Şimdi Ara

Kantarın Topuzu İyice Kaçtı..Bari İslama Hakaret Etmeyi Kesin.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette bu eleştiriler dışarıdan bakan biri için normaldir. Yani mesela benim için sizin hakaret veya haddi aşan sözler dediğiniz şeyler bana göre akıl sahibi ve sorgulayan her insan için normaldir. Bence sorun şudur: Müslümanlığın sorgulanmaya açık olmaması ve tamamen teslim olmayı gerektirmesi ve içinde katı kuralların olması bu eleştirileri veya sorgulamaları hakaret ! şeklinde algılanmasına sebep oluyor. İnanmış olanlar için tabi. İşte size bir eleştiri daha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 23 Ağustos 2004, 13:56:43 >
  • neresi terbiyesizlik anlamadım xf ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pavlow

savunmaya geçmek kişi hatalı veya bişeyden korktuğu durumlarda ortaya çıkar kimsenin islamı eleştirdiği yok ama islamın ve kendini islamcı diye nitelendirenlerin bazı şeyleri eleştirmekten çok daha ileriye gittiğini görüyoruz... bir sorum olucak " dininin gereklerini yerine getiriyor musun tam anlamıyla? yoksa sende sadece bayramdan bayrama camiye gidipte müslüman geçinenlerden misin?" önce kendini yargıla sonra diğerlerini eğer bu sorulara cevabın evetse seni kutlarım yazdığın herşeyede hak veririm ama cevabın hayırsa bırakta bunu dininin gereklerini yerine getirenler yazsın buraya.

Ya dostum benim burada anlatmak istediğim ne, senin sorduğun soru ne şimdi? Ben bir müslümanım tamammı. İnandığım kutsallıklar var benim dinimde. Dinimin bana yap diyerek emrettikleri de var. Evet dinimin gereklerini yerine getiriyorum derim ama bu kimseyi il-gi-len-dir-mez... Yapmayabilirdimde... Bunu hesap vereceğim makam, insanlar değildir, Allah (cc) dır.

Bunlar inanç sistemidir ve yargılanamaz tamammı. Birisi birşeye tapıyorsa, senin tapınman ne kadar saçma de-ne-mez...

Anlatabiliyormuyum?

• O zaman putlara tapan insanlara peygamberin ne dediğini hatırla coolx cevabın orada
  • Putlara tapan insanlara peygamberin nasıl bir eleştiri getirdiğini hatırla coolx o zaman ne söylenmek isteniyor anlarsın. Eleştirilmek istenmiyorsa önce putperest leri eleştirerek islam bu işe başlamayacaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iski

coolx,

sana garanti veririm bugun milyonlarca insanımız ne dediğini bilmeden namaz kılıyo !

hulleee vulleee kem küm diyip eğiliyor, kalkıyor !

ne anladık şimdi bundan !?!? bu mu şahane, mantıklı ibadet ? anlamadığım ibadeti niye yapayım ki !

ibadet edebilmek için illa arapça mı öğrenmemiz gerekiyor.

terbiyesizlik işte bu
  • quote:

coolx,

sana garanti veririm bugun milyonlarca insanımız ne dediğini bilmeden namaz kılıyo !

ne anladık şimdi bundan !?!? bu mu şahane, mantıklı ibadet ? anlamadığım ibadeti niye yapayım ki !

Dostum benim demek istediğim başka. İslamın bazı kuralları saçma , bu devire uymaz , değiştirilmeli demek var, birde İslamı öğrenmek var...

Anlamadığın ibadeti istersen bir günde , Türkçe'sini okuyarak anlayabailirsin. Namazda zaten okunanlar bellidir. Otur sadece 1 saatini ver, ne demek istediğini anla... Otur Kuranın Türkçesini oku... Bu o kadar çok mu zor?

Namaz kılarken bir şey anlamayanlar kaideyi değiştirirmi? İslamın genel kurallarını değiştirirmi? allah (cc) '!da ona göre sevap yazar onlara... İbadet 'in lütfunu ve hediyesini verecek olan Allah'tır.. O zaman daha ne???

Eğer yinede ısrar ediyorsan yapma ibadeti, bu beni ilgilebdirmez...Ama ibadetini yapan kişilerde seni ilgilendirmez...

• quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

O zaman putlara tapan insanlara peygamberin ne dediğini hatırla coolx cevabın orada

Evet ne dedi hadi söylermisin bana??

Peygamber efendimiz (sav) ,gitti yeni gelen dini, putperestlere anlattı. Bizim dinimiz böyledir, şöyle güzellikleri vardır, eğer girerseniz şunları yapmanız gerekir dedi..

