Şimdi Ara

kamera çekimi iyi olan min 10x zoomlu foto mak. tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: popeye85

1 saatlik video sx200 de kac gb yer kaplıyor..

Buyur:

Canon SX200 IS için

8GB kapasiteli hafıza kartı ile çekim sayıları:

12M - 4000x3000 piksel - JPEG Fine - 3084KB - 2505 fotoğraf
    12M - 4000x3000 piksel - JPEG Standard - 1474KB - 5116 fotoğraf
    9M - 4000x2248 piksel - JPEG Fine - 2311KB - 3318 fotoğraf
    9M - 4000x2248 piksel - JPEG Standard - 1105KB - 6822 fotoğraf
    8M - 3264x2448 piksel - JPEG Fine - 2060KB - 3721 fotoğraf
    8M - 3264x2448 piksel - JPEG Standard - 980KB - 7675 fotoğraf
    5M -2592x1944 piksel - JPEG Fine - 1395KB - 5457 fotoğraf
    5M - 2592x1944 piksel - JPEG Standard - 695KB - 10679 fotoğraf
    2M - 1600x1200 piksel - JPEG Fine - 558KB - 12927 fotoğraf
    2M - 1600x1200 piksel - JPEG Standard - 278KB - 24562 fotoğraf
    0.3M - 640x480 piksel - JPEG Fine - 150KB - 40937 fotoğraf
    0.3M - 640x480 piksel - JPEG Standard - 84KB - 61406 fotoğraf

Video çözünürlüğü 1280x720 piksel - 30 kare/sn - 43 dk 32 sn
    Video çözünürlüğü 640x480 piksel - 30 kare/sn - 1 saat 35 dk 1 sn
    Video çözünürlüğü 320x240 piksel - 30 kare/sn - 4 saat 52 dk 24 sn

TZ7 için

4GB kapasiteli hafıza kartı ile çekim sayıları:

10M - 3648x2736 - 4:3 - Fine - JPEG - 660 fotoğraf
    10M - 3648x2736 - 4:3 - Standard - JPEG - 1310 fotoğraf
    7M - 3072x2304 - 4:3 - Fine - JPEG - 880 fotoğraf
    7M - 3072x2304 - 4:3 - Standard - JPEG - 1720 fotoğraf
    5M - 2560x1920 - 4:3 - Fine - JPEG - 1170 fotoğraf
    5M - 2560x1920 - 4:3 - Standard - JPEG - 2230 fotoğraf
    3M - 2048x1536 - 4:3 - Fine - JPEG - 2410 fotoğraf
    3M - 2048x1536 - 4:3 - Standard - JPEG - 4640 fotoğraf
    2M - 1600x1200 - 4:3 - Fine - JPEG - 3770 fotoğraf
    2M - 1600x1200 - 4:3 - Standard - JPEG - 7090 fotoğraf
    0.3M - 640x480 - 4:3 - Fine - JPEG - 17240 fotoğraf
    0.3M - 640x480 - 4:3 - Standard - JPEG - 24130 fotoğraf

9.5M - 3776x2520 - 3:2 - Fine - JPEG - 680 fotoğraf
    9.5M - 3776x2520 - 3:2 - Standard - JPEG - 1340 fotoğraf
    6.5M - 3168x2112 - 3:2 - Fine - JPEG - 900 fotoğraf
    6.5M - 3168x2112 - 3:2 - Standard - JPEG - 1740 fotoğraf
    4.5M - 2656x1768 - 3:2 - Fine - JPEG - 1630 fotoğraf
    4.5M - 2656x1768 - 3:2 - Standard - JPEG - 3170 fotoğraf
    3M - 2112x1408 - 3:2 - Fine - JPEG - 2510 fotoğraf
    3M - 2112x1408 - 3:2 - Standard - JPEG - 4810 fotoğraf
    2.5M - 2048x1360 - 3:2 - Fine - JPEG - 2680 fotoğraf
    2.5M - 2048x1360 - 3:2 Standard - JPEG - 5020 fotoğraf

