Şimdi Ara

Kandiliniz Mübarek Olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah razı olsun.....Regaip kandili tüm müslümanlara hayır getirsin inşallah....
  • herkesın kandılı mubarek olsun
  • Kandiliniz mübarek olsun.....
  • Amin... Buraya bu başlığı açmaya geldim ama iyi ki açılmış... :)
    Herkesin Kandili Mübarek Olsun...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: holywars

herkesin kandili hayırlara vesile olsun

DH AMİN

amin
  • hepimizin kandili mübarek olsun
  • BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN REGAİP KANDİLİNİ CANI GÖNÜLDEN MÜBAREK OLMASINI ALLAH TAN NİYAAZ EDERİM.

ETTİĞİNİZ VE EDECEĞİNİZ BÜTÜN DUALARI ALLAH SİZİN İÇİN DİNİNMİZ İÇİN AİLENİZ İÇİN HAYIRLI OLANLARI KABUL EYLESİN.

ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI NE İSE BİZLERE ONU VERSİN.

ALLAH YAPTIĞIMIZ İBADETLERİ HUZURUNDA KABUL EYLESİN

AMİN
  • TÜM İSLAM ALEMİNİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, Şu Fakiride anın bu gece. Hayırlı kandiller?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sarman61

Allah razı olsun kardaş.

Tüm islam aleminin regaip kandili mübarek olsun. Umarım bu gece müslümanlar için iyi, hayırlı, bereketli ve huzurlu günlerin başlangıcı olur.

• quote:

Mirac Kandili” heyecanı.
    Üç ayların girişiyle kandil geceleri de başlamış olur.
    İlkini “Regaip Gecesi” olarak idrak etmiştik.
    Yaptığımız ibadetleri yüce Allah kabul etsin, yapacaklarımızı da.
    Bu akşam ise, başka hiçbir peygambere nasip olmayan, sadece bizim peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa aleyhisselama nasip olmuş çok müstesna bir olay olan mirac gecesi.
    Bu ümmetin peygamberine yapılan ikramdan ümmetin nasiplenmemesi nasıl düşünülebilir!?
    Dolayısıyla mirac, hem Hz. Muhammet’e (as), hem de onun ümmetine bir büyük ikramdır.
    Mevlid–i şerif’in müellifi merhum Süleyman Çelebi bu gerçeği ne güzel ifade eder:
    Sen ki mirac eyleyup ettin niyaz,
    Ümmetim miracını kıldım namaz.
    Her kaçan/kere kim bu namazı kılalar
    Cümle gök ehli sevabın bulalar.
    Çünkü her türlü ibadet bundadır
    Hakka gurbiyyetle vuslat bundadır...
    Ben Muhammet ümmetiyim, ona nasip olan mirac bana da nasip olsun diyen namazı kılsın.
    Mirac; kelime olarak yukarı çıkmak, yükselmek anlamına gelir. Terim olarak mirac; Hz. Peygamber’in (as) göğe yükselerek cenabı hakkın huzuruna kabul edilmesi olayıdır.
    Zaman olarak, hicretten, yani dünyevi miracdan bir yıl, yada on yedi ay önce, Recep ayının 27. gecesi vuku bulmuştur.
    Yani, dünyevi sıkıntıların akla hayale gelebileceklerinin tamamını yaşayan yüce peygamber (as), son olarak “vatan cüda/terk–i diyar” olmadan mirac gibi büyük bir ikrama mazhar oluyor.
    Olayın iki merhalesi vardır.
    İsra, ve Mirac.
    İsra; kelime olarak, “gece yürüyüşü” demek. Miracla olan bağlantısı şöyledir.
    Hz. Peygamber (as) bir gece, Mescid–i Haram’dan Mescid– Aksa’ya (Kudus’e) götürülür.
    Kur’an bu olayı şöyle anlatır:
    “Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammet) kulunu Mescid–i Haram’dan Mescid–i Aksa’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işiten ve görendir.” (İsra, 17/1)
    Ayette geçen “ayetlerimizden bir kısmını gösterelim” ne anlama gelir?
    İslam alimlerinin haklı olarak ifade ettikleri gibi, “ayetlerin bir kısmını görmek” için “Mescid–i Haram’dan Mescid–i Aksa’ya” gece yürüyüşü yapmak demek değil, Mirac ile semadaki ayetleri görmektir.
    Mirac öncesi gerekli görülen hazırlık sürecini de çok iyi düşünmemiz lazım.
    Hz. Peygamber, amcası Ebu Talip’in kızı Ümmühani’nin evinde yatarken Hz. Cibril geliyor ve Hz. Peygamber’in (as) kalbini yarıyor, zemzemle yıkayıp temizliyor ve içine iman ve hikmet dolduruyor.
    Bunun bize dönük yüzü şudur:
    Mirac yapmayı arzu eden, önce “nefis tezkiyesi” denilen, nefsi/benliği/egoyu her türlü gayri rahmanî kirlerden temizlemeyi gerçekleştirmesi gerekir.
    Ancak böyle bir temizlikten sonra kul mirac yapabilir, ruhuyla, gönlüyle.
    Bu temizlikten sonra adına Burak denen bir binekle Hz. Peygamber (as) Kudus’e getirilir.
    Burada kendisini Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Hz. İsa aleyhimesselam karşılar.
    Hz. Peygamber diğer bütün peygamberlere orada imamlık yapar.
    Budan sonra Cibril refakatinde/aracılığıyla yukarıya doğru yolculuk/mirac başlar.
    Hz. Peygamber (as) yedi kat semanın;
    Birinci katında Hz. Adem (as),
    İkinci katında Hz. İsa ve Yahya (as),
    Üçüncü katında Hz. Yusuf (as),
    Dördüncü katında Hz. İdris (as),
    Beşinci katında Hz. Harun (as),
    Altıncı katında Hz. Musa (as),
    Yedinci katında Hz. İbrahim (as) ile görüştü.
    Cibril’in tavassutu/aracılığı “sidreyi münteha/son çizgi”de sona erdi.
    “Burada bir parmak ucu kadar ileri geçecek olsam yanarım” diyen Cibril, “sidretül münteha” da kaldı.
    Bu noktadan sonra, keyfiyetini cenabı hakkın bildiği “Refref” isimli varlık aracıdır.
    Kimine göre Refref aşk demek, ilahi aşk.
    Miracda ne oldu?
    1–Allah’a şirk koşmayanlar cennete girecek.
    2–Bakara süresinin son ayetleri, yani “amenerresulü” verildi.
    3–Beş vakit namaz farz kılındı.
    Dönüşte Refref’le ‘Sidreyi Münteha’ya, oradan da Burak’la Kudus’e ve Mekke’ye dönüldü.
    Her olağanüstü gelişmede olduğu gibi, bu insan aklını aciz bırakan olay da Sahabeyi Kiram için bir imtihan oldu.
    Bu olayın kendisine sorulması üzerine, hiç tereddüt etmeden, “O söylüyorsa doğrudur” diyen Ebu Bekir (ra) “Sıddık” unvanını kazandı.
    Diğer sahabiler de “müşriklerin bütün tazyiklerine karşın” mirac olayını kabulde zorlanmadılar.
    Fitnenin dünyayı kuşattığı bir çağda, Mirac kandiliniz hayırlara vesile olsun.
    Bu geceyi “miracı hedefleyerek” ihya edelim.

• BÜTÜN ARKADAŞLARIN MÜBAREK KANDİLLERİNİ KUTLUYORUM.
    HERKES BU GECE YÜCE ALLAH A ELLERİNİ AÇSIN KENDİLERİ VE SEVDİKLERİ İÇİN GÜZEL DUALAR ETSİN.

BENSE AŞKIMIN BENİ ÇOK SEVMESİNİ ,BANA KISA SÜREDE DÖNMESİNİ VEDE ONUNLA MUTLU ,HUZURLU
    BİR ÖMÜR GEÇİRMEYİ BÜTÜN KALBİMLE ALLAH'TAN DİLİYORUM...
  • herkezin kandili mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Tüm isIam aIeminin ve sizIerin kandiIi mübarek 0Isun
  • Kandiliniz mübarek olsun, Allah nicelerini nasip etsin
  • Regaib kandili tüm müslüman alemine hayırlı olsun
  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz mübarek olsun.
  • Kandiliniz mübarek olsun.
  • tüm müslaman aleminin kandili mübarek olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb_serhat -- 13 Ağustos 2005, 10:57:05 >
  • hepmizin kandili mübarek olsun nice kandillere inşallah
  • hepinizin kandili mübarek olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.