Şimdi Ara

Kanadaya gitmelimiyim ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

quote:

çok soğuk oluyor gitme.

Kanadaya gitmelimiyim ???
    Sorunu çözecektir. her rengi mevcut ;)

o türkiye de o sorunu çözer sen git oraya alaskalıların giyindiğinden al yanına anca o çözer sorununu hacı gidersen bana davet yolla ama inşallah gidemezsin

gidersem ve gerçekten oranın iyi bir yer olduğuna kanaat getirirsem, elimden geldiğince herkese yardımcı olacağım sonuçta beni de başkası götürecek. soğuk konusuda çok abartılıyor, kışın -20ler görülsede yazında +35 dereceler görülmekte 4 mevsimin yaşandığı bir yer, doğuda yaşamış birisi rahat yaşar, ama ben egeliyim. yinede soğuk konusunda o kadar sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. istanbuldaki kış çilesinin ordakinden daha beter olduğu kanısındayım, 10 dakika yağmur yağdığında trafiğin ve yolların durumu ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok soğuk oluyor gitme.

Kanadaya gitmelimiyim ???
    Sorunu çözecektir. her rengi mevcut ;)

o türkiye de o sorunu çözer sen git oraya alaskalıların giyindiğinden al yanına anca o çözer sorununu hacı gidersen bana davet yolla ama inşallah gidemezsin

gidersem ve gerçekten oranın iyi bir yer olduğuna kanaat getirirsem, elimden geldiğince herkese yardımcı olacağım sonuçta beni de başkası götürecek. soğuk konusuda çok abartılıyor, kışın -20ler görülsede yazında +35 dereceler görülmekte 4 mevsimin yaşandığı bir yer, doğuda yaşamış birisi rahat yaşar, ama ben egeliyim. yinede soğuk konusunda o kadar sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. istanbuldaki kış çilesinin ordakinden daha beter olduğu kanısındayım, 10 dakika yağmur yağdığında trafiğin ve yolların durumu ortada.

Hayırlısı olsun diyelim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Voldermort

quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

quote:

quote:

quote:

3500-4300 arası demişsin heralde herşey çok pahalı kiralar falan yetermi o para ingilizce sıkıntısı çekmessen koşarak git derim

ingilizce lise ve ünide gördüğüm kadarıyla, anlayacağın tarzancadan daha beter ama şöyle bir durum var, çalışacağım yerde 108 türk çalışıyor, yardımcı eleman değil direk cnc opt olarak işe başlayacağım, kiralar 600-800$ seviyesi deniliyor, tabii market v.b şeylerde pahalıymış. aslında kendim pek istemesem de çocuğumun geleceği için istiyorum ama biraz da korku var çocuğumun ezan sesine hasret bir şekilde büyümesinide istemiyorum çok kararsızım.

İlk kendin git bence güzel bir para biriktir kendi başına para harcamadan durabilirsin 1 sene sonra alırsın hanımınla çocuğunu o zaman rahat edersin bu arada çocuğun kaç yaşında büyükse sorun olmaz ama daha bebek falansa dediğin gibi aklı başka taraflara kayabilir...

asıl sorun büyükse küçükken dilide rahat öğrenir büyükse sıkıntı aklı biyere falan kaymaz

Dil öğrenir diyosunda 1.5 yaşında çocuk 10 yaşına geldiğinde babasına derse baba ben hristiyan olmak istiyorum derse ne olacak arkadaşlarının çoğu gittiği okul hristiyan olucak hepsi örnek alıcak ve özenecek...

hocam tam aklımdaki şey bu işte, bana inanılmaz sıkıntı oluyor resmen korkuyorum bu durumdan. sonuçta dil öğrenecekse türkiyede de öğrenir diye düşünüyorum. para kazanacağız diye böyle bir risk almak mantıklımı bu konuda kararsız kaldım. 2 ay sonra arkadaşım düğünü için kanadadan gelecek daha detaylı konuşacağız bu konuları sonra karar vereceğim, oda türkiyeden evlenip eşini götürecek.

Sen dini egitimini yeterli seviyede ve duzgunce verirsen hic bisey olmaz. Hatta belki baskalarina bile vesile olur.
    Yasam kalitesi olarak guzel bi ulke. İngiizceden once fransizca ogrenir mecburen.
    Donusu olmayan bi yol degil. Once yalniz git 3-5 ay baktin olmuyo geri gel, dunyanin sonu degil

• irkcilik var demen cok garip geldi. Kanada zaten toplama ulke gibi birsey her milletten insan var ve hersene nitelikli eleman aliyolar. irkcilik heryerde vardir yukarda dendigi gibi turkiyede bile ama belki en az kanada da vardir cunku herkes yabanci kanada yerlisi cok cok az vardir ki oranin gercek sahibi de kizilderililer sonucta hicbir beyaz ingiliz sana orasiyla ilgili gider yapamaz. ayrica sen isini guzel yaparsan onlarin dilini iyi ogrenip kulturlerine adapte olursan hicbir sikinti yasayacagini sanmiyorum. inanc acisindan da kanada da bir suru musluman var o konuda da sikinti yasamazsin diye tahmin ediyorum bence arkana bakmadan git

• quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3500-4300 arası demişsin heralde herşey çok pahalı kiralar falan yetermi o para ingilizce sıkıntısı çekmessen koşarak git derim

ingilizce lise ve ünide gördüğüm kadarıyla, anlayacağın tarzancadan daha beter ama şöyle bir durum var, çalışacağım yerde 108 türk çalışıyor, yardımcı eleman değil direk cnc opt olarak işe başlayacağım, kiralar 600-800$ seviyesi deniliyor, tabii market v.b şeylerde pahalıymış. aslında kendim pek istemesem de çocuğumun geleceği için istiyorum ama biraz da korku var çocuğumun ezan sesine hasret bir şekilde büyümesinide istemiyorum çok kararsızım.

İlk kendin git bence güzel bir para biriktir kendi başına para harcamadan durabilirsin 1 sene sonra alırsın hanımınla çocuğunu o zaman rahat edersin bu arada çocuğun kaç yaşında büyükse sorun olmaz ama daha bebek falansa dediğin gibi aklı başka taraflara kayabilir...

asıl sorun büyükse küçükken dilide rahat öğrenir büyükse sıkıntı aklı biyere falan kaymaz

Dil öğrenir diyosunda 1.5 yaşında çocuk 10 yaşına geldiğinde babasına derse baba ben hristiyan olmak istiyorum derse ne olacak arkadaşlarının çoğu gittiği okul hristiyan olucak hepsi örnek alıcak ve özenecek...

hocam tam aklımdaki şey bu işte, bana inanılmaz sıkıntı oluyor resmen korkuyorum bu durumdan. sonuçta dil öğrenecekse türkiyede de öğrenir diye düşünüyorum. para kazanacağız diye böyle bir risk almak mantıklımı bu konuda kararsız kaldım. 2 ay sonra arkadaşım düğünü için kanadadan gelecek daha detaylı konuşacağız bu konuları sonra karar vereceğim, oda türkiyeden evlenip eşini götürecek.

Sen dini egitimini yeterli seviyede ve duzgunce verirsen hic bisey olmaz. Hatta belki baskalarina bile vesile olur.
    Yasam kalitesi olarak guzel bi ulke. İngiizceden once fransizca ogrenir mecburen.
    Donusu olmayan bi yol degil. Once yalniz git 3-5 ay baktin olmuyo geri gel, dunyanin sonu degil

Hocam eşimde bende çalışcaz, şuan 08:00 - 19:00 arası işdeyim, akşam eve gittim, yemek yedim v.s derken 9 oluyor, çocuğumla 1-1,5 saat ancak vakit geçiriyorum, orda biraz daha fazla vakit geçireceğim belki, yani eğitim vermeye fırsatım olacak mı o düşündürüyor. giderken hep beraber gideceğiz ayrı ayrı gitmemiz sıkıntı oluyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: SodaVarsaİçeriz

Üniversiteyi bitirir bitirmez kanadaya göçmeyi düşünen biri olarak gitmenizi öneririm ama evli olmanız düşündürdü beni biraz bekar olaydınız koşa koşa gidin derdim

hocam üni.yi bitirince nasıl gidiliyor oraya sen nasıl gitmeyi düşünüyorsun?
  • hocam bırak çocuğun kendi versin hangi dine mensup olcağını hristiyan müslüman çok farkeder mi hristiyanlıkta allahın bir dini. belki çocugun sana gelip diyecek 15 yıl sonra baba ben hiçbirşeye inanmıyorum ne yapacaksın öldürecek misin çocuğu. çocuğun kendi görüşüdür sen sadece saygı duymalısın.
  • Çocuğunuz iyi bir eğitim , ingilizce - fransızca - türkçe bilecek. Kültür seviyesi buradakinden daha iyi olabilir ( kendisine bağlı ). kanada vatandaşı olacak ve dünyada saygın bir ülkenin vatandaşı olacak. Sizde bunlara dahilsiniz. Türkiye'de gelecek yok. Ülkenin yok. Baksana 2023 diye birşeylerden bahsediyorlar. Saçmalık. Siz gidin bence. Bende umarım buralardan toz olurum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SodaVarsaİçeriz

Üniversiteyi bitirir bitirmez kanadaya göçmeyi düşünen biri olarak gitmenizi öneririm ama evli olmanız düşündürdü beni biraz bekar olaydınız koşa koşa gidin derdim

hocam üni.yi bitirince nasıl gidiliyor oraya sen nasıl gitmeyi düşünüyorsun?

