Şimdi Ara

Kamera almak istiyorum, tavsiyelerinizi alabilir miyim?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2500-3000 TL arası bütçem var kısa film çekmek istiyorum bana canon 7D tavsiye ettiler fakat benzer fiyata daha iyi bir kamera bulabilir miyim diye merak ediyorum tavsiyelerinizi almak istedim.

• yok mu tavsiye verebilecek bi allahın kulu ya
  • Video kameralarla ilgili bilgim yok. Zaten 7D de video kamera değil DSLR fotoğraf makinesidir. Çok çok daha ucuza çok iyi kalitede video çekmek için Sony'in yeni DSLR si A55 bir inceleyin derim. Youtube de örnek videolara bakabilirsiniz.
  • Canon 550d, harici bir mikrofon, artı lens ile bu fiyata gayet iyi bir ekipman toplamış olursun...
  • Pentax K-5
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacreddagger

Canon 550d, harici bir mikrofon, artı lens ile bu fiyata gayet iyi bir ekipman toplamış olursun...

Bende 550D kullanıyorum ama asıl konu video olduğu için ve Sony A55 de sürekli ve çok hızlı AF olduğu için bence daha ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Bende 550D kullanıyorum ama asıl konu video olduğu için ve Sony A55 de sürekli ve çok hızlı AF olduğu için bence daha ideal.

Öncelikle hepinize iyi bayramlar. Sony'i biraz inceledim, ve kullanıcıların af motorunun gürültülü çalışmasından şikayetçi olduklarını gördüm. Film çekicek bir kişinin görüntüden sonra en önemli sıkıntısı sestir. Harici mikrofon girişi bulunmadığı için (en azından teknik özelliklerinde göremedim) çekimlerimizde AF yi kullanamayacağız anlamına geliyor... lenslerinin fiyatları ve bulunabilirliği hakkında yorum yapamayacağım, çünkü herhangi bir bilgim yok. Fakat yiğidi öldür hakkını ver demişler: görüntü kalitesi gerçekten çok iyi... saniyede 10 kareye kadar çekim yapması ise bir diğer artısı... Fiyatı- spot fiyatına göre konuşursak 550d ile hemen hemen aynılar... tabiki kamerayı alacak kişi, istediği özelliklere göre seçim yapması gerekiyor. iyi araştırma yapmak lazım. (550 d alıcaktım ama bu ürünü de biraz araştırmak istiyorum. Belki eksiklerini kapatacak başka yönlerini bulurum.)

AF gürültüsüne örnek video...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 16 Kasım 2010; 10:08:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem tavsiye alabilir miyim?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacreddagger

quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Öncelikle hepinize iyi bayramlar. Sony'i biraz inceledim, ve kullanıcıların af motorunun gürültülü çalışmasından şikayetçi olduklarını gördüm. Film çekicek bir kişinin görüntüden sonra en önemli sıkıntısı sestir. Harici mikrofon girişi bulunmadığı için (en azından teknik özelliklerinde göremedim) çekimlerimizde AF yi kullanamayacağız anlamına geliyor... lenslerinin fiyatları ve bulunabilirliği hakkında yorum yapamayacağım, çünkü herhangi bir bilgim yok. Fakat yiğidi öldür hakkını ver demişler: görüntü kalitesi gerçekten çok iyi... saniyede 10 kareye kadar çekim yapması ise bir diğer artısı... Fiyatı- spot fiyatına göre konuşursak 550d ile hemen hemen aynılar... tabiki kamerayı alacak kişi, istediği özelliklere göre seçim yapması gerekiyor. iyi araştırma yapmak lazım. (550 d alıcaktım ama bu ürünü de biraz araştırmak istiyorum. Belki eksiklerini kapatacak başka yönlerini bulurum.)

AF gürültüsüne örnek video...

Eğer gürültülü ortamlarda, açık alanda çekimler yapacaksanız genellikle fark etmezsiniz Af sesini ama tabi ki sessiz ortamda AF sesi rahatsız edecektir.
    Ama bence bu bir sıkıntı değil. EOS 550 ile gerçekten çok iyi videolar çekebilirsiniz ama hep manuel netleme yaparak bu bazen gerçekten sıkıntı olabiliyor. Ama sonuçta A55 te de manuel netleme halkası var sessiz ortamlarda onu kullanıp daha gürültülü oratmlarda AF kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.