Sunny uydu alıcısı kullanıyorum. ara ara sinyal yok deyip duruyordu yayınlar... lnb de sorun olduğu için değiştirdim. Şimdi yeni takmış olduğum lnb de de şöyle bir sorun var
skytürk, trt3 trt müzik kayseri tv ve brt 1 ve brt 2 akıllı tv gibi bazı frekanslarda bulunan kanallarda donmalar var.
Bu sorunu nasıl aşacağım konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.
LNB'yi hafifçe sağa yada sola döndürüp, ilgili kanalları tekrar gözlemleyiniz.
Sorun hala devam ediyorsa ve kablo mesafesi de uzun ise;
RG 6/u6 serisi klass, reçber gibi TSEK kalite belgeli kablolardan kullanınız.
benim kullandığım sunny uydu alıcısında da aynı sorun var.
heralde bu bu sorun ya türksattan yada uydu alıcısından
uyduda sorun yok arkadaş sorun sizlerin çanak antende veya kabloda.kablo eski ise değiştirin çok uzun ise arkadaşın önerdiği kabloyu alabilirsin.veya iki kablo arasına takılan güçlendirici takın.birde lnb db değeri kaç 0,3 ve aşağı ise iyidir.
Aynı olayı 2 ay yaşadım..Kaç kez servis çağırdım. Gelip kablo değiştirmek istediler karşı çıktım...Kendim tamamı bakır 8 mt anten kablosu alıp evdeki tv pirizi ile receiver arasına çektim..Receiveri değiştirdim NEXTSTAR YE - 18000 HDMI CX aldım...Asla donma yaşamıyorum...Tv eski tüplü olduğu için HD değil görüntü çok net canlı değil..Donma, karlanma bitti...Yayın normal çok şükür...HD TV alınca tekrar receiver aramıyacağım inş... Saygılarımla..
quote:
Orijinalden alıntı: taşkafa
Aynı olayı 2 ay yaşadım..Kaç kez servis çağırdım. Gelip kablo değiştirmek istediler karşı çıktım...Kendim tamamı bakır 8 mt anten kablosu alıp evdeki tv pirizi ile receiver arasına çektim..Receiveri değiştirdim NEXTSTAR YE - 18000 HDMI CX aldım...Asla donma yaşamıyorum...Tv eski tüplü olduğu için HD değil görüntü çok net canlı değil..Donma, karlanma bitti...Yayın normal çok şükür...HD TV alınca tekrar receiver aramıyacağım inş... Saygılarımla..
bilgi için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme