Şimdi Ara

kalite kaybı 8 ve 9 sersi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yok hocam yok o ozellık bambaska bırseymıs nvidia cok ayıp ettı kullanıcılara suan akrana bakmak ıcımden bıle gelmıor renkler soluk ve donuk ekran kartı alacak arkadaslar 8 ve 9 serısı sadece oyun ıcındır masaustu ve goz zevkınız 5,6, ve 7 serisine göre kalıtesızlesmıstır. cunku 8 ve 9 serısı gpular goruntu netleştırmeyı destekleyememektedır. donanımsal gucu yetmıyormus olsaymıs nvidia koyarmıs.... gecmısler olsun
  • ben kartımı oyun için aldım. Masa üstü simgeleri varsın kötü olsun umurumda değil. 8800 Gt amp ile gayet mutluyum. Günlük hayatımızda kaç kişi o simgelere dikkat ediyor ? Açıkcası benim hiç dikkatimi çekmedi. Bence abartıldığı kadar büyük bir sorun değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eser_83

ben kartımı oyun için aldım. Masa üstü simgeleri varsın kötü olsun umurumda değil. 8800 Gt amp ile gayet mutluyum. Günlük hayatımızda kaç kişi o simgelere dikkat ediyor ? Açıkcası benim hiç dikkatimi çekmedi. Bence abartıldığı kadar büyük bir sorun değil.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcie

yok hocam yok o ozellık bambaska bırseymıs nvidia cok ayıp ettı kullanıcılara suan akrana bakmak ıcımden bıle gelmıor renkler soluk ve donuk ekran kartı alacak arkadaslar 8 ve 9 serısı sadece oyun ıcındır masaustu ve goz zevkınız 5,6, ve 7 serisine göre kalıtesızlesmıstır. cunku 8 ve 9 serısı gpular goruntu netleştırmeyı destekleyememektedır. donanımsal gucu yetmıyormus olsaymıs nvidia koyarmıs.... gecmısler olsun

ustam o özelliğin ne oldugunu çok iyi biliyorum da başka bişey demekten ziyade contrast (karşıtlık) %65 e getir dijital parlaklığı %25 e getir sonra masaüstüne bak bakalım ne göreceksin. renklerinde canlanacak yazılarında netleşecek yazılar yetersiz kalırsa monitöründe lcd ise xp için clear type yüklersin.
  • quote:

yok hocam yok o ozellık bambaska bırseymıs nvidia cok ayıp ettı kullanıcılara suan akrana bakmak ıcımden bıle gelmıor renkler soluk ve donuk ekran kartı alacak arkadaslar 8 ve 9 serısı sadece oyun ıcındır masaustu ve goz zevkınız 5,6, ve 7 serisine göre kalıtesızlesmıstır. cunku 8 ve 9 serısı gpular goruntu netleştırmeyı destekleyememektedır. donanımsal gucu yetmıyormus olsaymıs nvidia koyarmıs.... gecmısler olsun

monitöre bağlantıyı vga danmı yoksa dvı dan mı yapıyorsun, bağlantı türüde netliği ve yazılardaki keskinliği etkiliyor, bundan önceki ekran kartım 7950gt 'di, açıkcası masaüstünde çok fazla bir fark hissetmedim
  • image shaprness bambaska bır ozellıkmıs arkadaslar neden kaldırıldı anlamak mumkun degıl contrastla fln degısecegı yok dıgıtal parlaklıklada olmuyor
  • quote:

ewt nerden yapılıyor resımlı acıklayıcı bırsey yazarmısınız

• o özellik belki 7 serisinden sonra kaldırıldı belki ama o teknolojinin çok daha iyisini sundular.. örn; cidefx 4, purevideo vs. bu özellikler görüntü netleştirmeden daha iyi ama pekte kafa takılcak şeyler değil... olsada olur olmasada olur.. görüntü netleştirme yok diye neden 8xxx ve 9xxx serisinden vazgeçelim......
  • elbette performasnta cok cok ıyıler ancak gunluk kullanımdada neden daha keskın goruntulere bakmak varken daha soluk gorelım.. peki bunun yazılımsal bır programı yokmudur neden gorunut netleştirici pasiftir
  • Bu görüntü netleştirme LCD monitörlerde pek işe yaramıyor, görüntüyü bozuyor hatta.
    CRT monitörünüz varsa işe yarayabilir.
  • ya arkadaşlar böyle bi konu açılmışken ben vga soketinden kullanıyorum bunun yerine vga-dvi dönüştürücü ile dvi ya mı taksam daha kaliteli görüntü elde ederim??
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoMinicSS

ya arkadaşlar böyle bi konu açılmışken ben vga soketinden kullanıyorum bunun yerine vga-dvi dönüştürücü ile dvi ya mı taksam daha kaliteli görüntü elde ederim??

dvı dan daha kaliteli görüntü elde edersiniz ama bunun dönüştürücü ile değil direkt dvı - dvı olması gerekiyor diye biliyorum

bu arada 7600gs sonic ekran kartlı bir pc de image sharpness ayarını önce % 30 a getirdim, dh deki yazılar gözümü ağrıtmaya sarı zemindeki siyah puntolu yazılarda yeşile dönmeye başladı sonra % 5 çektim ama bu haliyle bile gözü yoruyordu ve tekrar % 0 a çekip bu şekilde kullanmaya karar verdim monitör 17" crt
  • Bu kadarda ince eLenip Sık dokunmazki netLeştirme oLmayı versin..
  • quote:

elbette performasnta cok cok ıyıler ancak gunluk kullanımdada neden daha keskın goruntulere bakmak varken daha soluk gorelım.. peki bunun yazılımsal bır programı yokmudur neden gorunut netleştirici pasiftir

günlük kullanım diosun post kasmak diyorum baska birsey demiyorum artık yahu soluk olanlar dijital titresimle canlandırılıyor ayrıca bende fx5200 var hicte gerek görmüorm acıkcası sacma olmaya basladı olay illaha kötüliycen ya nvidia ı böle bahaneler
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhangates

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: batuhangates

quote:

pwki bu kadar hayati bir özellik neden kaldırıldı

ne hayati özelliği yha böyle birsey duymadım alt tarafı keskinlestirme falan post kasmaya mı calısıyorusn yoksa nvidia kötülemeyemi calısıyorsun anlamıs deilim ne acayip bisi bu yha bu arada palite laf eden birine böyle değer veripte cevap yazdıgıma sasıyorum

diğer başlıkta yazdığım mesaj hangisini okursan!

Konuyu açan zaten nvidia fanatiği ne kötülemesi. Geçenlerde Atide görüntü netleştirme yok diye topic açıp Atiyi kötülüyordu aldığı kartta o özelliği açamayınca sinirlenmiş biraz normaldir.

heh simdi oldu bu ona bi kapak olmus demekki[özür dilerim ama biraz :) ] nese demekki ati de nvidia da kaldırdığına göre birşey varmış ve sadece 2 firma bu özelliği verip geri kalanları vermiyorsa suç o 2 firmadadır demek bir sorun var[anormallik]

eh diğer açtığın başlığa yazdım burdada alıntı olsun hangisini okursan!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.