Şimdi Ara

Kali linux ebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler kali linux basladim icindeki tools hakkinda bilgisi olan veya yararli olabilecek bildigi bi ebook olan varmi? Programlar hakkinda birebir yardim etmek isteyen olursada cok sevinirim.

Edit: Nette sadece bir turkce e book bulabildim o da kabaca programlarin ustunden gecmis bir sey anlasilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromeas -- 20 Temmuz 2016; 3:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncel

• Amaç nedir, "pentester" olmak mı?
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    Sayılır hocam daha çok boş vakit geçirmek istemediğimden kaynaklanıyor. Harita Mühendisliği okuyorum tatili ziyan etmektense bunu öğrenmek istedim. Zaten yazılıma da merakım var.
  • güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: stromeas

Sayılır hocam daha çok boş vakit geçirmek istemediğimden kaynaklanıyor. Harita Mühendisliği okuyorum tatili ziyan etmektense bunu öğrenmek istedim. Zaten yazılıma da merakım var.

Sadece bu araçların nasıl kullanıldığı öğrenmek, kullanabilmek için bile, sağlam bir temel gerekiyor. Yani cidden ilgiliyim diyorsanız ve İngilizce de biliyorsanız sizi durduracak hiçbir şey yok.

https://www.cybrary.it/coursecatalog/

Şu sitede ücretsiz "bilgisiyar-yazılım" ile ilgili kurslar var. Pen testingten, temel bilgisayar bilgilerine kadar, her seviyeye uygun.

Bu araçları kullanabilmek bile, "pentest" konusunda bir şeyler yapmak anlamına geliyor.

Mesela bu araçlardan birisi Nmap. Hedef makine üzerindeki açık-kapalı portları, portlar üzerindeki çalışan servisleri, o servislerin versiyonlarını, hedefin işletim sistemini, ağın haritasını tarayabiliyor. Mesela bunun nasıl kullanıldığını öğrenmek demek zaten pentest olayına adım atmak demektir. Bu konulara ilgiliyseniz, kaliden ziyade tek önerim İngilizce bilmiyorsanız İngilizce öğrenmek daha sonra verdiğim linkteki kursları tamamlamak olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam gercekten cok tesekkur ederim. Ingilizce seviyem fena degil kendimi rahatca antabiliyo, anlatilani da anlayabiliyorum. Belki bazi bolumlerde kelime sikintisi olabilir. Ama ogrenmeme engel degil. Cok tesekkur ederim tekrardan.

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• quote:

Hocam gercekten cok tesekkur ederim. Ingilizce seviyem fena degil kendimi rahatca antabiliyo, anlatilani da anlayabiliyorum. Belki bazi bolumlerde kelime sikintisi olabilir. Ama ogrenmeme engel degil. Cok tesekkur ederim tekrardan.

Önemli değil. Ben de çok aradım zamanında kurs benzeri bir şey, iki dakikasını ayırıp yardım eden olmadı..

-Sana kendi yer işaretlerimi vereyim, içinde kaynak-kitap benzeri şeyler var. Pentesting başlığı altında her telden şey olsa bile, Siteler/Kaynaklar başlığı altında işine yarayacak çok şey var, sorun olursa sormaktan çekinme. Kendi Chrome yer işaretlerinden export ettim, yoksa bu kadar fazla "kod" olmazdı.

http://pastebin.com/LQv6LhLS

Şuraya girip sağ üstten indiriyorsun, çift tıklayıp varsayılan tarayıcın ile açıyorsun, işine yarayacak onlarca şey var. Umarım yardımı dokunur.

Şu dosyayı kendi Chrome yer işaretlerine de import edebilirsin ama önermem, kendi yer işaretlerin gider, aman diyeyim.

-Cybrary önemli, ordaki kursları falan bitirmeden şu dosyada verdiğim yerlere atlama. Hatta ilk başta kali kurmana bile gerek yok ama kur çok istiyorsan.

