Uzun zamandir bir dijitalkamera almak istiyordum ancak kismet oldu 1500 dolar civari bir para verip yurt disindan amerika/panama kamera almayi planliyorum ama ne etrafimda dijital kamera tavsiyesi verecek birisi var ne de daha once sordugum bir kac siteden yanit alabildim. Bu nedenle hangi kamerayi soylerseniz alacak durumdayim arastirmanin daha iyisini bulmanin sonu yok onu anladim bir modele karar verip en kisa surede almak gerekiyor.
dedigim gibi 1500 dolar civari bir dijital kamera bakmaktayim ama gerekirse daha fazla verebilirim. Kamera almaktaki temel amacim , kamera arzumu ayaklandiran sey ise su an aramizda sadece bir cam bulunan benden 50 60 cm uzaktaki kertenkeleler camima carpip sersemleyen sinekleri yakaladiginda bunu goruntulemek istiyorum. İnanin herkesin gormesini isterim sinek cama vurduktan sonra o kadar hizli hareket ediyorlarki bazen 60 70 cm mesafeden yerdeki sinegin tepesine atladiklari oluyor . Eger olur da uygun kamera alabilirsem bir yerlere koyarim ve siz de ne demek istedigimi anlarsiniz. Tabi kamera ile hali saha maclari bolca cocuklarin saga sola kosmalarini da cekecegim . Yani sonucta bolca aksiyon barindiran seyler icin kullanacagim dijital video kamerami. Sonucta goruntu kalitesi mumkun oldugu kadar yuksek olsun istiyorum hatta mumkunse bu goruntuleri agir cekimde goruntuleyebilecegim kalitede olsun. goruntuleri bilgisayara aktaracagim ve orada izleyecegim icin bilgisayara kolay aktarim yapabilecegim tabi bolca cekim yapacagim icin hard diskine kayit yapan birkamera tercihim olacak. Eger bu ozelliklere sahip bir kamera tavsiyeniz varsa bir link verebilirseniz gercekten cok sevinirim.
Not: Eger turkiyede bu tip bir kamerayi cok fazla fark olmadan alabilecegim bir yer varsa ayrica tavsitelerinizi bekliyorum
PANASONIC MD 10000 AL.FİYATI DA 1500$ CİVARI SİRKECİ'DE SATIYORLAR.
cevap icin tesekkur ederim sanirim ilk mesajda belirtmemisim ama ben daha kolay tasinabilir bir el kamerasi bakiyorum fakat bu omuz kamerasi gibi geldi bana en azindan benim baktigim resimde oyle
Ben Sony DCR-SR30E kullanıyorum. Son derece memnunum. Tavsiye ederim. Doğrudan sabit diske kayıt yapıyor. Görüntü kalitesi çok güzel. Çekilen görüntülerin bilgisayara aktarılması kolay. Aktarılan görüntülerde kalite kaybı hemen hemen yok.
cevap icin cok saol ilk defa sabit diskli kamera kullanan birisine rastladim izin ver de bir iki soru sorayim :) Goruntu kalitesi acisindan mini dv ile arasinda cok fark varmi ? Bu soru defalarca soruldu burada yanitlandi ama bir sorunun cevabini bulamadim. Sonucta mini dv ye cekim yapsan bile diyelimki bunu saklamak istiyorsun ve dvd ye yazdin sonucta bunu kaydetmek icin goruntuden taviz vermen gerekmeyecek mi yani bu durumda mini dv nin ne mantigi kaliyor anlayamadim ? Diger sorumda diyelimki kamerada bir kayit baslattin 10 dk sonra bunu sonlandirip farkli bir kayit baslatmak mumkun mu . Yoksa hepsi tek parca mi olmak zorunda . Ya da diyelimki bir cekim yaptin icinde her sey var 5 dk aile 5 dk hali saha bunu parcalamak montajlamak istedin diyelim. Bu durumda sabit diskten aktardigin goruntu cok sorun cikariyor mu ? Bu da bonus sorum mini dv kalitesinde ya da ona yakin kalitede cekim yapacak ama sabit diskli bir kamera cesidi biliyor musun ? Simdiden cok saol tekrar tesekkurler
Mini dv ye çekilen görüntü dvd ye aktarıldığında elde edilen sonuç doğrudan dvd ye kayıt yapan kameradan elde edilen sonuçla aynı. (fark varsada insan duyularının algılayamadığı bir fark olsa gerek) Ancak hard diske kayıt yapan kameraları deneme şansım olmadı. fakat video parçalama-bölme, montaj konusunda her üç çeşit kamera ilede sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Mini dv kasetler bilgisayara aktarmak biraz tantanalı, piyasada yaygın olarak "adobe premier" yazılımı kullanılıyor.(kesetli kameramı bu sebepten kullanmıyorum) Dvd veya hard diske kayıt yapan kameralarda ise sony vegas studio programı aynı işi görüyor. Bu yazılımlardan ihtiyacınız olanla biraz aşina olursanız montaj problemi yaşamassınız. Dvd ve hard disk kullanan kameralar zamandan tasarruf sağlar. Marka olarak "Sony" öneririm .
saolasin bunu ogrendigim iyi oldu. Yani benim icin mini dv kamera almanin bir mantigi kalmiyor . Sanirim hdr-sr7 alacam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme