Şimdi Ara

kanadı kırık ebabil kusu, yardım :(((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iki gün önce kedim bir kuş yakaladı fakat sonra yemeden kuşu bırakıp gitti, biz de kuşu aldık ve eve getirdik, sonradan bu kuşun ebabil kuşu olduğunu öğrendim. kuş ne yer ne içer bunları öğrendim . fakat sorunum kuş uçamıyor. ebabil kuşları yere konduğunu zaman ucamazmis ve havalandirmak gerekirmis, bunu ogrendim fakat uçamamasinin nedeni kanadi kırık, sağ kanadını kipirdatamiyor.
    küçük bir ilçedeyim, sorduğum her veteriner biz kuştan anlamayiz dedi ve gönderdi
    eğer bu kırık kanat yanlış kaynarsa bir daha ucamayacak, ve ebabil kuslari yılın 10 ayini gökyüzünde geciren bir kuş, basit bir tedavisi var belki ve bir daha ucamamasindan cok korkuyorum :(

aranizda kırık kus kanadini tedavi eden saran oldu mu hic, yardım edebilir misiniz :((((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhabbet kusu forumlari var oralara bak. Ya da kuscu bayram yaz bilgili bir abi kendisi google da yaz cikar. Numarasini al ara bilgi verir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 7 Nisan 2017; 23:52:45 >
  • Araştırayım ya da artik koliye koyup baska sehirlere gidicem otobüsle , yanıtınız icin teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: berggasse

Araştırayım ya da artik koliye koyup baska sehirlere gidicem otobüsle , yanıtınız icin teşekkürler

yara nasıl kanıyor mu. kırık ise filan bir doktora götür tedavi yapsın tabi bırakma kuşu yoksa satar filan bir şey yapar. doğa hayvanıdır o salınası lazım zaten psikolojisi bozulmuştur
  • Kanamıyor ama zaten sorun ilcede bana yardimci olacak bir tane bile veteriner bulamadim :(

• durumu nasıl peki yemek filan veriyormusun uçmaya çalışmıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

durumu nasıl peki yemek filan veriyormusun uçmaya çalışmıyor mu

yaklaşık 6 gün bulundugum ilçe ve ilde veteriner aradım

özel aracim da yoktu, en son elimde koliyle otobüse binip başka sehire gitmeyi düşünmüştüm ki sonra internetteki haberlere baktım ebabili orman bakanlığına teslim edenler olmuş

ben de orman bakanlığına bağlı doğa koruma müdürlüğü yle iletisime geçtim,koruma altındaki yabani bir kuş olduğunu ve araç gönderip alacakları soylediler, fakat onlar gelmeden hemen önce ebabilim öldü :(

veterinerleri de suclamiyorum cünkü evcil hayvan egitimi aliyorlar, özel ilgileri yoksa yabani hayvanlari bilmiyorlarmis

ama benim kızdığım nokta tedavi edemeseler bile keske orman müdürlüğüne yonlendirselerdi, bu bilgiyi bilselerdi

belki de hergun okuyorlardir insanlar fil suresini, eblehe ordusunu bozguna ugratan ebabili

ama şu yeryuzunde kanadini saracak bir insan bulamadan çırpındık hem ben hem o

belki okuyanlar, ebabil kuşu bulanlar olur;

bu kuşlar kısa ayaklari ve uzun kanatlari nedeniyle bir kez yere konarlarsa tekrar havalamazlar, eger ebabil bulursaniz, kanatlarinda vücudunda yara yoksa, yüksekce bir yerden gece gokyuzune havalandirin. eğer uzun süre o bolgedeyse acsa, burun deliklerine sekerli su damlatin, o su yutaga gidecektir

ama ucaramadiysaniz ya da durumu kötüyse hic havalandirmadiysaniz eger buyuksehirdeyseniz ist. ank. öyle veteriner arayin yoksa benim gibi oyalanmayin,bulundugunuz ilin orman müdürlüğüne haber verin.

:(

• o kadar güzel bir kustu ki, avuç içi kadar, melek gibi süzülüyor du , su icmesi bile gözümün önünde

• 7 yıl olmuş muhabbet döneli muhtemelen gormessin bunu ama yazayım yinede. Yolda aynı şekilde kanadı yaralı bir ebabil buldum veterinerler anlamadiklarini soylediler, internetten ne yapabilirim diye bakarken senin yazdıklarına denk geldim hemen orman müdürlüğünü aradim az önce orman işletme müdürlüğüne bağlı milli parklar görevlisi veterinere ebabili teslim ettik umarım yarası iyileşir ve havalara geri döner. 7 yıl önceki bulduğun ebabili kurtaramamis olsan da paylaştığın bu yazı sayesinde yıllar sonra başka bir ebabilin kurtulmasina yardımcı oldun. Teşekkür ederim.

• Yegahi Y kullanıcısına yanıt

bugün saat 16.00 gibi apartmanın içinde bir ebabil de ben buldum.Bu kuşların göç ettiğini sürüyü kaybetmemesi gerektiğini öğrendim ama bitkin olduğunu düşündüğüm için ucurmayi denemedim, biraz su verdim 1 küçük parça da yürek diğerlerini kabul etmedi ağzından attı.Canlı değil çok seri hareket etmiyor nasıl beslerim bilmiyorum ama mutlaka biraz yemesi gerekiyor, canlandigi takdirde ucurmayi yada güvenirsem yetkililere teslim etmeyi düşünüyorum.Belki sorularıma yanıt veren bilgili arkadaşlar vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.