Şimdi Ara

Kaplumbağa - Tavşan Yarışındaki Hata Nerde? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Matematiğe göre bir sayıyı ikiye ne kadar bölerseniz bölün sonuç hiçbir zaman 0 (sıfır) olmayacaktır.

Sonsuz defa bölersek olur. Soruda benzer konum sonsuz defa oluşuyor bu demek değil ki zaman da sonsuz aradan geçen zamanlar bir geometrik dizi oluşturup, sonsuz tane terimin toplamı belirli bir değere yakınsıyor ve bu belirli süre sonunda yakalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 7 Şubat 2020; 14:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylemeden geçemeyeceğim öykünün orijinalı İlyada kahramanı Akhilles ve kaplumbağadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Söylemeden geçemeyeceğim öykünün orijinalı İlyada kahramanı Akhilles ve kaplumbağadır.
    Evet hikayeyi tam olarak hatırlamadığım için ordan uyarladım tam olarak doğru olmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

quote:

Matematiğe göre bir sayıyı ikiye ne kadar bölerseniz bölün sonuç hiçbir zaman 0 (sıfır) olmayacaktır.

Sonsuz defa bölersek olur. Soruda benzer konum sonsuz defa oluşuyor bu demek değil ki zaman da sonsuz aradan geçen zamanlar bir geometrik dizi oluşturup, sonsuz tane terimin toplamı belirli bir değere yakınsıyor ve bu belirli süre sonunda yakalıyor
    Sonsuz defa bölersek olur mu? Sana göre 0'ı durmadan 2'yle çarparsak ve bunu sonsuza kadar devam ettirirsek pozitif bir rakam mı elde ediyoruz? 1 veya 2 mesela

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Calculus 1,2 dersi almış mıydınız ya da limit konusuna hakim misiniz çözüm limitten yararlanarak geliyor.
    "lim x sonsuza giderken (1/2)^x" 'in 0 eşit olduğunu söyledim.
    Siz bunu "1=0.lim x sonsuza giderken 2^x" olarak düşündünüz ama bu yalnış, limit kuralları gereğince bunu yazamayız.

• Matematik bilmeyene bunu anlatması zor

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Calculus 1,2 dersi almış mıydınız ya da limit konusuna hakim misiniz çözüm limitten yararlanarak geliyor.
    "lim x sonsuza giderken (1/2)^x" 'in 0 eşit olduğunu söyledim.
    Siz bunu "1=0.lim x sonsuza giderken 2^x" olarak düşündünüz ama bu yalnış, limit kuralları gereğince bunu yazamayız.
    "lim x sonsuza giderken (1/2)^x=0"

Çözüm bu anladım sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Komutan Kangal

Matematik bilmeyene bunu anlatması zor
    O kadar kötü değiliz knk yaw

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.