Şimdi Ara

Kanseri yenen kişilerde süper “katil” T hücreleri keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kanseri yenen kişilerde süper “katil” T hücreleri keşfedildi
    Kanserle mücadelede başarıya ulaşan hastalarda, bilim insanları tarafından yeni bir bağışıklık hücresi türü keşfedildi. Bu hücreler, diğer T hücrelerinden farklı olarak birden fazla kanser hedefine aynı anda saldırarak bir yıla kadar yeni tümörlerin oluşmasını engelleyebiliyor ve daha etkili kanser tedavilerine olanak sağlayabiliyor. Bu keşif, kanserde immünoterapi adı verilen bir tedavi yönteminin temelini oluşturuyor.

Süper “katil” T hücreleri keşfedildi

Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, farklı hastalarda başarılı ve başarısız tedavi turları arasında ne gibi biyolojik farklılıklar olabileceğini araştırdı. On yıl boyunca, hastanın tümöründe zaten iş başında olan beyaz kan hücrelerine odaklanan Tümörü İnfiltre Eden Lenfosit (TIL) tedavisi olarak bilinen tedaviyi inceleyen bir faz I ve II klinik çalışmayı takip ettiler. Yapılan bir faz I ve II klinik çalışmada, kanserlerini başarıyla temizleyen hastaların kan örneklerinin kanser hücreleri ile etkileşime girdiğinde, öldürücü T hücrelerinin remisyondan sonra bile güçlü tepkiler gösterdiği bulundu.

Birden fazla hedefe saldırabiliyor

Kanseri yenen kişilerde süper “katil” T hücreleri keşfedildi
    Araştırmacılar, bu T hücrelerinin hangi hedefleri tespit ettiğini tahmin etmek için algoritmalar kullandılar ve kanseri yenen hastaların T hücrelerinin kanser hücrelerinde birden fazla protein değişikliğini tanıdığını keşfettiler. Bu bulgu, her bir T hücresinin genellikle yalnızca bir proteini hedef aldığı düşüncesiyle çelişirken keşfedilen bu hücrelerin birden fazla proteine aynı anda yanıt verebildiğini gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Bilim insanları yapay zeka ile insan beyin hücrelerini birleştiriyor

Ekip, bu T hücreleri ile kanserin temizlenmesi arasındaki bağlantıyı kesin olarak doğrulamak için gelecekte yapılacak çalışmalara ihtiyaç duyulacağını söylüyor. Bu bağışıklık hücrelerinin neyi hedeflediğinin anlaşılması, diğer kanser tedavilerinin de iyileştirilmesine yardımcı olması bekleniyor. Ayrıca, bu T hücrelerinin laboratuvarda genetik olarak tasarlanarak kullanılması da araştırılacak bir seçenek olarak görülüyor. Sonuç olarak, kanseri yenen hastalarda keşfedilen bu yeni bağışıklık hücresi türü, birden çok kanser hedefine aynı anda saldırabilme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Araştırmaların devam etmesiyle bu hücrelerin kanser tedavilerinin iyileştirilmesine nasıl katkıda bulunabileceği daha iyi anlaşılacaktır.

Kaynak:https://newatlas.com/medical/multipronged-killer-t-cells-patients-cancer-remission/

• Hayatin kosturmasi , yogun tempo , hedefler vs derken ve hatta herseyi elde ettim derken pat diye amansizca hayatina girip alt ust eden illettir kanser. Hayat kosturmasini ustlenirken sakin kendi bedeninizi ihmal etmeyin. Yoksa yaptiginiz hicbirseyin hicbir anlami kalmiyor. Kanser malesef ki yas’a bakmiyor artik. Bana bisey olmaz demeyin sakin.
  • Hayatin kosturmasi , yogun tempo , hedefler vs derken ve hatta herseyi elde ettim derken pat diye amansizca hayatina girip alt ust eden illettir kanser. Hayat kosturmasini ustlenirken sakin kendi bedeninizi ihmal etmeyin. Yoksa yaptiginiz hicbirseyin hicbir anlami kalmiyor. Kanser malesef ki yas’a bakmiyor artik. Bana bisey olmaz demeyin sakin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kanser tedavisinde şeker olayına da odaklanılması lazım, eksik parçalardan biri bu. Özel değil devlet hastanesi doktorları için söylüyorum. Herşeyi doğru yapsanız bile şeker stratejisi olmadan sürekli nükseder. Nüksediyor.
  • Bugün kanser yarın başka amansız hastalık. Sonsuz bir döngü içindeyiz. Hiçbir canlı sonsuz değil zamanı gelen toprağa girecek, işte önemli olanda bu nokta acısız bir ölüm nasip olur inş.

• Bir kere dünyaya geliyoruz ; onda da köle gibi çalışıp ev, araba alayım ve emekli olayım diye kıçımızı yırtıyoruz. Bir çoğuda umudunu ölünce rahat edeceğine inanarak , kendini kandırıyor. Ev almak için kendini motive edenler en azından çocuklarına bir şeyler bırakıp ot gibi yaşıyor ama diğerlerini anlamak mümkün değil. Tamamen toplumun zihniyetiyle manipüle olmuşlar , ben 1500 gün asgari ücrete çalıştım. Bir de öyle bir sistem yapmışlar ki çok çalışıp sağlığını riske atsan bile hep kesintiye uğruyor çalışma sürenin bir çoğu heba oluyor. Muhtemelen ülkede kanser olmayan asgarî ücretli tek bir kişi yoktur ama kanser olduğundan haberi bile yoktur. Yani yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz , dokunduğumuz her şey kanser yapıyor ve sağlıksız besleniyoruz. Bal arıları gibiyiz , biz her şeyimizi riske atıyoruz ama birileri gelip balları topluyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 26 Temmuz 2023; 15:15:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bluemersini B kullanıcısına yanıt
    Kanser tedavisi görüyorum(akıllı ilaç) greyfurt ve ısırgan otu hariç her şey serbest.
    Şekerle ilgili hiç konuşma geçmedi doktorla aramızda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıda terörü olduğu sürece hastalıklar azalmayacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Worcestershire kullanıcısına yanıt

Çok geçmiş olsun.

Şekerden UZAK DURUN!

Greyfurt ve ısırgan tedavi sırasında ilaçla etkileşime girdiği için kesinlikle kullanılmamalı.

Doktorunuza danışmak koşuluyla;

Evinizde mutlaka her yemekte ZERDEÇAL kullanın. Zeytinyağı içinde zerdeçalı çözdürün karabiber ekleyerek, araştırın. Curcumin çok faydalıdır, mutlaka araştırın. Meyve dahil fazla leker almamaya özen gösterin.

Tekrar geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Dediğiniz karışımı bir ara yedim, kanserden şüphelendiğimde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karışımı kullanmak zor geliyorsa eğer, jel formunda hapları da var. Solgar'ın curcumin gibi. Veya Alman üretimi bir firmanın daha var, oldukça iyi.

Yalnız KULLANMADAN ÖNCE DOKTORA MUHAKKAK DANIŞIN.

En önemlisi cidden moral, unutmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.