Şimdi Ara

Kamyonların sol şeridi kullanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    90km/h yada 95km/h hıza sabitlideğim zamanlarda beni bir çok kamyonun sollamaya çıktığı oluyor.
  • Yol kenarındaki yeşil renkli büyükçe 'otoyol şerit kullanım levhası' aslında olması gerekeni sürücülere bildiriyor, maalesef ağır vasıta olsun binek araç olsun bu tabelaya riayet eden sürücü yok denecek kadar az.
  • Ben bazı durumlarda kamyonculara hak veriyorum. Mesela adam otobanda 2 şerit yolda arabayla 70 le gidiyo. E adamda bütün yol boyunca bunun arkasına takılacak hali yok. Sollamaya çıkıyor. Ama tabi büyük çoğunluğu 90 la giden kamyonu 92km hızla sollamaya çıkıyor sonra o kamyonun arkasında onun geçmesini bekle allah bekle
  • Otomobiller kamyon gibi giderse,kamyonlarda otomobil gibi gider hatta daha iyi gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay

Ben bazı durumlarda kamyonculara hak veriyorum. Mesela adam otobanda 2 şerit yolda arabayla 70 le gidiyo. E adamda bütün yol boyunca bunun arkasına takılacak hali yok. Sollamaya çıkıyor. Ama tabi büyük çoğunluğu 90 la giden kamyonu 92km hızla sollamaya çıkıyor sonra o kamyonun arkasında onun geçmesini bekle allah bekle

O kamyoncular önce kendileri için uygulanan HIZ LİMİTLERİNE uysunlar ve gitmeleri gereken şeritten gitsinler, sonra problem çıkarsa yine tartışalım...
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Ben zaten o konu hakkında bişey demedim. yüzde 95 i kurallara uymuyodur ama bazı durumlarda hak vermek lazım
  • bende fsm köprüsünde kamyona yasağından sonra görüyorum yasağın vermiş oldugu sınırle sol şeritte en az 120-130 kmh ile gidiyorlar
  • Hey yavrum hey her gün gidip geldiğim yol

Dün 120 ile giderken kamyon selektör yatpı.
  • foto çekin tanıdık polise gönderin ben çekiyorum
  • quote:

Ben zaten o konu hakkında bişey demedim. yüzde 95 i kurallara uymuyodur ama bazı durumlarda hak vermek lazım

Hangi durumlarda mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

quote:

Hangi durumlarda mesela?

Yukarıda yazdığım durum bunlardan biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Yokuşta sollama yapan kamyonu her zaman sabırla beklerim.
    Çünkü o kamyon o rampada yavaşladı mı tekrar aynı hıza ulaşamayabilir bile.
    20-30 saniye yavaş gitmekle birşey kaybetmem.
    Araba kullanıyoruz, gaza basınca tekrar hızlanabiliyoruz, ama yüklü kamyonlar öyle değil.

Ama deli gibi giden hafriyat kamyonlarına sinir oluyorum.
    Boş olduklarında konvoy halinde giderken dibime girenler bile oluyor.
    Frene dokunmak zorunda kalsam üstümden geçecek.

harfi harfine katılıyorum. o araçları kullanmak zor,biz ufak arabalarla çok bişey kaybetmeyiz biraz beklemekle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Yokuşta sollama yapan kamyonu her zaman sabırla beklerim.
    Çünkü o kamyon o rampada yavaşladı mı tekrar aynı hıza ulaşamayabilir bile.
    20-30 saniye yavaş gitmekle birşey kaybetmem.
    Araba kullanıyoruz, gaza basınca tekrar hızlanabiliyoruz, ama yüklü kamyonlar öyle değil.

Ama deli gibi giden hafriyat kamyonlarına sinir oluyorum.
    Boş olduklarında konvoy halinde giderken dibime girenler bile oluyor.
    Frene dokunmak zorunda kalsam üstümden geçecek.

Yorumuna katılmıyorum. Yokuşta, ben sol şeritten hızla geldiğim halde, sinyal dahi vermeden benim önüme kırıp sollamaya çıkan kamyona, ben tahammül edemiyorum. Benim hızımı 110 dan 50 ye düşürüyor, kendisi 51 km ile yokuşta sollmaya çıkıyor. Beni tehlikeye atmadan, 1 saniye beklese de ben geçsem sonra geçse de olur... Ya da rampa sonunda geçsin kimi geçiyorsa, akan trafiği yavaşlatmasın.

Bende böyle yapan kamyonun önüne geçip iyice yavaşlıyorum, devirden düşürüyorum, zaten birdaha da hızlanamıyor.

Esasen bunların en tehlikeli oldukları zaman boş oldukları zaman. Daha dün, şehir içinde, otomobiller için hız limitinin 70 olduğu yerde, boş çimento kamyonu 100 km/h ile yanımdan geçti. Şehir içi, önüne çocuk çıksa, araç bişey çıksa katliam yapacak 30 aracı biçecek farkında değil.

Kamyoncuların 2 senede 1 tekrardan eğitim almalarını, momentleri ile neler yaptıklarının seyrettirilmesini isterim ki azcık bilinçlensinler.

Örnek:http://www.youtube.com/watch?v=KjJinWmSMzo

• Geçen bizde önümüzde gidiyor babam sinirlendi kornaya bastı çekilmedi babam sağdan önüne geçti frene bastı :) :) kamyon bir korna çalıyor :) biz gaz verdik ayna baktık sağa geçmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSTANBUL'da oturmadığımdan bilmiyorum ama nedir bu ŞİLE YOLU olayı ?

