Şimdi Ara

Kapitalist Sistem ve VR oyunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün size öyle aklıma gelen bir şeyi araştırıken bulduğum çok değişik bir vr oyunu açıklayacağım.

Öncelikle playstation ve microsoft vs. firmalar bize kinect, ps vr, oculus, ve htc vive'yi kakaladıkları yetmiyor gibi birde bazılar gerçekten iyi bir sistem veya bir adet konsol almaya zorluyor!
    Böylece bu teknoloji biz bütçesi pek olmayan vatandaşlara yaramıyor!

Şimdi ben araştırıken şöyle bir şey buldum max 100tlye alacağınız iyi bir pc kamerası/webcam ile bildiğiniz kinect kullanır gibi kullanıyorsunuz. Öncelikle xtrd3d.com adlı firmanın geliştirdiği oyunlar taaa 2013 yılına dayanıyor yani bizim şuan paralar bayıldıımız sistemin değişik ve ucuz hali 2013 de yapılmış htc vive 2016 gibi çıkdığı düşünülürse zaten böyle bir teknoloji vardı.(daha önce de vardı bknz:nintendo ama bu daha profesyonel hali)

Şimdi ben bu oyunu indireyim diye sitesine gittim ve bir de ne göreyim lan oyun windows mağazından kaldırılmış???
    Ve sadece bu değil firmanın tüm oyunları mağazada yok internette biraz aradım ama bulamadım link bulan olursa bana atsın.

Lakin firma sadece windwos için değil android ve ios için düşük bütçeli motion track oyunlar üretiyor ama son oyunları tamamen android ve ios üzerinde çünkü windwos desteği kestiği için diye düşünüyorum bu arada oyunun mağaza fiyatı 2 dolarmış genel olarak. Şimdi siz diyeceksiniz "webcam oyunları zaten var" ama bu farklı bu gayet güzel grafikli ve örneğin dövüş, tenis, gibi seçenekli ve 2d bir kamera ile rahatça oynama imkanı sağlayan bir yazılım yapmışlar.

• Vr icin bu kadar yazmaya bile degmez kardesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR'yi bedava verseler yinede almam bir aleti gözüme sokacak kadar düşmedim. Gözlerimizi sokakta bulmadık çok şükür

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastasıyım şu inişe geçişin
  • Ne bulduğunu, nasıl bi uygulama olduğunu tam anlamadım ama çok saçma bir şey olduğu kesin. Kinect infrared kameralar kullanarak animasyonu oluşturuyor. bkz: https://www.youtube.com/watch?v=dTKlNGSH9Po Bunu bitmap kameralarla yapman imkansız. Sana bunu yapabileceğini söyleyen uygulamalar seni kandırıyordur. Hele ücretsiz ise zaten hiç inandırıcı değil.

VR'ın pahalı olma konusuna gelince. Bu teknolojinin son kullanıcıya sunulması için milyar dolarlarca yatırım yapılıyor. Örneğin Microsoft HoloLens'i kafanıza taktığınızda ne kadar teknolojik olduğunu anında hissediyorsunuz. Her teknolojinin ilk adımlarında olduğu gibi, tabii ki de VR pahalı olacaktır. Teknolojik olarak gelişmeye devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.