Şimdi Ara

kapanan laptop yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, sadece torrent, sosyal medya, dizi, film izlemek için kullandığım eski bir lenovo ideapad laptopum var. son 6 aydır ara sıra kendi kendine kapanıyordu. fakat son zamanlarda windows masaüstü ekranına bile gelemeden tamamen kapanıyor.

laptopu bir pc servisine götürdüm... pek anlamadım fakat galiba anakart voltaj ile ilgili bir sorun olduğunu söyledi ve masraf olarak 4-5k tl tutacağı ve tamir sonrası da randımanlı çalışıp çalışmayacağının garantisi 6 ay olduğunu söyledi...

benim yardım ve fikir istediğim konu;

laptopu bios ekranında bırakınca kapanmıyor fakat Windows açılır açılmaz kapanıyor anakart, ekran kartı veya voltaj ile ilgili bir sorun olduğunda biosta da kapanma olması gerekmiyor mu? bios ekranı pc bileşenlerinden farklı mı çalışıyor? acaba kendi kendime yüklediğim pekte stabil çalışmayan win7 de mi bir sorun mu var kapanma sebebi bu olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bataryasını çıkarıp şarjlı bir şekilde çalıştırdın mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sontakip kullanıcısına yanıt

evet, o şekilde de yine aynı problem devam ediyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Eski bi bilgisayar için asla o kadar masraf yapma, kandırıyor olabilirler. Çok istiyorsan bir yere daha sor...

Şimdi anlatacaklarım tamamen yazılımsal bi yardım. Senin sorununu çözemeyebilir:

Eğer istediğin performanssa ve kişisel bilgi kullanmayacaksan, yani webcamini bile bantla kapatıp, fotoğraf dahi yüklemeyeceksen, kısaca bütün bilgilerin çalınsa dahi sana ait olmayacaksa, önemsizse;

En performanslı işletim sistemi olarak Ghost Spectre öneririm:

Resmi sayfası şu:

https://ghostspectre.the-ninja.jp/20H2.X64.html

Linkleri şu:

GHOST CUSTOM BOOTABLE WPE (W) - [OSBuild 19042.985] [UPDATE 3]

SINGLE LINKS         : MEDIAFIRE | MEGA.NZ |

MULTI LINKS (PART)    :

ISO SIZE:2.96GB | MD5 Check: eccc75213edcff4aa5a035596b8aa95b

Bu ISO, seçenekli kurulum ekranı çıkaracak. Orada "SuperLite SE" seç. Ve DEF (Defender koruması) bile olmasın. Çok hızlı çalışacak.

Sadece modeline göre önceden driverları edin. Özellikle internete bağlanabilmek için driverların yanında olursa iyi olur. Onu da Laptopın modeline göre önceden indir.

Ghost Spectre kurduktan sonra masaüstünde "Ghost Toolbox" göreceksin. Onu çalıştır, orada IOBit Driver Booster ile eksik driverlarını yükleyebilirsin, onun dışında kendisini güncellemek isteyebilir, izin verme.

• O bilgisayarı kesinlikle o fiyatlarda tamir ettirme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.