Şimdi Ara

Kamera modülü pin bağlantıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Raspberry Pi Camera Module v2 kullanıyorum ve bunu jetson Xaiver NX ile bağlayacağım. Ancak pinleri nasıl bağlayacağımı tam olarak anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz severim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Raspberry pi kamerası CSI arayüzünü kullanıyor.Kullandığınız geliştirma kartında donanımsal CSI desteği yok. Bitbang ile yazılımsal CSI arayüzü oluşturmak denenebilir. Ama ne kadar başarılı olunur bilemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Açıkçası ekiptekiler nasıl yapacak bilmiyorum ama sadece sistem tasarımı oluşturmak için pin bağlantılarınınn nasıl yapılacağını öğrenmem gerekiyor. Konu hakkında bilgin var mı?

• CAM1_DN0, CAM1_DP0
    CAM1_DN1, CAM1_DP1
    CAM1_CN0, CAM1_CP0
    Bu uçlar diferansiyel sinyal çıkışı. İlk iki çift görüntü datasını aktarır. Üçüncü çift ise veri iletişimi için gereken saat sinyalini sağlar.

CAM_GPIO
    CAM_CLK Kamera ile haberleşmede kullanılan ikincil bağlantı.
    SDA ve SCL ise I2C protokolü üzerinden kameraya veri yollamak için kullanılıyor.

Görüntü çıkışları için yüksek hızlı diferansiyel transceiver entegresine ihtiyacınız var. Bu entegre TTL tipindeki sinyali diferansiyel sinyale çevirir. Bu şekilde kameradan gelen diferansiyel sinyalleri TTL sinyale çevirip kart üzerindeki GPIO'lardan giriş yapacaksınız. Komut verileri için gereken I2C zaten geliştirme kartında vardır, onu kullanırsınız. CAM_GPIO ve CAM_CLK da aynı şekilde.
    Kameradan gelen datayı yazılımsal olarak dönüştürüp(bitbang kısmı burası) işlenebilir görüntü verisi haline getireceksiniz. Oldukça uğraşı gerektiren bir iştir. CSI spesifikasyonunu temin edip kullanılan veri yapısını ve komutları öğreneceksiniz. Sonra bunu yazılıma dökeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Mart 2024; 10:40:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.