9M - 3968x2232 - 16:9 - Fine - JPEG - 700 fotoğraf
    9M - 3968x2232 - 16:9 - Standard - JPEG - 1370 fotoğraf
    6M - 3328x1872 - 16:9 - Fine - JPEG - 920 fotoğraf
    6M - 3328x1872 - 16:9 - Standard - JPEG - 1770 fotoğraf
    4.5M - 2784x1568 - 16:9 - Fine - JPEG - 1740 fotoğraf
    4.5M - 2784x1568 - 16:9 - Standard - JPEG - 3350 fotoğraf
    2.5M - 2208x1248 - 16:9 - Fine - JPEG - 2740 fotoğraf
    2.5M - 2208x1248 - 16:9 - Standard - JPEG - 5240 fotoğraf
    2M - 1920x1080 - 16:9 - Fine - JPEG - 3540 fotoğraf
    2M - 1920x1080 - 16:9 - Standard - JPEG - 6700 fotoğraf

Video AVCHD Lite - SH - 30 dakika
    Video AVCHD Lite - H - 40 dakika
    Video AVCHD Lite - L - 1 saat
    Motion JPEG - HD - 16 dk 20 sn
    Motion JPEG - WVGA - 41 dk
    Motion JPEG - VGA - 42 dk 40 sn
    Motion JPEG - QVGA - 1 saat 58 dk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redcock -- 3 Ekim 2009; 0:41:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyacı

sx200 kullanmadiğim için yorum yapamiyacağim fakat TZ7 video cekerken AVCHD formatinda video çekiyor. Su an yeryüzündeki en iyi codec paketi AVCHD ,hem daha kaliteli cekiyor hemde yari yariya yer kapliyor... O yüzden onceliğiniz video ise Tz7 oneririm. Ama manual ayar isterseniz sx200 alabilirsiniz..
    Kendi cektiğim birkaç fotoğraf ve video TZ7 ile..

quote:

Eqoulaiser benim elimde sıfır var. Almayi düşünürsen 700TL'ye satiyorum. Forumda satici olarak dolanmak hoş değil ,fakat tz7 satmadan oncede kendim kullandiğim için tavsiye ediyordum arkadaşlara. Dediğim gibi eğer manual modlar sizin için onemliyse tz7yi direk eleyin. Ama manual modlari kullanmam diyorsaniz bence tz7 ,sx200den daha güzel bir makina.Sadece avchd chipi yeter tercih etmek için..

High Definition video kayıt
    Panasonic DMC-TZ7 fotoğraf makinesini diğer modellerden ayıran özelliklerden bir diğeri de AVCHD formatında ve High Definition kalitesinde video kayıt yapabilmesi. Çözünürlük aynı şekilde 1280 x 720 piksel seviyesini koruyor ancak yeni olan şey artık iki farklı codec ile kayıt yapılabiliyor olması. Bunlardan en çok dikkat çekeni pek çok High Definition video kamerada da kullanılan AVCHD Lite formatı. Bu formatın avantajları, daha iyi video ve ses kalitesi eşliğinde daha uzun bir kayıt süresi sunuyor olması. Fakat öte yandan, bu video görüntüler üzerinde işlem yapacaksanız bu formatın henüz tam anlamıyla desteklenmiyor oluşu bir dezavantaj oluşturuyor. Apple kullanıcıları da iMovie'09 aracılığıyla bu formatı aktarmak istediklerinde problemlerle karşılaşacaklardır. Bu durumda çözüm, Panasonic TZ7 fotoğraf makinesinin desteklediği bir diğer standart format olan Motion JPEG codec seçeneğinin kullanılması olacaktır.(bu fermattaki sürelere yukarıdan bakabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redcock -- 3 Ekim 2009; 1:04:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: redcock

Panasonic DMC-TZ7 fotoğraf makinesini diğer modellerden ayıran özelliklerden bir diğeri de AVCHD formatında ve High Definition kalitesinde video kayıt yapabilmesi. Çözünürlük aynı şekilde 1280 x 720 piksel seviyesini koruyor ancak yeni olan şey artık iki farklı codec ile kayıt yapılabiliyor olması. Bunlardan en çok dikkat çekeni pek çok High Definition video kamerada da kullanılan AVCHD Lite formatı. Bu formatın avantajları, daha iyi video ve ses kalitesi eşliğinde daha uzun bir kayıt süresi sunuyor olması. Öte yandan, bu video görüntüler üzerinde işlem yapacaksanız bu formatın henüz tam anlamıyla desteklenmiyor oluşu bir dezavantaj oluşturuyor. Apple kullanıcıları da iMovie'09 aracılığıyla bu formatı aktarmak istediklerinde problemlerle karşılaşacaklardır. Bu durumda çözüm, Panasonic TZ7 fotoğraf makinesinin desteklediği bir diğer standart format olan Motion JPEG codec seçeneğinin kullanılması olacaktır.

