Günaydın arkadaşlar, 3 gündür Dünya kupasını digitürk ile 42' Beko LCD de seyrediyorum.Görüntü netliği,akıcılığı parlaklığı inanılmaz güzel.Aynı saatte eurosportta baktığım futbol maçı rezalet, ama Kanal 1 deki mükemmel.Sizde farkettiniz mi? sebebi ne olabilir? Niçin diğer yayınlarda böyle olamıyor?
Evet bende farkettim, bendede panasonic PV60 var, ve çok net bir görüntü var maçlarda.. ama aradaki Kanal 1 in kendi yayınlarında o kadar iyi değil... Bunun nedeni sanıyorum dünya kupasının HD görüntü ile çekilmesi, ama tabiiki bize HD ile gelmiyor, veya biz öyle alamıyoruz ama yinede gözle görülür bir çekim kalitesi mevcut... Kısacası Almanların çekim kalitesinden kaynaklanıyor, ve çok keyifli seyretmesi
Bitrate yüksek evet ama HD gibi olamaz
Keşke bütün yayınların bitrate leri yüksek olsada keyifle izlesek. Demekki bu HD nin tadına doyum olmaz..
Siz yine şükredin. HD yayın ile PAL yayın paralel olarak aynı hat üzerinden gönderilebiliyor. Öyle olmasaydı belki dünya kupası maçlarını seyredemezdik.
aslında tüm dünya dünya kupasını seyrettiği için elleri mahkum tüm dünyanın seyredebileceği bir ortamda yayın yapmak zorundalar
Dünya kupasını geni,ş ekranda izlemeninde keyfi bir başka ama :)
Birde maçları Nilesat uydusundan HD olarak izleyin bakalım beğenecekmisiniz,(süper görüntü süper)
Arkadaslar kanal 1'in yayını HD değil. Türkiye HD yayını alabilecek sadece bir kaç tane reciever var. Sadece bitrate'i yüksek. Dünya kupasını HD olarak yayınlayan birkaç kanal var (Astra ve Eutelsatta) ama onların hepsi de şifreli.
nilesat uydusunda şifresiz ve HD olarak izleyebilirsiniz,tabiki HD receiver ile....
drake_metu@ o bir kaçtane HD receiverların markasını söyleyebilirmisin merak ettim.
quote:
Orjinalden alıntı: drake_metu
Arkadaslar kanal 1'in yayını HD değil. Türkiye HD yayını alabilecek sadece bir kaç tane reciever var. Sadece bitrate'i yüksek. Dünya kupasını HD olarak yayınlayan birkaç kanal var (Astra ve Eutelsatta) ama onların hepsi de şifreli.
Görüntü kalitesi olarak Mpeg4 mü yoksa Mpeg2 mi üstün. Elime Rusyadan Mpeg4 olduğu söylenen bazı film cd leri geldi. 700 MB lık cd lere 2 buçuk saatlik filmleri sığdırmışlar. Üstelik win98 de Windows Media Player açıyordu. Ama görüntü DVD gibi net olmasa da VCD den iyiydi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme