Şimdi Ara

Kaliteli Twitch Yayını Yapmak İçin OBS Ayarları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
6
Favori
36.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dropun temelli sebebi internetin yeterli veri akışı sağlayamamasıdır yani bitrate değerini 3000-3500 civarına çekmeni öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atesm18

10mbit upload ile 4500bitrate 720p60fps de drop oluyor sebebi nedir acaba?
    Tek PC - i7 6700k - 16g ram - gtx 1070
    Encoding ayarlarınız yüksek ise drop olması muhtemel, internet hızınız yüksek olsa dahi(upload) Donanımınız
    yüksek kaliteli görüntüyü hızlı şekilde işleyemediğinden drop yaratabilir. İşlemciden mi ekran kartından mı render
    yapıyorsunuz ?
  • OBS deki tüm ayarların ne işe yaradığını, hangi bilgisayarlarda, hangi internet hızlarında vs. yani kısaca ayarların duruma göre nasıl değişkenlik göstermesi gerektiğini anlatan eğitim tarzı bir dökümana ihtiyacımız var. Yayın konusunda 10-15 yayıncıdan başka ince ayar bilen yok. Diğer yayıncılarında yayın kalitesi ve içeriği belli.

Tek sorunumuz upload (Biliyorum en büyük sorun bu) olacak şekilde ve diğer ayarlardan maksimum performans alacağımız şekilde bir dökümana ihtiyacımız var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chagotta

Encoding ayarlarınız yüksek ise drop olması muhtemel, internet hızınız yüksek olsa dahi(upload) Donanımınız
    yüksek kaliteli görüntüyü hızlı şekilde işleyemediğinden drop yaratabilir. İşlemciden mi ekran kartından mı render
    yapıyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Gpu dan alıyorum. Obs e yeni 264x nvidia özelliği gelmiş. O ayarı yaptım yinede drop oluyor, seste sorun yok, 60fps veriyorum ama yayında her zaman 60olmuyor bazen fps düşüyor bazen de donuyor.

• atesm18 kullanıcısına yanıt
    Malesef yeni gelen nvidia codec'i bendeki gtx 1080 rog, 7700k 4.9 ghz o.c lu halinde bile
    iyi kalite ayarlarında sıkıntı drop veriyorlar, yeni gelen codec en iyi şekilde kullanmak için
    basit ayar kısmında bırakarak sadece bitrate'yi ayarlayın şeklinde bir açıklamaları var.

Obs'nin tweeter sayfasında okudum bir kaç gün önce. Eğer rtx kartınız yok ise kesinlikle advance ayarları
    ellemeyiniz. Bende mecburen dedikleri gibi yaptım. X264 faster encoding 5750 bit yayında %0.3 dropum vardı hemde
    toplam 12saat 6 dakikalık battlefield 4 , Apex karışık yayında. Yaza gelmeden bu sistemdeki işlemciyi ve anakartı satıp
    yeni bir 6 çekirdek veya üzeri işlemci ailesine gidicem. Amd kartları bekliyorum. Çift pc için çok yeni bir yayın geçmişim
    var max 700 takipçi için çift pc olmadan tek ama kuvvetli bir işlemci olsun istiyorum.

Amd fiyatları, ısı değerleri performanslarına göre satın alma kararımı belirleyeceğim. İşallah mantıklı cpu lar gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chagotta

Malesef yeni gelen nvidia codec'i bendeki gtx 1080 rog, 7700k 4.9 ghz o.c lu halinde bile
    iyi kalite ayarlarında sıkıntı drop veriyorlar, yeni gelen codec en iyi şekilde kullanmak için
    basit ayar kısmında bırakarak sadece bitrate'yi ayarlayın şeklinde bir açıklamaları var.

Obs'nin tweeter sayfasında okudum bir kaç gün önce. Eğer rtx kartınız yok ise kesinlikle advance ayarları
    ellemeyiniz. Bende mecburen dedikleri gibi yaptım. X264 faster encoding 5750 bit yayında %0.3 dropum vardı hemde
    toplam 12saat 6 dakikalık battlefield 4 , Apex karışık yayında. Yaza gelmeden bu sistemdeki işlemciyi ve anakartı satıp
    yeni bir 6 çekirdek veya üzeri işlemci ailesine gidicem. Amd kartları bekliyorum. Çift pc için çok yeni bir yayın geçmişim
    var max 700 takipçi için çift pc olmadan tek ama kuvvetli bir işlemci olsun istiyorum.

Amd fiyatları, ısı değerleri performanslarına göre satın alma kararımı belirleyeceğim. İşallah mantıklı cpu lar gelir.
    çok bi değişiklik göremediğim için tekrar streamlabs a döndüm hocam ben :)

Aynen başkanım, bende ona döndüm,şimdi apex battlefield 4 gidiyoruz. WW3 ve pubg indirdim dün gece yatmadan.
    Bu arada face mask olayını yaptım, chocotaco kardeşimizde görmüştüm çok hoşuma gitmişti, bende benzer bir
    şey ayarladım.
  • Benim upload hızım 2.70 , kimi zaman yayında hiç atlanan kare olmuyor kimi zaman ise ciddi drop giriyor.İşlemcim G4560 düşük olduğu için 1050ti ekran kartına render'i veriyorum. Optimum ayarlarda nasıl yardımcı olabilirsiniz?
  • https://forum.donanimhaber.com/turkcell-superbox-4-5g-evde-internet-ana-konu-10mbps-159-tl-sinirsiz-279-tl--133143337-78

Yukarıdaki türkcell süper box başlığında son attığım ekran alıntılı mesaja bakarmısınız. Twitch sitesinde yada bizim ülkemizde bu siteye çıkışlarda bir sıkıntı var.

Ya twitch ip üzerinden türkiyeye limit veriyor, yada türkiye de turkcell 4.5g süper box üzerinden
    çıkışlarda blok var.
    www.restream.io sitesinden yaptığım yayın ayarlarının detaylarına ve kalitesine bakabilirsiniz.

Bir kare drop olmadı hemde süper box 4.5 g ile. bu gün 1080p, 900p alternatiflerini deneyeceğim.
    Ekran kartı üzerinden yapmak daha mantıklı şu sıralar. Özellikle Nvidia kart kullanan arkadaşlar
    kesinlikle işlemci ile render kasmaya gerek yok. Fps kaybı yaşamadan ekran kartına abanın gitsin.

Konu hakkında konuşmak isteyen olursa 16:00'dan sonra discort sunucuma gelebilir yayın ayarları
    ile alakalı konuşabiliriz.

discord.gg/pUeQJ7

Link eskidiyse kanalımdan !discord ile ulaşabilirsiniz.

İyi haftalar diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar.
    Çift gpu lu, i5 6300hq işlemcili bi laptop kullanıyorum. 4-5 arası upload hızım var. PS4'te sorunsuz yayın yapabiliyorum. PC'de ise 30-40 fps oynadığım oyun yayında 20 fps gibi oluyor. Yukarıdaki mesajları okudum. Benim için oynadıüım akıcılıkta yayın yapma imkanı var mı? Gpu Nvidia GTX950m, overclocklu kullanıyorum. Oyununa göre yaklaşık 5-8 fps artış sağlıyor. Bu arada yayındaki fps düşüklüğü o.c. li de normalde de oluyor. Birde nvidia experience ile yayın denemiştim.

• Chagotta kullanıcısına yanıt
    Hocam bu restream mesela mixer üzerinden yaptığımız yayını aynı anda youtube a, twitch e vs mi aktarıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

Hocam bu restream mesela mixer üzerinden yaptığımız yayını aynı anda youtube a, twitch e vs mi aktarıyor?
    Web sitesinde multi stream ifadelerini gördüm, dediğinde haklı olabilirsin. Ben sadece stream deki drop kontrolü amacıyla

denemiştim. Bu gün detaylara bakıp araştırırım.Bulduğum bir detay olursa burdan da paylaşırım.
    Önceki mesajlarımda yazdığım da gtx 1080 ile yeni nvidia render seçeneğinde problem olduğunu yazmıştım.
    Sorun internetin kartı besleyememiş olmasıymış.
    OBS.Live | Open Broadcaster Software Streaming Knowledge Base
    How to Stream Apex Legends with OBS Live (OBS Studio, Single PC)
    https://www.obs.live/articles/how-to-stream-apex-legends-with-obs

Yukarıdaki sitede yeni nvench encoding ayarlarıda var. Buradan yararlanabilirsiniz.

Edit: OBs -> settings->output kısmında "key interval" kısmını "2" yapınız.
    altlarda yer alan alt alta iki kutucuk da tik'li olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chagotta -- 12 Mart 2019; 13:21:33 >

• Hocam acil yardımına ihtiyacım var

• Chagotta kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 1050Tİ var.Encoder kısmından new encoder seçebilir miyim?Bildiğim kadarıyla yeni nesil 20xx kartlarda new seçiliyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -the-

Hocam bende 1050Tİ var.Encoder kısmından new encoder seçebilir miyim?Bildiğim kadarıyla yeni nesil 20xx kartlarda new seçiliyor diye biliyorum.
    seçebilirsin pascal kartlarında desteği var
  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Basit ayarlarda kullanıyordum.3000 bitrate ve eski nvdia ile.Sizce performans kalitesi ne olmalı?Malum çok güçlü bir kart değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -the-

Çok teşekkürler. Basit ayarlarda kullanıyordum.3000 bitrate ve eski nvdia ile.Sizce performans kalitesi ne olmalı?Malum çok güçlü bir kart değil.
    1050ti ile 1080ti arasında video encoder olarak hiç bir fark yok aynı ben bu şekilde kullanıyorum

Kaliteli Twitch Yayını Yapmak İçin OBS Ayarları
  • arkadaslar cok cok kücük yayıncıyım ancak kaliteli hizmet vermek istiyorum. green screen perdem var.ve gayet guzel kullanıyorum ama ben arka planda hareketli animasyon koymak istiyorum.mesala altta linkini verdiğim video gibi.ama obs den nerden koyulur bulamadım bir türlü.yardımcı olacak varmı . mesajını bekliyorum.

• Bu soruların cevabını, yayın kalitenizi arttırmak ve kolaylık sağlaması için sizler için inceledik. Yazımıza geçmeden önce, üstüne basa basa söylüyorum internetinizin kaliteli olması çok önemli. Düşük internet, bilgisayarınız ne kadar hızlı olsa da izleyicinizin drop yemesine ve yayın kalitenizin düşmesine neden oluyor. Ayrıca ekipmanlarınızda oldukça önemli. Twitch yayını açmak isteyenlere ekipman önerilerinde bulunmuştuk. Dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Ayrıca, bilgisayar haricinde yayını mobilden de açabilirsiniz. Bu sayede de bilgisayar oyunlarında başarılı olmayanlar mobilde kendilerini gösterebilirler. Şu konuya da değinmekte fayda var, bilgisayarda nasıl kalite arıyorsak mobilde de bu kaliteyi gözetmemiz lazım. Telefonunuz eski ve normal kullanımda dahi kasıyorsa, Twitch yayını açmanızı zorlaştıracaktır. Hazırsanız sizin için en pratik yayın açma uygulamalarına geçelim:https://paratic.com/twitch-yayini-nasil-acilir/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.