Ama ne yapmadı??? Gidip onların dinleriyle alay etmedi... Onların kurtsallıklarına laf söylemedi... Onların inanç sistemlerine bunlar mantıksız demedi... Zorla islama sokmadı..... Kendi dinlerinden, zorla , çıkmalarını sağlamadı....

Peygamber efendimiz döneminde hiçbir örnek bulamazsınızki, İslama girmeyenler ezilmişlerdir, işkence edilmişlerdir. Yabancı topraklar alınmıştır ama kesinlikle halka, dininizi değiştireceksiniz gibi bir zorlama ge-ti-ril-me-miş-tir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolx -- 23 Ağustos 2004, 14:17:34 >

• arapçayı türkçeye çevirip sonra yine arapça mı eğilip kalkim namazda ? yani böyle mi senin düşüncen ?
  • Putperestlere yeni bir din aşılamaya çalışmak zorlamadır. Ve onların inançlarını hiçe saymaktır. Tıpkı senin hissettiğin hakareti onlarda hissetmiştir.
  • iski forumu karıstırmayı cok ıstıor arkadaslar adamın oyununa gelmeyın

1-2 lafım olcak ılk once demıssın ne dedıgını bılmıosun,GİT OGREN
    ogrenmek ıstıosan alacagın kıtap parasını ben werıcem,YETER KI CAHIL CAHIL KONUSMA
    mılyonlarca ınsan ne dedıgını bılmeden soyluo dıosun,SANANE
    sen kendın ne b.k yersen yersın ama ;INSANLARIDA KENDI YOLUNA CEKMEYE CALISMA,gelmek ısterlerse gelırler
    ibadetin dili olur mu olmaz;SEN AC ELINI TURKCE DUA ET AMA NAMAZ ARAPCA KILINIR
    BUTUN DINLERDE BOYLE................
  • ben de sana sadece birşey sorim o zaman Lennon,

neden bu kadar gerginsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolx

quote:

savunmaya geçmek kişi hatalı veya bişeyden korktuğu durumlarda ortaya çıkar kimsenin islamı eleştirdiği yok ama islamın ve kendini islamcı diye nitelendirenlerin bazı şeyleri eleştirmekten çok daha ileriye gittiğini görüyoruz... bir sorum olucak " dininin gereklerini yerine getiriyor musun tam anlamıyla? yoksa sende sadece bayramdan bayrama camiye gidipte müslüman geçinenlerden misin?" önce kendini yargıla sonra diğerlerini eğer bu sorulara cevabın evetse seni kutlarım yazdığın herşeyede hak veririm ama cevabın hayırsa bırakta bunu dininin gereklerini yerine getirenler yazsın buraya.

Ya dostum benim burada anlatmak istediğim ne, senin sorduğun soru ne şimdi? Ben bir müslümanım tamammı. İnandığım kutsallıklar var benim dinimde. Dinimin bana yap diyerek emrettikleri de var. Evet dinimin gereklerini yerine getiriyorum derim ama bu kimseyi il-gi-len-dir-mez... Yapmayabilirdimde... Bunu hesap vereceğim makam, insanlar değildir, Allah (cc) dır.

Bunlar inanç sistemidir ve yargılanamaz tamammı. Birisi birşeye tapıyorsa, senin tapınman ne kadar saçma de-ne-mez...

Anlatabiliyormuyum?

Evet senin ne yaptığın veya yapmaya çalıştığın beni ilgilendirmez ama unutmaki senin buraya yazdıkların ve kendince doğru olarak inandığın şeylerde ne beni nede başka birini il-gi-len-dir-mez. o yüzden bunları kendine sakla aklı başında insanlar senin veya bir başkasını buraya yazdıklarıyla ne dinini değiştirir nede inancını senin doğrun sadece sana özeldir benimkide bana o yüzden bırakın bu saçmalıklarıda donanım forumlarında donanim konularını tarışalım en azından buna izin vermeyecekseniz toplayın 3-5 yandaş gidin camide tartışın bunları. Sınırları aşıp küstahlaşmak istemezdim ama bazı suçlamalarda bulunuluyor üslubu ile cevap vermek gerekti.

• quote:

arapçayı türkçeye çevirip sonra yine arapça mı eğilip kalkim namazda ? yani böyle mi senin düşüncen ?

Ufff..Dostum ne diyeyim ki artık, Kuran'da yazdığı gibi herkesin dini kendisine... İslam dininde, hayatın hiçbir yeri yoktur ki , orası için birşey söylenmemiş yada bir emir verilmemiş olmasın... Tekraren bir daha mı yazayım... Nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın...

Sadece islama hakaret ve Kuran'daki emirlerine mantıksız denmesin....
  • quote:

coolx,

ibadet edebilmek için illa arapça mı öğrenmemiz gerekiyor.

muhafazakar arkadaşlara soruyorum :

"türkçe kılsak namazı ? ya da secde ve rukuya eğilirken dilediğimiz gibi konuşsak tanrı ile, sure okumasak... bu geçerli sayılır mı?"