O kadar harfiyat kamyonunun 2 yıldan beri ne işi var orada ? Nereyi dolduruyorlar veya boşaltıyorlar ?

_____

DOĞU'da hiç bir baltaya sap olamayıp, İSTANBUL'a gelip bu sarı damperli kamyonlara binen davarları, şehirlerarası çalışan şoförlerle karıştırıp, gereksiz önyargı yaratmayın kendinize.
    TV'de izlemişsinizdir, ŞİLE YOLU'nda haber kanallarının kameralarını görünce birbirlerini arayarak "Yavaş git, haberciler gelmiş" diyerek bir örgütlenme içine girebiliyorlar. Devletimiz de sağolsun hâlâ eli kolu bağlı oturuyor.

_____

Trafikte yazılan olan kurallar gibi yazılı olmayanlar da mevcut.
    Kendinize göre sakin sakin sağ şeritten ilerlerken, arkanızdaki kamyon size sellektör atıp, hızlanmanızı isteyebilir. Hızlanmazsanız sol şeride geçip sizi geçmeye çalışabilir. Neden ? İlerideki rampayı sorunsuz çıkmak, devir düşürmemek için.
    Daha öncesinde "Rampa yukarı kamyon beni geçmeye çalışıyor" tarzı konular açıldığı için yazma gereği duydum. Biraz karşı tarafı da düşünün bir zahmet.
    O adam rampada takılı kalsa, acemiyse o araç aks bile kesebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

İSTANBUL'da oturmadığımdan bilmiyorum ama nedir bu ŞİLE YOLU olayı ?

O kadar harfiyat kamyonunun 2 yıldan beri ne işi var orada ? Nereyi dolduruyorlar veya boşaltıyorlar ?

_____

DOĞU'da hiç bir baltaya sap olamayıp, İSTANBUL'a gelip bu sarı damperli kamyonlara binen davarları, şehirlerarası çalışan şoförlerle karıştırıp, gereksiz önyargı yaratmayın kendinize.
    TV'de izlemişsinizdir, ŞİLE YOLU'nda haber kanallarının kameralarını görünce birbirlerini arayarak "Yavaş git, haberciler gelmiş" diyerek bir örgütlenme içine girebiliyorlar. Devletimiz de sağolsun hâlâ eli kolu bağlı oturuyor.

_____

Kendinize göre sakin sakin sağ şeritten ilerlerken, arkanızdaki kamyon size sellektör atıp, hızlanmanızı isteyebilir. Hızlanmazsanız sol şeride geçip sizi geçmeye çalışabilir. Neden ? İlerideki rampayı sorunsuz çıkmak, devir düşürmemek için.
    Daha öncesinde "Rampa yukarı kamyon beni geçmeye çalışıyor" tarzı konular açıldığı için yazma gereği duydum. Biraz karşı tarafı da düşünün bir zahmet.

Hocam sorun o değil, rampa yukarı giderken illa sollamaya çıkılır. Rampaya 80 ile girerseniz, 60 la giden aracı sollarsınız bunu anlarım.
    Ama adam yüklü kamyonla yüksüz TIR'ı geçmeye çalıştı hem de rampa yukarıydı, geçemedi geri aynı aracın arkasına girdi. Sol şeridi boşu boşuna işgal ettiği ile kaldı mesela.
    Ya da 60 la giderken önünde kendisinden birazcık daha yavaş giden aracı sollamaya çalışıyor. Haliyle 2-3 dakika süren sollamalar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

İSTANBUL'da oturmadığımdan bilmiyorum ama nedir bu ŞİLE YOLU olayı ?

_____

_____

orada yeni büyük binalar yapılıyor görmüştüm 1840 ls vardı çoğu kum moloz vs. taşıyordu. ama bu sizin bahsettiğiniz mi bilmiyorum

• Adamlar suçlu ama malesef binek araba kullanan bazı şöför diye geçinen vatandaşlar dahada suçlu.Ceplerinde arabaya binecek paraları yok alıyorlar taksitle bir araba hemde ekonomi yapacaklar sağ şeritten kağnı gibi seyrediyor ,sağ şerit kimin hakkı ağır vasıtaların kimler var ekonomi profesörlüğüne aday binek şöförleri.Bu durumda aracının seferi kadar para kazanan kamyon otobüs şöförü ne yapacak kaza şeridinden geçemez mecburen sollayacak ama soldan gelen vatandaş ne bilecek kamyon solda ne arıyor.İşim gereği istanbul trafiğindeyim binek araçla çok karşılaşıyorum otobanın sağ 2 şeridi binek araç dolu millet sahil turu yapar gibi kamyonlar yavaşlamamak için solda mecburen sağ duyulu davranıyorum sağ şeride geçene kadar adamlar boşluk buldumu atıyorlar kendini selektör bile çekmeme gerek kalmıyor ama binek şöförleri hem yavaş gidip trafiği aksattıkları gibi bırak selektörü tamponuna girmek nafile artık sol şeridin bitiminden sıkıştırmadan yol vermiyor.

• Ben Ayazağa ve İstinyede eski dökülen otobüslerden şikayetçiyim onlar sağda solda duruyo iki şeridi kapatıyor,ışıklar desen yanmıyor,siyah duman vs. ne ararsan var.
    Örnek olarak anlatıyım İstinye parkın önünde otobüs beni solladı sağ şeritte durdu o şeridi kitledi sonra sol şeride geçerken orayı kitledi orda durdu sonra yine sağ şeride geçti böyle adamlar niyeyse eski araç kullanınca gaza geliyolar.
  • Arkadaşlar yine şile otoyolu ve yine aynı kareler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.