Şimdi Ara

Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
49
Favori
109.253
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde ziraat katılımdan 0.99 oranlı konut finansmanım var, 8. Takside geldim. Keşke yapılandırma izni verseler, imkansız mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2 -- 2 Haziran 2020; 22:51:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • root16 kullanıcısına yanıt
    Müteahitlerin çoğu muvazaalı işlem yapıyor hocam. Faizler 0.99'a düştüğünde bankalardan çekilen krediler, gerçekten satılan konutların çok üstündeydi
  • merhaba... çok ümidim olmasa da, umarım daha önce kredi çekmiş arkadaşlar için de bir yapılandırma çıkar...

benim merak ettiğim şu; bu yeni paketlerin bir ana konusu var mı? yoksa hep birlikte burada mı takılıyoruz??

aradım taradım, konu yok, biri açmış, altına bir mesaj yazılmış konusu var diye ama.. bilemedim :S
  • mag13 kullanıcısına yanıt
    Eş olmaz. Kredi için artık eşlerin imzası gerekiyor. Yinede banka şubeye sorunuz.

Avukatlar böyle düşünenler yüzünden iyi kazanıyor. Para işin içine girince küçük şeyler bile çok büyüyor maalesef birde kanunlar kadınlardan yana

• dore-can D kullanıcısına yanıt
    twitter dan mı hocam, destek verelim

• https://forum.donanimhaber.com/kamu-bankalarindan-3-yeni-kredi--143763909-9

Bu konu var hocam yeni kredi paketleri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babamın evını alabılır mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

babamın evını alabılır mıyım ?
    Benim de merak ettiğim konulardan biri.

• system_25 kullanıcısına yanıt
    Hocam bankalarda 1. derece akrabaya satış için konut kredisi kullandırılmaz.

ancak katılım bankalarını bilmiyorum, onların sistemi farklı olduğu için araştırmak lazım.
  • mag13 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir dünya maalesef yok. Eşiniz zaten kesinlikle olmaz, ayrıca 1. derece hiçbir akrabanızdan kredili satış, al sat yaparak kredi çekemez veya onlara tapuda satış yaparak kredinizi erken kapatamazsınız. Bankalar çok hassas. Muvazaalı satışa giriyor.

• 0,74 oldu kredi oranı 2.el kknutta, 0,64 te 0 binalarda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the guardian14

0,74 oldu kredi oranı 2.el kknutta, 0,64 te 0 binalarda
    hangi bankada fiili olarak yansımamış gibi hala ama ziraat?
  • ChaRisMaTiq1i kullanıcısına yanıt
    haber daha yeni, yakın zamanda olur umarım ama haberlerde kuyrukta olanlar vardı. şubede faaliyette olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 3 Haziran 2020; 15:36:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mag13

Tapu öderiz artık o kadarını göze aldık vergi artışı konusunu kendimce biraz araştırdım. Evi 350 bin TL'ye almıştım, eğer bu rakamın üzerinde satarsam değer artışı olacak ve bununla birlikte vergi yükümlülüğü doğacak şeklinde anladım. Yani ben evi 350 bin TL ya da altında bir rakama satarsam değer artışı olmayacağı için ek bir vergi ortaya çıkmıyor. Yanlış anlamışsam düzeltin lütfen. Güven konusu da eşimin üzerine yapmayı düşünüyorum benim açımdan farkeden bir şey olmayacak ama banka bu şekilde bir satışı kabul eder mi orasını bilemiyorum :)
    Gelir vergisi artan değer için ödenir. Yani alırken 350 yazıldıysa, satarken 360 yazıldıysa aradaki 10bin için gelir vergisi ödenir, 350ye satarsanız gelir vergisi ödenmez. Aradan yıl geçtiyse farktan enflasyon düşülür, enflasyon hariç kısım kar sayılır.

Yalnız aileye satışta kredi çıkmıyor diye biliyorum, kuzen falan bulmanız lazım. Ayrıca tapu harcı, kredi tahsis, ekspertiz, sigortalar vs. hesabınızı yapın ama muhtemelen yaptığınıza değmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

babamın evını alabılır mıyım ?
    Evli iseniz babadan hanıma belki olabilir.
  • 0.99dan 0.74e yapılandırmayla alakalı bir gelişme duyan var mı ?

• Bilgi için teşekkürler hocam. Araştırdım biraz, dediğiniz gibi birinci dereceden yakınlara satışta konut kredisi verilmiyormuş o kötü oldu.
    Tapu harcı + kredi masrafları 13 bin TL tutuyor. Faiz farkı toplam 25 bin TL kadar yani 12 bin TL gibi kar var ama daha önemlisi 1 yıl ödeme olmayacak.
    Bekleyelim bakalım belki yapılandırma olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhantasci

0.99dan 0.74e yapılandırmayla alakalı bir gelişme duyan var mı ?
    0.99'u ne zaman cekmistinzi

• system_25 kullanıcısına yanıt
    4 ay önce.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.