Orasını pek bilmiyorum sadece hayalim de var gitmek bilgisayar mühendisliği okuyorum genelde de bilgisayar ile alakalı firmaların kanada da ofisi oluyor oralardan iş falan bulabilirsem koşa koşa gideceğim

• Türkiye'de çocuk Müslüman olup,çürüyecekse,
    gerekirse,ateist olsun orda hayatını yaşasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Türkiye'de çocuk Müslüman olup,çürüyecekse,

Nasıl bi mantıktır müslüman olmanın neresi kötü ?

• quote:

sakin; ne yaptın sen, o zaman bizler çürüyoruz forumdakilerin çoğu çürümüş mü oluyor. konuyu din konusu yapmak istemem ama böyle bir yaklaşım resmen saçmalık. Allah hidayet versin, daha sonra düşünüp bu yazdığın şeyden pişman olursun büyük ihtimalle. Allah dinimizi yaşayamayacaksak kanadaya gitmeyi nasip etmesin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serpus

quote:

Müslüman olmakla igligi değil,Türkiye'de yaşamakla ilgili
    Türkiye'deki Hristiyan'larda,ateistlerde çürüyor,herkes çürüyor,sen dinini düşünüyosan gitme o zaman....

@cCc_Reis_cCc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldWolF3 -- 3 Ağustos 2013; 12:09:12 >
  • quote:

quote:

quote:

Türkiye'deki Hristiyan'larda,ateistlerde çürüyor,herkes çürüyor,sen dinini düşünüyosan gitme o zaman....

@cCc_Reis_cCc

Yazdığın mesajdan öyle bi durum anlaşılıyor.

Arkadaşa gelirsek maaş konusunda buradaki 2000 tl oradaki 3000 $ dan daha iyidir tek avantajın daha üst düzey bir ülkede yaşarsın çocukların için daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpus -- 3 Ağustos 2013; 12:12:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@cCc_Reis_cCc

Arkadaşa gelirsek maaş konusunda buradaki 2000 tl ike oradaki 3000 $ dab dahs iyidir tek avantajın daha üst düzey bir ülkede yaşarsın çocukların için daha iyi olur

Haaa birde, burda 2.000Tl maaşı 30 yıl biriktirsen,Canada'da 1 yıl yaşayamazsın...
    Ama Canada'da 30yılda 4.000 dolar maaşı biriktirirsen,TR'ye emeklilikte geri dönüp rahat 20yıl yaşarsın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@cCc_Reis_cCc

Arkadaşa gelirsek maaş konusunda buradaki 2000 tl ike oradaki 3000 $ dab dahs iyidir tek avantajın daha üst düzey bir ülkede yaşarsın çocukların için daha iyi olur

Haaa birde, burda 2.000Tl maaşı 30 yıl biriktirsen,Canada'da 1 yıl yaşayamazsın...
    Ama Canada'da 30yılda 4.000 dolar maaşı biriktirirsen,TR'ye emeklilikte geri dönüp rahat 20yıl yaşarsın...

Yurt dışında tek maaşla yaşamanın zor olduğunuda biliyorsunndur umarım.

• Kanada'ya gitmen dininden feragat etmen anlamına gelmiyor, bu düşünce saçmalığın daniskasıdır.

Kanada ırkçı değildir, Milliyetçidir, uluslarının reklamını yapmayı, bayrağını taşımayı severler.

Ancak bu, senin ya da çocuğunun din dayatmasına yöneleceğine somut bir kanıt değil.

• nerde ırkçılık var milyon tane farklı ırk yasıyor kesin git
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@cCc_Reis_cCc

Yurt dışında tek maaşla yaşamanın zor olduğunuda biliyorsunndur umarım.

Valla benim akrabam Canada'da 3 çocuğuna bakıyor,karısı çalışmıyor,yani tek maaşla 5 kişilik aile...

• Gidilmez mi be
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.