince uzağa ya da oyun alanının dışına atmaya çalışın.
    -Oyunu savunma oyuncularından daha dikkatli izliyor olabilirsiniz bu yüzden onlarla göz teması kurmaktan kaçınmayın.
    -Sakin kalmaya çalışın. Bir kalecinin topu tutmak ya da uzaklaştırmak için çok fazla zamanı olmaz. En fazla 6 saniye içinde topu tutmak zorundadır. Bu nedenle çok hızlı düşünmek, karar vermek ve en uygun zamanda hamlesini yapmaktan başka çaresi yoktur.

Alıntıları Göster
    kaleye geçmen gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Akif Ersoy

kaleye geçmen gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Toptan kokmucaksın babos yoksa poligon misali delik desik ederler seni .d
  • quote:

-Hazır olun
    -Topu izlemeyi sürdürün

Ctrl+c Ctrl+v

• quote:

Orijinalden alıntı: Akali.

quote:

-Hazır olun
    -Topu izlemeyi sürdürün

Ctrl+c Ctrl+v

Alıntıları Göster
    eğer yaşın geçmiş değilse al babanı yanına şehrinde illaki amatör takımlar vardır. onların başkanlarıyla konuşun antremanlara çıkmak istiyorum vs şeklinde. antremanlarda kendini gösterirsen zaten sana lisans çıkartırlar.

• Kaleye geçmen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRugged

Kaleye geçmen gerekiyor
    Evinden aldırman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetrusko

Karpuzcuda 2 sezon staj yapman gerek.

İyi güldüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dik Otur

quote:

Orijinalden alıntı: vetrusko

Karpuzcuda 2 sezon staj yapman gerek.

İyi güldüm.

Alıntıları Göster
    16-17 yaşından küçüksen yaşadığın yerin takımlarının futbol okulu vardır oraya kayıt ol.halı sahada ders görürsün.antrenörüne ben kaleci olmak istiyorum deyince kaleci eğitimi verir zaten.kurs sonuna kadar alt yapı hocalarının dikkatini çekersen lisans çıkarıp yaşına göre alt yapıda u16 u18 takımlarıyla idmana çıkmaya başlarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.