< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kanadı kırık ebabil kusu, yardım :(((
-
-
Muhabbet kusu forumlari var oralara bak. Ya da kuscu bayram yaz bilgili bir abi kendisi google da yaz cikar. Numarasini al ara bilgi verir belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 7 Nisan 2017; 23:52:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araştırayım ya da artik koliye koyup baska sehirlere gidicem otobüsle , yanıtınız icin teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: berggasse
Araştırayım ya da artik koliye koyup baska sehirlere gidicem otobüsle , yanıtınız icin teşekkürler
yara nasıl kanıyor mu. kırık ise filan bir doktora götür tedavi yapsın tabi bırakma kuşu yoksa satar filan bir şey yapar. doğa hayvanıdır o salınası lazım zaten psikolojisi bozulmuştur -
Kanamıyor ama zaten sorun ilcede bana yardimci olacak bir tane bile veteriner bulamadim :(
durumu nasıl peki yemek filan veriyormusun uçmaya çalışmıyor mu -
quote:
Orijinalden alıntı: I am Tony Montana
durumu nasıl peki yemek filan veriyormusun uçmaya çalışmıyor mu
yaklaşık 6 gün bulundugum ilçe ve ilde veteriner aradım
özel aracim da yoktu, en son elimde koliyle otobüse binip başka sehire gitmeyi düşünmüştüm ki sonra internetteki haberlere baktım ebabili orman bakanlığına teslim edenler olmuş
ben de orman bakanlığına bağlı doğa koruma müdürlüğü yle iletisime geçtim,koruma altındaki yabani bir kuş olduğunu ve araç gönderip alacakları soylediler, fakat onlar gelmeden hemen önce ebabilim öldü :(
veterinerleri de suclamiyorum cünkü evcil hayvan egitimi aliyorlar, özel ilgileri yoksa yabani hayvanlari bilmiyorlarmis
ama benim kızdığım nokta tedavi edemeseler bile keske orman müdürlüğüne yonlendirselerdi, bu bilgiyi bilselerdi
belki de hergun okuyorlardir insanlar fil suresini, eblehe ordusunu bozguna ugratan ebabili
ama şu yeryuzunde kanadini saracak bir insan bulamadan çırpındık hem ben hem o
belki okuyanlar, ebabil kuşu bulanlar olur;
bu kuşlar kısa ayaklari ve uzun kanatlari nedeniyle bir kez yere konarlarsa tekrar havalamazlar, eger ebabil bulursaniz, kanatlarinda vücudunda yara yoksa, yüksekce bir yerden gece gokyuzune havalandirin. eğer uzun süre o bolgedeyse acsa, burun deliklerine sekerli su damlatin, o su yutaga gidecektir
ama ucaramadiysaniz ya da durumu kötüyse hic havalandirmadiysaniz eger buyuksehirdeyseniz ist. ank. öyle veteriner arayin yoksa benim gibi oyalanmayin,bulundugunuz ilin orman müdürlüğüne haber verin.
:(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
o kadar güzel bir kustu ki, avuç içi kadar, melek gibi süzülüyor du , su icmesi bile gözümün önünde
7 yıl olmuş muhabbet döneli muhtemelen gormessin bunu ama yazayım yinede. Yolda aynı şekilde kanadı yaralı bir ebabil buldum veterinerler anlamadiklarini soylediler, internetten ne yapabilirim diye bakarken senin yazdıklarına denk geldim hemen orman müdürlüğünü aradim az önce orman işletme müdürlüğüne bağlı milli parklar görevlisi veterinere ebabili teslim ettik umarım yarası iyileşir ve havalara geri döner. 7 yıl önceki bulduğun ebabili kurtaramamis olsan da paylaştığın bu yazı sayesinde yıllar sonra başka bir ebabilin kurtulmasina yardımcı oldun. Teşekkür ederim.
bugün saat 16.00 gibi apartmanın içinde bir ebabil de ben buldum.Bu kuşların göç ettiğini sürüyü kaybetmemesi gerektiğini öğrendim ama bitkin olduğunu düşündüğüm için ucurmayi denemedim, biraz su verdim 1 küçük parça da yürek diğerlerini kabul etmedi ağzından attı.Canlı değil çok seri hareket etmiyor nasıl beslerim bilmiyorum ama mutlaka biraz yemesi gerekiyor, canlandigi takdirde ucurmayi yada güvenirsem yetkililere teslim etmeyi düşünüyorum.Belki sorularıma yanıt veren bilgili arkadaşlar vardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X