Şimdi Ara

Kapasitör seçiminde yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin kafamı ütülemesinden dolayı ufakta olsa bir sistem yapmaya karar verdik onun minibüsüne.
    Fakat kapasitör olarak kaç farad kullanmalıyız yardımcı olursanız sevinirim
    Kullanacağımız sistem budur.
    Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum peşinen teşekkürler

Subwoofer Kicker L5

Edison 1000a 3000w Mono Bass amfi (Bu amfi elimizde mevcuttu tekrar masraf çıkartmamak için kullanıyoruz)

Soundmagus Audio Sm 480 RMS 4 Kanal 1500 Watt Amplifikatör

Soundmagus Sm 17C 16 Cm Component Takımı 80 Watt RMS

Alpine Spg-69C3 6X9 Koaksiyal 3 Yollu 350W Hoparlör 90 Watt Rms

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapasitör Seçimi

Bir ses sisteminde uygun kapasitör seçimi, sistemin performansını önemli ölçüde etkiler. İşte kapasitör seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar:

1. Ses Sistemi Kapasitörünün Amacı

Ses sistemi kapasitörleri, amfiye güç sağlamak ve sinyal gürültüsünü azaltmak için kullanılır. Ayrıca, "pop" ve "gürültü" gibi ses bozulmalarını önlemeye yardımcı olurlar.

2. Kapasitörün Farad Değeri

Kapasitörün farad değeri, ne kadar enerji depolayabileceğini belirtir. Genellikle, 1 ila 6 farad arasındaki kapasitörler ses sistemlerinde kullanılır.

{kapasitör kaç farad olmalı}

Uygun farad değeri, amfinin gücüne ve ses sisteminin hoparlörlerine bağlıdır. Daha güçlü amfiler ve daha fazla hoparlör, daha yüksek farad değerlerine sahip kapasitörler gerektirir.

3. Kapasitörün Gerilim Değeri

Kapasitörün gerilim değeri, dayanabileceği maksimum gerilimi gösterir. Amfinin çıkış geriliminden daha yüksek bir gerilim değeri seçmeniz gerekir.

4. Kapasitörün ESR Değeri

ESR değeri, kapasitörün iç direncini ifade eder. Düşük ESR değerlerine sahip kapasitörler, daha iyi ses kalitesi sağlar.

5. Kapasitörün Fiziksel Boyutu ve Şekli

Kapasitörün fiziksel boyutu ve şekli, ses sistemine nasıl monte edileceğini belirler. Kullanacağınız alana uygun boyut ve şekilde bir kapasitör seçtiğinizden emin olun.

{kapasitör seçimi}

Uygun bir kapasitör seçmek için amfinin gücünü, hoparlörlerin direncini ve sisteminizin genel gereksinimlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Bir ses sistemi uzmanı, ihtiyaçlarınıza uygun kapasitörü seçmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1000 watt rms ye 1 farad . senin kullanman gereken 2 farad

öncelik şu sıralama olmalı .

1- alternatör akü
    2- yeterli kalınlıkta bakır kablo aküden bagaja
    3-kapasitör

aracların üzerindeki alternatör cereyanı üreten parca . hareketini motordan saglar kabaca yüzde 40 kullanımı aracın elektrik sistemini besler . münübüste normalden biraz daha kapasiteli akü bulunur pek sıkıntı olmaz . fakat akü kutup başlarını yenilemek alternatör akü + kablosunu ve akü negatif şase motor baglantılarını kalın kablolarla degişmek yararlı bi işlemdir . buna big 3 diyorlar youtubta bir cok video var bakabilirsin the big 3 upgrade

fiat albeaya ufak bir sistem yapıyoruz arkadas 35 mm lik elektrik kablosu almış metresi 8.5 tl ... fena degil 2 awg ye denk geliyor . yabancı markaları almayın yerli kullanın kaliteli kablo firmaları mevcut ülkemizde ..

5 metre öteden enerji cektiğimiz için kablolarda gerilim düşmesi oluşuyor gereken ebattan ince kablo secildiği için farlarda kırpma oluşuyor bunu ; gerilim düşümünü engellemek için kablo kesiti sisteme uygun olmalı hatta upgrade de düşünülerek mümkün olan en büyük kesitli olan secilmeli

gelelim kapasitörlere pek sevmem bu meretleri kapasitör mantığı şudur

anlık ani akım ihtiyaclarına hızlıca cevap vermek su tesisatına benzetirsek yedek su kabı gibi hızlı ihtiyaca cevap verip boşalıp yeniden hızlıca dolar ....

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin cevap için çok teşekkür ediyorum alternatör akü muhabbetinden bahseden hiç olmamıştı uayrdığın için teşekkür ediyorum.
    kapasitörü 3 farad bakıyordum 2 farad yeterli diyorsan 2 farad bakmaya başlayayım
  • örnek ;

https://www.youtube.com/watch?v=RaQvpiryoHc

4 farad die satılıyor ama 2 farad !!! içini görmediğin için kapasitörün gercek degerini bilemiyorsun . dediğim gibi cap ları sewmem ..
    iyi bir akü + yeterli kesitte bir kablo senin sistem için uygundur . illa capacitör dersen fazla mal göz cıkarmaz en fazla kapasitedekini al bütcene göre .

kiralık şahinde kullanıyordu arkadas edison 1000 + 4 kanal anfi 600 wattlık 38 lik cervin vega sub baglıydı edisona .. capasitörde yoktu bir sorun yasamadı .

öncelik saglam akü + kalın elektrik kablosu olmalı .. cap gerek yok eger sistem çökerse ki sanmam ;; hergün 3-5 saat kiraya verilen bazen 1 saat full seste dolaşan şahinde sorun cıkardı sistem çökmesinden kastım elektrik yetersizliği ..

kapasitörü sonra icab ederse alırsın yani ..

• konuyu okuyanlar için youtubdan link vereyim . ne kadar elektriğe ihtiyacım var sorunuza cevap olur

https://www.youtube.com/watch?v=H5MP5F-uJAw

maxxsonik videolu anlatım ..
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Banada kapasitöre gerek yok gibi geliyor hatta bana göre o araca tesisatada gerek yok ama kardeşim heves ediyor kıramıyorum kamili, araç çalışan ticari araç haftanın 7 günü serviste sabah 5de aracın marş basmaması demek ufak bir cinnet sonucu arabanın yakılması demek eşşeğimi birazda olsa sağlam kazığa bağlayayım da işimizden gücümüzden geri kalmayalım diye diyorum, amaç ihale işin sonunda bana kalmasın şirket bilgisayarında video izleyemiyorum eve geçtiğimde bakarım hocam çok çok teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.