tesisatın eski mi? öyleyse zil trafosunu kontrol ettir. ben diafonlu sistem üzerinden konuşmuştum ama eskiyse yeni kapı otomatiği için gücü düşük kalmış da olabilir. |
Kapı Otomatiği Çalışmıyor (2. sayfa)
-
-
7 yıllık ama zil trafosundan besleniyor, diafon ayrı.
-
bugün arkadaşla sorunun elektriksel olduğuna emin olduk,panodan kapı otomatiği ne ve şifre paneline direk har çektik anında açıyor.Ama va olan kablodan tırr yapıp açmıyor.Yarın aynı değerde trafoyu değiştirip denicem.Olmazsa 15 volt yerine 24 volt alıcam ama sıkıntı yaratır mı emin olamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trafoyu 24 volta çıkartmadan önce, kapı otomatiğinin çalışma gerilimiyle uyumlu olduğuna dikkat etmelisin. yoksa kapı otomatiğinin bobinlerini yakabilirsin. kapı otomatiğine gelen teller, bahsettiğin telefon telleri gibi olanlar mı? kabloları 0,5 mm^2 olanlarla değiştirmek de fark yaratabilir.
-
birçok satıcı zayıf akım olduğundan sorun olmayacağını söyledi.
İlk etapta var olan 15 voltu yenilicem.Hepsibura dadan aldım ,sağ olsun yerel esnaf denemeye bile vermedi parasını istedi.Sorun çözülmezse iade ederim.
Panodan kapı otamatiğine 0.75 çekilmiş ancak dairelere dt8 kablo çekilmiş telefon teli kalınlığında.
Sanırsam tüm daireleri dolaşan 15 volt gerilim kapı otomatiğinde son bulduğunda epey düşüyor değeri.
Çünkü arkadaşla cat 6 kablodan uzattık düz verdik tak tak tuk anında açıyor.
Trafo olmazsa arkadaş dc akıma çeviren röle diyot devresi yapacak.Bazı videolar sorun böyle çözülmüş hem seste kesilmiş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şuda var voltaj , kapı açma anında 15 v lerde en fazla 14 volta düşüyor ama sorun watt değerinde veya akım değerinde olabilir.
dt8 kablosu, diafonlar için standart kablodur. asıl işlevi veri iletmek olduğu için onda bir sıkıntı yok. aşağıda diafon tesisatının bağlantılarını görebilirsin. tavsiyem her daire için kapı otomatiğinin çalışmasını ayrı ayrı kontrol etmendir. sorun kablodan değil de dairedeki terminalden de kaynaklanıyor olabilir.
-
yardımlarınız ve tavsiyeniz için gerçekten teşekkür ederim.
Evet şemayı az çok biliyorum, daire bağlantılarında sorun mu var ondan da şüphe ediyorum ancak çok fazla zayıf akım konusunda tecrübem yok.Mantıken + uç her dairede ek yapılıyorsa biryerde temas sorunu olup sonraki daireleri etkileyebilir mi sizce?
Ama benim dairem kapının hemen bitişiğinde ki giriş kattaki daire ve burdada sorun oluyor.
trafodan + ve - uçları temas ettirdiğimizde ise sorun olmuyor çok kuvvetli şekilde açıyor kapıyı.
Ama dairelerden veya şifreden bastığımızda ise tırr yapıp açmıyor lanet şey 😀
Bugün trafoyu değiştiricem ,kontak uçlarını da sağlamlaştırıcam.
Olmazsa 15 volt trafo yerine 24 volt alıcam.
en son olmazsa işi bilen insanların yaptığı röle+ diyot bağlantısı yapıcam araya.
Yazılacakları yazdık ama arada çıkan pürüzlere de cevap gerekiyor.
15 ile 14 volt arasında pek fark yoktur. Açma anında gerilimi ölçecekseniz, açılmadığını söylediğiniz esnada kaça düştüğünü ölçmelisiniz. Açamayıp ses yaparken kaça düşüyor gerilim.
Yoksa açma işlemi normal olduğunda işlem hızlı olduğundan ölçü aletinde görülemez bu değer, osiloskop gerekir.
-
panoda trafo 15 volt veriyor açma anında 14 volt ,kapı kilidinden yaptığım ölçümde ise 6 volt lara kadar düşüyor.
-
Olay bu zaten. Enerji zayıflıyor. 1 volt değil yarıdan fazla düşme var. Aradaki tesisatın engel olduğu malum.
Yalnız komple tesisatla oynamaktansa, yıllar öncesinden bahsettiğimiz kapı yakınına bir röle ekleyerek aynı güç kaynağını kısa bir hat ile bu röle üzerinden otomata bağlamak çözüm sunacaktır. Güçlendirici-yükseltici kondansatör devrelerinden bahsettim ama o da bedavaya mal olmaz, röle basitçe çözebilir. 5 Volt bir röle konu olabilir ama gerilim yükseldiğinde bu röle zarar görür mü diye düşündürmekte. Hani röle için 5Volt sabitleyici küçük bir parça da eklenebilir ama gerekirse.
-
inşallah çözücez hocam.bugün trafoyu değiştiricem . olmazsa arkadaşım röleyi hazırlayacak bende pano dan takıcam.kapıya giden hatta sorun yok denedik . sorun daireleri dolaşan gri renk canlı uçta.yada dönüşte , onu bilemedik.
-
-
EZbere konuşmak istemem ama zarar vermez sanırım. Ama!!! EEğer kapı açılmıyorken uzun süre basılı kalırsa işte o zaman zarar verebilir.
Bu tip gerilim-güç artışı ile sorun direk çözülebilir ama acaba zarar verir mi diye soru işareti de oluşur.
-
arkadaş röle hazırlayacaktı yetiştirebilirse önce onu denerim.Niye böyle sıkıntı oluyor anlamadım da yıl olmuş 2024 ,kapı otomatı ile uğraşıyoruz.😀
Hem röle hem de yeni gelen yüksek gerilimli trafo değil konu. Eğer evvelki trafo röle ile düzgün çalışırsa sorun kalmaz. Yeni trafo bozar mı diye de soru işareti kalmaz.
-
yok henüz takmadım hocam arkadaş röleyi getirebilirse değiştirmem zaten.Ama getirmezse mecbur takıp denicem, satıcı zaten voltaj zayıflaması ve zayıf akım olduğundan sorun olmayacağını iletti.Ayrıca değerlerde her türlü %10 tolerans olduğunu söyledi.
merhabalar..
son iki haftaya kadar sorunsuz çalışan AS 202 diafon sistemine bağlı kapı otomatiğinin çalışmamasının sebebi ne olabilir acaba.? zil transformatörünü kontrol ettim 14-15v veriyor..kapı otomatiğine gelen kablolaru kontrol edyorum düğmeye basıp fakat hiç voltaj gelmemekte..as 202 de sorun olma ihtimali varmdırı acaba.? fakat ziller ve de diafonlar çalışmakta..
-
kapı otomatiği kablolarını direk trafo çıkışına bağlayıp denediniz mi?
Eğer çalışıyorsa, daireleri dolaşan + uçta sıkıntı olabilir.
ben uğraşa uğraşa zilci oldum😀 az yukarıdaki yazdığım sorunu , kapı otomatiğine röle takarak çözdük.
Yani dairelerden basınca elektrik kapı otomatiği ne gitmiyor röleyi açıyor röledeki elektrik açıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X