-Linux terminaliyle haşır neşir olmak için de, hatta sadece Linux terminali değil, birkaç programlama dilleriyle de haşır neşir olmak için şurayı öneriyorum;

https://www.codecademy.com/

Command Line kursuyla başla ilk. Kali'deki araçların nasıl kullanıldığı öğrenmek istediğin için yazıyorum bunları, pentester-hacker(?) yolunda ilerlemeyi istiyormuşsun gibi geliyor, yanlışım varsa düzelt lütfen. Sorun olursa yazmaktan çekinme, elimden geldiğince-bilgim yettiğince cevap vermeye çalışırım.

Şu attığım dosyadaki her siteyi incelemekten de çekinme.. Sana hitap eden bir yer bulursun büyük ihtimalle, ama ilk adımların, Cybrary ve Codecademy olmalı. Kal sağlıcakla.

Edit: Bakıyorum " Who Am I? " İzleyip gelmişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 23 Temmuz 2016; 4:36:01 >

Hahaha küçüklükten gelen yazılım hevesimi besleyen kaynak hocam o film
    Bu kadar kaynağı sadece kaynak toplamak adına ben uğraşsam neredeyse bi ayımı alırdı sanırım.
    Gerçekten çok sağolasın.
    -Cybrary inceledim baya bölümlerini. Tek sıkıntım şuan dil
    Adamın dediklerini anlıyorum ama bazen çok makine dilinden konuşuyolar onu toparlamaya çalışayım derken diğer söyleyeceklerini de takip edemiyorum.
    Bazı videoları pc üzerinden yapmışlar onlar daha faydalı oluyor şuan.
    Yardımın için teşekkür ederim tekrardan kafama takılan soru mutlaka olacaktır. Sana sormaktanda mutluluk duyucam

• quote:

Hahaha küçüklükten gelen yazılım hevesimi besleyen kaynak hocam o film
    Bu kadar kaynağı sadece kaynak toplamak adına ben uğraşsam neredeyse bi ayımı alırdı sanırım.
    Gerçekten çok sağolasın.
    -Cybrary inceledim baya bölümlerini. Tek sıkıntım şuan dil
    Adamın dediklerini anlıyorum ama bazen çok makine dilinden konuşuyolar onu toparlamaya çalışayım derken diğer söyleyeceklerini de takip edemiyorum.
    Bazı videoları pc üzerinden yapmışlar onlar daha faydalı oluyor şuan.
    Yardımın için teşekkür ederim tekrardan kafama takılan soru mutlaka olacaktır. Sana sormaktanda mutluluk duyucam

Mr. Robot da izle

Dil acayip önemli, hangi dalda olursa olsun İngilizce kaynak bulmak çok daha kolay.

Şu Cybrary'de Comptia A+ diye bir kurs var, PC hakkında temel bilgiler veriyor, bu kurstan sadece;

-TCP/IP, Common

-TCP and UDP,

-Wireless Standarts / Encryption,

-Screen Capture Labs,

-Security,

-Security Threats

Bölümlerini bitirsen yeter. Ondan sonra codecademy'den bir Linux terminali eğitimi, sonra da Cybrary'den Linux+, sonra Network+ sonra Security+. Bunların hepsinden önce bilgisayar-internet falan nasıl çalışıyor, çalışmaya devam ediyor araştır biraz. Yüzeysel bilgin olsa kafi.

Aman diyeyim Cybrary'de hemen ilerdeki konulara atlama, bana Comptia'dan başlamadığını da söyleme Kurslar bölümüne girince sağda bi learning path kısmı olması lazım ordan PenTesteri seçip sırayla git.

Son olarak, önceden de dediğim gibi, sorun falan olursa, bilgim yettiğince cevap veririm dostum

Yayınlandığı gün izliyorum hocam bu kali linux merakı da ordan geliyor zaten
    A+ dediğin bölüme bi göz gezdirdim ama dediğin başlıkların hiçbirine bakmadım onlara bakarım o zaman.
    Linux command line biraz uğraştım. %60 falan tamamlandı.
    Cybrary' de ileri ki konulara atladım ama dediğim gibi makine dilinden çok terim olduğu için 5 dakika olmadan kapattım
    Yardımların için tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.