hocam aldıracaksın bana bu makineyi sen :)) ayrıca o ne bilgi döşemişsin üst tarafta.. valla sen işin piri olmuşsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

Eqoulaiser benim elimde sıfır var. Almayi düşünürsen 700TL'ye satiyorum. Forumda satici olarak dolanmak hoş değil ,fakat tz7 satmadan oncede kendim kullandiğim için tavsiye ediyordum arkadaşlara. Dediğim gibi eğer manual modlar sizin için onemliyse tz7yi direk eleyin. Ama manual modlari kullanmam diyorsaniz bence tz7 ,sx200den daha güzel bir makina.Sadece avchd chipi yeter tercih etmek için..

alacağım makine için fatura gerekiyor. çalıştığım yer üzerinden alacağım makineyi çünkü.
  • Valla hocam şöyle söyleyim; ben eğer bir şeyi sevdiysem objektif olarak onun emsali olan her şeyi incelerim ki aklımda keşke diğerini mi alsaydım diye bi tereddüt kalmasın. Bu tarz konulada çok ince eleyip sık dokumak gibi bi takıntım vardır.

sık sık belirttiğim gibi ben özelliklerini iyice araştırıp emsalleriyle de karşılaştırdıktan sonra Canon SX200 IS nin hayranı oldum. Henüz bir tane edinemesem de(öğrencilik sabretmek gerektirir) en kısa zamanda almayı istiyorum bu cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eqoulaiser

quote:

Panasonic DMC-TZ7 fotoğraf makinesini diğer modellerden ayıran özelliklerden bir diğeri de AVCHD formatında ve High Definition kalitesinde video kayıt yapabilmesi. Çözünürlük aynı şekilde 1280 x 720 piksel seviyesini koruyor ancak yeni olan şey artık iki farklı codec ile kayıt yapılabiliyor olması. Bunlardan en çok dikkat çekeni pek çok High Definition video kamerada da kullanılan AVCHD Lite formatı. Bu formatın avantajları, daha iyi video ve ses kalitesi eşliğinde daha uzun bir kayıt süresi sunuyor olması. Öte yandan, bu video görüntüler üzerinde işlem yapacaksanız bu formatın henüz tam anlamıyla desteklenmiyor oluşu bir dezavantaj oluşturuyor. Apple kullanıcıları da iMovie'09 aracılığıyla bu formatı aktarmak istediklerinde problemlerle karşılaşacaklardır. Bu durumda çözüm, Panasonic TZ7 fotoğraf makinesinin desteklediği bir diğer standart format olan Motion JPEG codec seçeneğinin kullanılması olacaktır.

hocam aldıracaksın bana bu makineyi sen :)) ayrıca o ne bilgi döşemişsin üst tarafta.. valla sen işin piri olmuşsun

Eyvallah sağolasın Ama çok iyi bildiğimden değil iyi araştırdığımdan, bunun yanında da bilgilerime epey güvenirim

• evet sanırım sx200 ü alacam.. fiyat olarak da aşağı yukarı istediğim seviyeye yakın.. ancak halen tavsiyelere açığım

bu arada cevaplar için herkese çok teşekkür ederim
  • redcock bilgi için saol.. tz7 gercekten iyi sıkıştırma yapıyor..ama yinede sx200 diyorum ben..
    videoyu pc basındada küçültebilirsin.. zaten acıkcası pek de video kullanmaz insanlar..
  • quote:

redcock bilgi için saol.. tz7 gercekten iyi sıkıştırma yapıyor..ama yinede sx200 diyorum ben..
    videoyu pc basındada küçültebilirsin.. zaten acıkcası pek de video kullanmaz insanlar..

Kesinlikler Canon SX200 IS
  • quote:

redcock bilgi için saol.. tz7 gercekten iyi sıkıştırma yapıyor..ama yinede sx200 diyorum ben..

