Şimdi Ara

Kapıya Su Dolmuş Çalkantı Sesi Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
15.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sol arka Kapıyı bir sallayım dedim, şangır şangır su sesi geliyor, altta tahliye delikleri olduğunu farkettim, ama delikler sanırım fabrikasyon tıkalıydı, parmakla dürtünce sel olup akmaya başladı, belki 5-10 dk durmadan su akmıştır.

Siz de böyle bişey oldu mu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kapısına Su Dolması: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanın kapısına su dolması, yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu sorunla karşılaşırsanız, aşağıdaki adımları izleyerek suyun tahliyesini yapabilir ve tekrar dolmasını önleyebilirsiniz.

Su Dolmasının Nedenleri:

• Tıkalı Kapı Su Tahliye Kanalları: Kapılarda bulunan su tahliye kanalları, yağmur veya yıkama suyu gibi fazla suyu boşaltmak için tasarlanmıştır. Bu kanallar tıkanırsa, su kapı içinde birikerek dolmasına neden olabilir.
    • Hasarlı Kapı Contaları: Kapı contaları, suyun dışarıda kalmasını sağlamak için kapı ile kapı çerçevesi arasındaki boşluğu kapatır. Hasarlı veya yırtılmış contalar, suyun kapı içine sızmasına izin vererek birikmesine neden olabilir.
    • Arızalı Kapı Pencereleri: Elektrikli kapı pencereleri düzgün çalışmadığında, yağmur sırasında su içeri girebilir ve kapı içinde birikebilir.

Suyun Tahliyesi:

• Tahliye Kanallarını Temizleyin: Kapı içindeki su tahliye kanallarını tıkayan yaprak, kir veya diğer kalıntıları temizleyin.
    • Kapı Contalarını Kontrol Edin: Kapı contalarında herhangi bir hasar veya yıpranma olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse contaları değiştirin.
    • Kapı Pencerelerini Test Edin: Elektrikli kapı pencerelerinin düzgün çalıştığından emin olun. Herhangi bir sorun varsa, pencereleri onarın veya değiştirin.

Suyun Tekrar Dolmasını Önleme:

• Arabanızı Düzenli Olarak Yıkayın: Kir ve kalıntıların tahliye kanallarını tıkamasını önlemek için arabanızı düzenli olarak yıkayın.
    • Kapıları Aralayarak Kurutun: Yağmurdan veya yıkamadan sonra kapıları aralayarak havalandırın ve kurumasını sağlayın.
    • Tahliye Kanallarını Periyodik Olarak Temizleyin: Tahliye kanallarının tıkanmasını önlemek için periyodik olarak temizleyin.

Suyun kapıdan tahliye edilmesi ve tekrar dolmasının önlenmesi, arabanızın içini kuru ve temiz tutmak için önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek bu sorunu çözebilir ve aracınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gagafan kullanıcısına yanıt
    Aracınız astra j sanırsam

O tahliye kanalları delikli ama zamanla pislik doluyor ve tıkanıyor haliyle suyu tahliye edemiyor.İsterseniz o tahliye plastiklerini cıkartıp atın istersenizde cıkartın su aksın plastiği temizleyip tekrar takın.

Servislere bu şikayetle giderseniz genelde söküp atıyorlar :)

• Aynı şey geçen ay benimde başıma gelmişti, baya canım sıkılmıştı yepyeni arabada bu su nedir diye. Alttaki plastik tıpaları çıkarın atın sorun kalmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dün sol arka kapının içinde su biriktiğini fark ettim, alttaki tıpaları çıkarınca bayağı bir su aktı. O tıpaları tekrar takmaya gerek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: entigin

Ben de dün sol arka kapının içinde su biriktiğini fark ettim, alttaki tıpaları çıkarınca bayağı bir su aktı. O tıpaları tekrar takmaya gerek var mı?

Size kalmış bu, takarsanız tekrar su kalabilir, takmazsanızda birsey olmz

• yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    Sağolun, atayım o zaman.

• Tipayi atmak atmamak değil bence asıl sorun o su kapının içine nasıl girebiliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.