Şimdi Ara

Kan Bağışı ve Faydaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
29.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cruck

Bende vermek istiyordum bi ara ama zaten kanım A+ 4 kişiden birinde var o yüzden vazgeçtim

öyle düşünmemelisin.
    Allah göstermesin, son bir kaç ayda duymussundur askerimize polisimize ne kadar acil kan lazım oldu.
    Bende 1 nisanda verdim en son, eylulde veririm diyordum. Kısmetse bu hafta içinde bi daha kan vericem.
  • beyler kan verdim bende bugün. çok iyi geldi bana. bildiğin antidepresan ve multivitamin yerine geçti
  • benimde 4.olucak birdahaki verisim bakalim omurboyu vermeyi dusunuyorum bende. gercekten bir saglik sorununuz yoksa verin lutfen beyler cok cok hayirli bir is hele o gelen mesaj... bir kere burun ameliyati oldum 1sene veremedim.narkoz yeyince bir sene almiyorlar cok sinirimi bozuyor.sanssizlik oldugum ameliyat bir ise yaramadi gene olacagm ve 1sene veremeyecegm gene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de aklımda sürekli kan bağışında bulunmak var, en kısa zamanda da vereceğim. Fakat sormak istediğim bir şey var. Kan alınırken, şırıngayla sefer sefer mi çekiyorlar yoksa hani bu kolun üst kısmından iyice bağlayıp, damardan küçük bir delik açarak kanın basınç etkisiyle kendisinin tamamen tüpü doldurmasını mı sağlıyorlar? Çünkü şırıngayla çekilirken ben de fazla bir ağrı oluşuyor ve 450 ml'yi tamamlayana kadar sanırım çok ağrı olur, yine de vereceğim ama sormak istedim. İkinci dediğim gibi olsa çok daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

benimde 4.olucak birdahaki verisim bakalim omurboyu vermeyi dusunuyorum bende. gercekten bir saglik sorununuz yoksa verin lutfen beyler cok cok hayirli bir is hele o gelen mesaj... bir kere burun ameliyati oldum 1sene veremedim.narkoz yeyince bir sene almiyorlar cok sinirimi bozuyor.sanssizlik oldugum ameliyat bir ise yaramadi gene olacagm ve 1sene veremeyecegm gene

hocam senin kanın birisine verilince mi mesaj geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Benim de aklımda sürekli kan bağışında bulunmak var, en kısa zamanda da vereceğim. Fakat sormak istediğim bir şey var. Kan alınırken, şırıngayla sefer sefer mi çekiyorlar yoksa hani bu kolun üst kısmından iyice bağlayıp, damardan küçük bir delik açarak kanın basınç etkisiyle kendisinin tamamen tüpü doldurmasını mı sağlıyorlar? Çünkü şırıngayla çekilirken ben de fazla bir ağrı oluşuyor ve 450 ml'yi tamamlayana kadar sanırım çok ağrı olur, yine de vereceğim ama sormak istedim. İkinci dediğim gibi olsa çok daha iyi olurdu.

tabikide 2. dediğin birkere sokup sabitliyor iğneyi ve dolmasını bekliyorsun öyle yatar pozisyonda sıkıntı birşey değil ya korkma.

quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

evet hocam kanı bağışladıktan sonra işte birkaç gün içinde mesaj geliyor ihtiyaç sahibine ulaştırılmıştır diye benim kan 0 Rh- olduğundan hemen geliyor mesaj herhalde sık lazım oluyor birde en nadir 2. kan.

• iyi bakalım inşallah iyidir kanım da ..
    Benimde 0 rh +
  • KIZILAYdan doğum gunu mesajı bile aldım
  • quote:

quote:

evet hocam kanı bağışladıktan sonra işte birkaç gün içinde mesaj geliyor ihtiyaç sahibine ulaştırılmıştır diye benim kan 0 Rh- olduğundan hemen geliyor mesaj herhalde sık lazım oluyor birde en nadir 2. kan.

bugün 4. gündü mesaj geldi hocam verdiğiniz kan ihtiyaç sahibine iletilmiştir, bir hayat bağışladığınız için teşekkürler diye. kesin mi şimdi kanım başkasında mı dolaşıyor

• quote:

bugün 4. gündü mesaj geldi hocam verdiğiniz kan ihtiyaç sahibine iletilmiştir, bir hayat bağışladığınız için teşekkürler diye. kesin mi şimdi kanım başkasında mı dolaşıyor

hocam yalanmı atacaklar. öyle tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Eylül 2012; 0:38:17 >
  • quote:

quote:

hocam yalanmı atacaklar. öyle tabii.

formaliteden mi attılar acaba diyorum
  • 2 sene önce vermiştim, ama bayıldım.

Benden sonra gelenler bile torbaları daha çabuk doldurdu, sonra hemşire kolumdaki iğneyle oynamaya başladı bıraktı , gerisini hatırlamıyorum karanlık, sonra baktım ki 4-5 kişi başımda beni ayıltmaya çalışıyor.

Genelde ilk seferde böyle olur dediler ama bence başka bir problem vardı, artık nedir bilmiyorum. Çünkü dikkatimi çeken benim yanımdaki yataktaki benden önce kan verdi ve gitti. Damarlar falan mı ince ?
  • Mini hort

Böyle bir konu aşağıda kaybolmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

ben de 3-4 ayda bir kızılayda bulunan kan otobüsünde kan bağışlarım. yarın gideyim de yine bağışlayayım..
    A +

2008 yılında bu mesajı yazmışım o günlerde. ama dostlar siz siz olun, 3-4 ay gibi sürelerle sürekli kan bağışı yapmayın.
    yaparsanız kanınızdaki demir miktarı çok aşağılara düşer.. benim başıma geldi, artık kan bağışını zorunlu olmadıkça yapmıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuantumMoose

quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

yani bir günde vücüt toplar mı kendini , o zaman neden 3 ayda bir kan verilmesi öneriliyor ?

Çünkü üretilen yeni kan hücreleri 3 ayda olgunlaşıyor. Verdiğin kanın işe yaraması içinde olgun alyuvar olması gerekiyormuş. 3 ay beklememizin sebebi bu. Daha dün kan verdim ve aynı soruyu sordum bu cevabı aldım.

Aynen katılıyorum size.
    Aşağıdaki linke (yazıya) tıklarsanız orada da kan ve trombosit vermenin faydalarını ve verme sıklığını okuyabilirsiniz.

KAN VERMENİN FAYDALARI

• ups. 11 ay sonra gene verdim. vermeden önceki kan değerim 16.3 iyi galiba
  • Doğum gunum yaklasıyor.
    kızılaya gidip veriyim yine
  • Bence gündemde kalması gereken bir konu yaşım 45 ilk defa dün kızılaya kan vermek nasip oldu ..

Çok güzel bir duygu hiçbir rahatsızlık hissetmedim bundan sonra rutin olarak vermeyi düşünüyorum aklıma takılan bu bizim gönüllü verdiğimiz kanları ihtiyaç sahiplerine para karşılığı mı veriyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemres 06 -- 26 Şubat 2015; 11:18:02 >
  • cemres 06 kullanıcısına yanıt
    Parayla vermezler olmaz öyle şey. Alınan kanlar kan bankasında toplanıyor ve ihtiyaca göre hastanelere dağıtılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Parayla vermezler olmaz öyle şey. Alınan kanlar kan bankasında toplanıyor ve ihtiyaca göre hastanelere dağıtılıyor.

olması gereken de bu zaten ne bileyim söylenti çok ilginiz için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.