Aslında çok da iyi sıkıştırma yapıyor diyemeyiz:

SX200 IS: 8 GB kart ile, Video çözünürlüğü 1280x720 piksel - 30 kare/sn - 43 dk 32 sn

TZ7 : 4 GB kart ile, Motion JPEG - HD - 16 dk 20 sn
    aynı çözünürlükte orantıarsak;
    8 GB kart ile, Motion JPEG - HD - 32 dk 40 sn

ya da
    8 GB kart ile, Video AVCHD Lite - SH - 60 dakika

Yani gördüğünüz gibi çok da fazla bi fark yok doğrusu

• quote:

quote:

sx200 kullanmadiğim için yorum yapamiyacağim fakat TZ7 video cekerken AVCHD formatinda video çekiyor. Su an yeryüzündeki en iyi codec paketi AVCHD ,hem daha kaliteli cekiyor hemde yari yariya yer kapliyor... O yüzden onceliğiniz video ise Tz7 oneririm. Ama manual ayar isterseniz sx200 alabilirsiniz..

quote:

Panasonic DMC-TZ7 fotoğraf makinesini diğer modellerden ayıran özelliklerden bir diğeri de AVCHD formatında ve High Definition kalitesinde video kayıt yapabilmesi. Çözünürlük aynı şekilde 1280 x 720 piksel seviyesini koruyor ancak yeni olan şey artık iki farklı codec ile kayıt yapılabiliyor olması. Bunlardan en çok dikkat çekeni pek çok High Definition video kamerada da kullanılan AVCHD Lite formatı. Bu formatın avantajları, daha iyi video ve ses kalitesi eşliğinde daha uzun bir kayıt süresi sunuyor olması. Fakat öte yandan, bu video görüntüler üzerinde işlem yapacaksanız bu formatın henüz tam anlamıyla desteklenmiyor oluşu bir dezavantaj oluşturuyor. Apple kullanıcıları da iMovie'09 aracılığıyla bu formatı aktarmak istediklerinde problemlerle karşılaşacaklardır. Bu durumda çözüm, Panasonic TZ7 fotoğraf makinesinin desteklediği bir diğer standart format olan Motion JPEG codec seçeneğinin kullanılması olacaktır.(bu fermattaki sürelere yukarıdan bakabilirsiniz)

redcock makina alirken insanlari yanliş yonlendirmemek lazim. Mesela bu bilgiyi nereden aldiniz bilmiyorum fakat yanliş :)
    Su an video editleme programlarinin %99i avchdyi destekliyor.Mesela en meshur olanlardan Sony Vegas ve Ulead Studio ile avchd ve avchd lite videolarini istediğin gibi editleyebilirsin.
    Apple imoviede destekliyor
    http://support.apple.com/kb/HT3290

Ben üstte vimeo linkini koydugum videoyu Sony vegas ile editlemiştim mesela.. Ayrica makina fanatiği değilim yanliş anlaşilmasin.Canon Dslr makina kullaniyorum. Yanimda taşiyabilceğim ,güzel video ceken bir makina almayi planladiğim için Tz7i aldim ve umdugumdan cok daha iyi cıktı için tavsiye ediyorum.. Tz7nin video ozelliklerinin Sx200den cok daha iyi oldugunu ,fanatik olmayan sx200 kullanicilari dahil herkes kabul ediyor. Fakat tz7nin manual ayarlara izin vermemesi en büyük dezavantaji. Yani eğer Tz7de manual ayarlar olsaydi bence Sx200ü canon biraz zor satardi.

Fark olarakta bence 60 dakikada 20 dakika onemli bir fark :)
    Tz7 : 8 GB kart ile, Video AVCHD Lite - SH - 60 dakika
    SX200 IS: 8 GB kart ile, 1280x720 piksel - 30 kare/sn - 43 dk 32 sn

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

quote:

quote:

quote:

redcock makina alirken insanlari yanliş yonlendirmemek lazim. Mesela bu bilgiyi nereden aldiniz bilmiyorum fakat yanliş :)
    Su an video editleme programlarinin %99i avchdyi destekliyor.Mesela en meshur olanlardan Sony Vegas ve Ulead Studio ile avchd ve avchd lite videolarini istediğin gibi editleyebilirsin.
    Apple imoviede destekliyor
    http://support.apple.com/kb/HT3290

Ben üstte vimeo linkini koydugum videoyu Sony vegas ile editlemiştim mesela.. Ayrica makina fanatiği değilim yanliş anlaşilmasin.Canon Dslr makina kullaniyorum. Yanimda taşiyabilceğim ,güzel video ceken bir makina almayi planladiğim için Tz7i aldim ve umdugumdan cok daha iyi cıktı için tavsiye ediyorum.. Tz7nin video ozelliklerinin Sx200den cok daha iyi oldugunu ,fanatik olmayan sx200 kullanicilari dahil herkes kabul ediyor. Fakat tz7nin manual ayarlara izin vermemesi en büyük dezavantaji. Yani eğer Tz7de manual ayarlar olsaydi bence Sx200ü canon biraz zor satardi.