Milyarlarca insanın içinde bende dahil canından bile çok değer verdiği inançlarına ibadetlerine bu tür alaycı tavırla konuşamazsın kimsede sana burada islamı tanıtma gibi bir zorunluluğu yok eğer beğenmiyorsan dinini değiştirebilirsin

• quote:

quote:

quote:

Anlatabiliyormuyum?

Evet senin ne yaptığın veya yapmaya çalıştığın beni ilgilendirmez ama unutmaki senin buraya yazdıkların ve kendince doğru olarak inandığın şeylerde ne beni nede başka birini il-gi-len-dir-mez. o yüzden bunları kendine sakla aklı başında insanlar senin veya bir başkasını buraya yazdıklarıyla ne dinini değiştirir nede inancını senin doğrun sadece sana özeldir benimkide bana o yüzden bırakın bu saçmalıklarıda donanım forumlarında donanim konularını tarışalım en azından buna izin vermeyecekseniz toplayın 3-5 yandaş gidin camide tartışın bunları. Sınırları aşıp küstahlaşmak istemezdim ama bazı suçlamalarda bulunuluyor üslubu ile cevap vermek gerekti.

Dostum yazdıklarına cevap verildiği zaman tavsiyem kızma...

Yukarıya bak, sadece senin yazdıklarına cevap vermişim.. Ayrıca hangi kelimelerimde suçlamalarda bulunmuşum gösterirmisin lütfen??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolx -- 23 Ağustos 2004, 14:50:46 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

O zaman putlara tapan insanlara peygamberin ne dediğini hatırla coolx cevabın orada

Evet ne dedi hadi söylermisin bana??

Peygamber efendimiz (sav) ,gitti yeni gelen dini, putperestlere anlattı. Bizim dinimiz böyledir, şöyle güzellikleri vardır, eğer girerseniz şunları yapmanız gerekir dedi..

Ama ne yapmadı??? Gidip onların dinleriyle alay etmedi... Onların kurtsallıklarına laf söylemedi... Onların inanç sistemlerine bunlar mantıksız demedi... Zorla islama sokmadı..... Kendi dinlerinden, zorla , çıkmalarını sağlamadı....

Peygamber efendimiz döneminde hiçbir örnek bulamazsınızki, İslama girmeyenler ezilmişlerdir, işkence edilmişlerdir. Yabancı topraklar alınmıştır ama kesinlikle halka, dininizi değiştireceksiniz gibi bir zorlama ge-ti-ril-me-miş-tir...

bırak coolx kardeşim biz çıkalım forumdan ne yaparlarsa yapsınlar.
    bizim amacımız onlara kötülük yapmak değil doğru bildiğimiz ve onlar için de hayırlı olacağını düşündüğümüz şeyleri onlara anlatmaktı.
    ama onlar sanki biz onlara kötülükle muamele ediyormuşuz gibi akıllarınca konuşup duruyorlar.
    oysaki dini gerçekten öğrenmek isteyenler için o kadar çok kaynak var ki.
    hiç yorma kendini bunların niyetleri anlaşılmıştır.
    bu konuda samimi olanlar özel mesaj atsın.hadi bu topicten çıkalım....

• Allahın varlığı ve birliği konusunda şüphe ve terddütleri olan birilerine namazdan örtünmeden domuz etinin haram olmasından bahsetmek biraz zor bir meseledir.

Bundan dolayı imani konularda zayıflığı olan bilgi ve tecrübesi az olanlara bence ilk önce Allah ın varlığı ve birliği ve bu dünyaya neden geldiği anlatılmalı.

Allah ın varlığından şüphesi olanlar için kılınan namazlar angarya tutulan oruçlar açlık yapılan ibadetler anlamsız gelir.

İlk önce Allah ın varlığı konusunda arkadaşları ikna etmek bence en doğrusu ama bakıyorum da burada olması biraz zor.

Allah ın varlığına inanan insan onun kitabına ve peygamberine de inanması gerekmektedir. Sen Allahın varlığına inan ama o sana kitap göndermiş onu okuma peygamber göndermiş onu dinleme olur mu öyle şey!
  • fake acc açmak yerine keşke kendi accni kullansaydın
  • quote:

fake acc açmak yerine keşke kendi accni kullansaydın

Pavlow dostum fake acc açma konusunda benimi kastettin bilmiyorum ama eğer beni kastettiysen gerçekten üzülürüm. İstersen admin'lerde her mesajın IP adresi mevcuttur. Onlardan 2 mesajın da IP adreslerini alarak emin olabilirsin. Benim forumda tek bir nickîm var oda şu anda kullandığım..

Yanlış anlaşılma olmasın...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.