Fark olarakta bence 60 dakikada 20 dakika onemli bir fark :)
    Tz7 : 8 GB kart ile, Video AVCHD Lite - SH - 60 dakika
    SX200 IS: 8 GB kart ile, 1280x720 piksel - 30 kare/sn - 43 dk 32 sn

Kesinlikle yanlış anlamayın ben, bahsettiğiniz bilgiyi dünyada en güvenilen kamera inceleme merkezi olan DIWA'nın türkiye bilgi yayımlama sitesinden aldım işte linki veriyorum.(DIWA'nın official member yazan linkini ve tanıtım sembolünü sayfanın en üst sol köşesinde görebilirsiniz)
    http://www.letsgodig
    ital.org/tr/camera/review/193/page_4.html
    Kesinlikle insanları yanlış yönlendirmiyorum, tam aksine güzel bir ürün almaları için fikrimi sunuyorum.
    Ayrıca video kalitesini de karşılaştırmak için bi site vermiştim yukarıdaki msj'larımdan birinde ora da da görebilirsiniz.

Tekrar veriyorum: http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=668&p1=4842&ma2=60&mo2=670&p2=4849&ph=14
    Videodan alınan imagedeki netlik farkını kendiniz de görebilirsiniz. ben kendi özlerimle deneyerek gördüm zaten.

Ayrıca şunu tekrar belirteyim ki SX200 IS'nin kullandığı görüntü işleme teknoojisi(Canon üst model SLR makinalarında kullanıyor) ve algılayıcı sensörü TZ7'dekinden daha yeni ve gelişmiş; bu artısından dolayı ve diğer bazı makinalardaki gibi zoom esnasında seste kesilme yada parazit yapma gibi bir durum söz konusu olmadığından dolayı(bizzat denedim) benim tercihim SX200 IS ve araştırma ile kendi gözlemlerim sonucu benim fikrim budur. Ben fikrimi sundum o kadar.
    Demişsiniz ki 60 dk'da 20 dk fark önemli. Ben SX200 IS'nin daha kaliteli görüntü elde ettiğini düşünüyorum ki, görüntünün kaliteli olmasından dolayı 20 dk'lık fark benim için pek de önemli değil.

Önemli olan arkadaşın istediği özeliklerde makine alabilmesi.

• Unutmadan şunu da söylemek istiyorum:

Bilginin yayınlandığı tarihten sonra, bu formattaki videoyu işlemek için yeni programlar çıkmış olabilir. Bu konuda haklısınız arkadaşı yanlış yönlendirmeyim fakat arkadaşın bu formatta, bilgisayarda kesip biçme işlemleri yapabilmesinden ziyade video kalitesinin iyi olması önemli sanırsam.

O zaman alacak arkadaş için yanlış bilgi olmasın artık her iki makinada da video rahatlıkla işlenebiliyormuş.

Fikrim; video kalitesi derseniz hala SX200 IS, ZT7'den daha ön planda

Tekrar tekrar tekrar veriyoruym linki asla yanlış yönlendirmek istemiyorum insanları

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=668&p1=4842&ma2=60&mo2=670&p2=4849&ph=14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redcock -- 3 Ekim 2009; 5:14:42 >

• İnceleme sitelerine bakarken bircok siteye bakmanizi oneririm. Ozellikle adi duyulmamiş inceleme sitelerine bakip karar vermek pekte mantikli değil..
    http://www.pcauthority.com.au/Review/146181,canon-powershot-sx200-is-vs-panasonic-lumix-dmc-tz7.aspx
    bu sitede tam olarak benim dediğim gibi tz7 video kalitesinde ,sx200 manual kontrollerle one cıkıyor yazmişlar..
    With picture quality on par, and both cameras being easy to use (the Canon aided by helpful menu explanations), it was hard to separate both models. The Panasonic outclasses its rival with its video abilities, but Canon is our pick for more advanced users with its manual modes.

Veya
    http://www.dpresourcelist.com/tag/canon-sx200-vs-panasonic-tz7/
    Canon SX200 advantages:
    More manual controls.
    Longer zoom at the telephoto end.

Panasonic ZS3 / TZ7 advantages:
    Lens can zoom while recording video.
    Movie clips have better video and audio (stereo, vs mono on the SX200) quality.
    Wider angle at the short end of the zoom range.
    khoss adds that the ZS3 / TZ7 has faster flash recycling times and more consistent exposure for indoor snaps.

Ama büyük ,lafi geçen bir inceleme sitesi isterseniz buyurun :
    http://www.dpreview.com/reviews/q209grouplongzoom/page16.asp
    Sx200 ve tz7 dahil birkaç kameranin topluca testi ve karşilaştirmasi.. Ayrica kazanan Tz7 :)

Ben alirken oldukca fazla araştirdim. Bulabileceğiniz birçok sitenin ozeti şu :)
    Sizin için manual ayarlarmi onemli ,yoksa daha kaliteli videomu? eğer video ise Tz7 ,manual ayarlar ise Sx200.

• panasonic tz7/zs3 dolbydigital 2.0, ve 720p 17Mbit/s bit rate ile sınıfında lider sayılır.
    Dikkat edin, 17mbit/s çok yüksek bir değer, 720p filmleri daha iyi bilen arkadaşlar bilgilendirsin. Benim bildiğim piyasadaki 720p filmlerin bitrate 'leri 6-8 mbit/s yi geçmez.
    Kaliteli bir kompakt fotoğraf makinasının içinde kaliteli bir video kamera isteyenler için çok iyi bir seçim tz7/zs3. Fakat video çekerken zoom fotoğraf çekerkenkine göre daha yavaş çalışıyor, yarı hızında gibi, belki biraz daha yavaş.

Canon gibi üst düzey makinalar profesyonellere hitap ederken, amatörlerde lider panasonic ve fuji şu an.
  • Sayın mboyacı, bende, dpreview haricinde sizin iyi diye bahsettiğiniz siteleri duymadım, ayrıca en ünlü kamera test ve araştırma merkesi olan DIWA'nın bilgilerini sunduğu site için de kötü diyorsanız benim diyecek pek birşeyim kalmıyor sizin için. Ben, kendim, bu makinalardaki videoları bizzat izleme imkanı buldum ve kendi görüşüm de CANON SX200 IS...
    Siz kendi kullandığınız makinanın iyi olduğunu söylemişsiniz belki de sizin incelediğiniz sitelerin tercih ettiği (artık para da konuşmuş olabilir) makina TZ7'dir. Benim bahsettiğim site ise Dünyanın en güvenilen test merkesi...

Makinayı alacak olan arkadaşım en iyisi mi git ve kendin dene, gör diyorum video çekimlerindeki kalite farkını ne benim dediğime ne de mboyacı arkadaşın dediğine bakma. Biz sana seçenekler ve öneriler sunduk. Göznün arkada kalmaması, keşke dememen için kendi gözlerinle gör.

Haklı haksız, doğru bilgi yanlış bilgi olayı değil; senin doğru karar vermen asıl olay. Biz fikirlerimizi sunduk sen dener, ya SX200 IS'nin video kalitesini beğenirsin, ya da TZ7'ninkini. Ama unutma çoğunlukla, yeni teknolojiye sahip olan cihazlar her zaman yarar sağlarlar.

• Ayrıca sayın mboyacı, bahsettiğiniz ve linkini verdiğiniz dpreview sitesine şöyle bir göz gezdirdim ama test cihazları arasında TZ7'ye rastlayamadım. Cihazlar SX200IS, ZS1, ZS3, stylus 9000, HZ10W ve SyberShot H20...

Verdiğiniz liknte:
    The Canon SX200 is no doubt a very decent camera but we simply can't see why you would choose it over a Panasonic ZS. It's image output is almost up there with the very best but it's a tad larger than its closest competitors and comes with a slightly annoying pop-up flash and a user interface that we found slightly more clunky than its predecessor.

yazıyor. Anladığım kadarıylar SX200IS'nin görüntü kalitesi çok iyi ama ZS1 ve ZS3'ün kine oranlar biraz daha fazla yer kapladığı için SX200IS'ye orta derece, ZS3'e iyi derece verilmiş. Yine belirteyim TZ7 halen göremedim ben...
  • Ek olarak verdiğiniz http://www.pcauthority.com.au/Review/146181,canon-powershot-sx200-is-vs-panasonic-lumix-dmc-tz7.aspx bu sitedeki açıklamaları da okudum ama bana biraz TZ7 taraftarı geldi. Ayrıca neden TZ7'nin bitrate hızını vermişte SX200IS'ninkini vermemiş. Ayrıca TZ7 bence sadece kullandığı sıkıştırma modundan dolayı biraz ön plana geçiyor, video kalitesinden dolayı değil. Ki manuel ayarlar sandığınız kadar basit bir nitelik taşıma tam tersi profesyonel kullanım için gereklidir ve manuel ayarlar kullanıldığında daha kaliteli ve daha net görüntü elde edilebilir.

Sonuç olarak; verdiğiniz bu linkteli araştırmanın sonuç kısmına bakarsak Canon SX200 IS, 6 üzerinden 5 yıldız almış, Panasonic TZ7 6 üzerinden 4 yıldız almış.

• quote:

Ayrıca sayın mboyacı, bahsettiğiniz ve linkini verdiğiniz dpreview sitesine şöyle bir göz gezdirdim ama test cihazları arasında TZ7'ye rastlayamadım. Cihazlar SX200IS, ZS1, ZS3, stylus 9000, HZ10W ve SyberShot H20...

Verdiğiniz liknte:
    The Canon SX200 is no doubt a very decent camera but we simply can't see why you would choose it over a Panasonic ZS. It's image output is almost up there with the very best but it's a tad larger than its closest competitors and comes with a slightly annoying pop-up flash and a user interface that we found slightly more clunky than its predecessor.

yazıyor. Anladığım kadarıylar SX200IS'nin görüntü kalitesi çok iyi ama ZS1 ve ZS3'ün kine oranlar biraz daha fazla yer kapladığı için SX200IS'ye orta derece, ZS3'e iyi derece verilmiş. Yine belirteyim TZ7 halen göremedim ben...

zs3 ile tz7 ayni makina..
    Üstte ilk cümlede , Sx200 güzel bir makina ,fakat neden ZS3ün yerine tercih edersiniz bilmiyoruz yazmiş :)

Sizin yolladiğiniz linkin Dıwa ile ne ilgisi var onuda anlayamadim ,onune gelen her cihazi test eden bir site gibi duruyor. Bir fotoğraf koyup neyi ispat etmişler anlayamadim.

Neyse dediğiniz gibi biz tavsiyeleri verdik kendi capimizda arkadaş kendi seçsin artik :) Daha once 2 adet ufak compact (fuji finepix 2600zoom ,nikon e2500),sonra 2 adet dslr-like(fz30 ve fz3) kullandim ,pentax k110d dslrdan sonra ve su an canon 40D kullaniyorum ,bunun yaninda 1 tane hd video kamera(sanyo) ,2 adet full hd(sanyo ve panasonic sd9) video kamera kullandim. Tzyi bunlara gore kıyaslayinca gerçekten bu boyutlarda harika iş çıkaran canavar bir makina. Alicak arkadaşlara tek eksiği manual ayarlar olabilir. ISO ,min perde hizi gibi birkaç ayar var gerçi. Onun dısında bence mükemmel bir compact makina

• Eqoulaiser in açtığı bu konu benim açımdan çok isabetli olmuş
    Ben de tam olarak böyle bir makine arıyordum
    Arkadaşların verdiği bilgiler çok yararlı olmuş.

1.Eqoulaiser makinayı aldın mı,hangisini aldın memnun musun?
    2.Mboyaci nın verdiği karşılaştırma sitelerinin birinde Canon SX200 IS 300 dolar olarak gösterilmiş.
    Türkiyedeki fiyatı 1000 tl civarı.Bu kadar fark normal mi,ucuza nasıl alınabilir.
    3.''Canon fotoğraf makinesinde en iyilerden biridir'' diye düşünerek aralarında çok fark olmayan bu iki makina arasındaki seçimde
    Canonu tercih etmek amatör bir davranış mı olur?
    4.100 tl para verip te ;iyi video çeken fotoğraf makinası yerine,
    iyi fotoğraf çeken kamera almak daha mı mantıklıdır yoksa bunu cevabı ''ne istediğine bağlı'' gibi basitmidir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.