internetten baktım çocuk hikayeleri vardı.dedim destiny ilkokudayken okudu bunları heralde ondan kitapçıya gidince bakayım dedim
quote:
Orjinalden alıntı: RedBullVodka
quote:
Orjinalden alıntı: Déstiny
quote:
kitapçıya gidince bir karıştırayım bakalım.
kolay gelsin
internetten baktım çocuk hikayeleri vardı.dedim destiny ilkokudayken okudu bunları heralde ondan kitapçıya gidince bakayım dedim
yok yok çocuk kitabı fln değil bnm bahsettiğim yaa hem çocuklar ne anlar mesnevi den bnm basettiğim orjinal mesnevinin biraz sadeleştirilmiş ve daha anlaşılır bi dille olanı gibi bişey bulamazsan hbr verirsin ben hangi yayınevi olduğuna fln bakarım sonra
quote:
inşallah
mevlana ile ilgili güzel sözler var mı aklında yada pc de? yazsana buraya. imzanı sabah farkettim.güzelmiş.
Mesnevi'nin orjinalini okumayın. Çok anlayamayabilirsiniz! Günümüz türkçesine çevrilmiş hali sadeleştirilmiş hali anlaşılabilir hali mevcut. Zaten orjinalini okuyabilmeniz için farsça biliyor olmanız gerekli
Hamdım, Piştim, Yandım
anladım sağolasın bakayım da bir valla birazevvel baktım kitapyurdun dan, meneviden hikayeler diye bir kitap çıktı. üzerinde çocuk resimleri falan var
bak bakalım
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
inşallah
mevlana ile ilgili güzel sözler var mı aklında yada pc de? yazsana buraya. imzanı sabah farkettim.güzelmiş.
Mesnevi'nin orjinalini okumayın. Çok anlayamayabilirsiniz! Günümüz türkçesine çevrilmiş hali sadeleştirilmiş hali anlaşılabilir hali mevcut. Zaten orjinalini okuyabilmeniz için farsça biliyor olmanız gerekli
Hamdım, Piştim, Yandım
adam mevlana diyarı gonyalı, pardon phi milli eğitim bakanlığının bir baskısı vardı değilmi yanlış hatırlamıyorsam. yaw bakmıştımda çok uzun zaman oldu.üniye başlamadan bakmıştım, unuttum.
quote:
anladım sağolasın bakayım da bir valla birazevvel baktım kitapyurdun dan, meneviden hikayeler diye bir kitap çıktı. üzerinde çocuk resimleri falan var
ayrıca http://www.mewlana.co.nr/ bu adresten türkçe kısmına girip daha sonra mesnevi bölümünü inceleyebilirsin redbul
quote:
quote:
quote:
inşallah
Hamdım, Piştim, Yandım
adam mevlana diyarı gonyalı, pardon phi milli eğitim bakanlığının bir baskısı vardı değilmi yanlış hatırlamıyorsam. yaw bakmıştımda çok uzun zaman oldu.üniye başlamadan bakmıştım, unuttum.
milli eğitimin baskısı vardı sanırım ama emin değilim fakat bulunabilecek bir kitap zaten. normal büyüklükte bir kitapçıda bulabilirsin.
eyvallah phi teşekkür eline sağlık
yararlı topic oldu dimi mevalana dan konuştuk, mesnevinin bahsi geçti
quote:
phi, sen mevlevihaneye gittin mi hiç?var mı konyada?? mevleviler dönüyorya sürekli?? nedir durum nasıldır??
Mevlevihaneye ne gerek
Mevlâna Kültür Merkezi'nde her cumartesi akşam 20.00'da semazen gösterisi var Her cumartesi olduğu için şeb-i arus zamanı hariç çok yoğun olmaz. İstediğiniz cumartesi buyrun gelin(foruma genel bir davettir) Hem bi etliekmek yediririm hem de akşam sema'ya gideriz
quote:
quote:
quote:
quote:
phi, sen mevlevihaneye gittin mi hiç?var mı konyada?? mevleviler dönüyorya sürekli?? nedir durum nasıldır??
Mevlevihaneye ne gerek
Mevlâna Kültür Merkezi'nde her cumartesi akşam 20.00'da semazen gösterisi var Her cumartesi olduğu için şeb-i arus zamanı hariç çok yoğun olmaz. İstediğiniz cumartesi buyrun gelin(foruma genel bir davettir) Hem bi etliekmek yediririm hem de akşam sema'ya gideriz
etli ekmeğe hayır diyemem ben
ben istanbulda birkaç kişiye sordum, bu işler artık ruhani değil.biraz ticaret olmuş falan dedilerde.ondan sordum sana...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: E.A
Konyalı bi başka oluor işte , bizimde ing hocamız konyalı cok güzel kendisi
Ben de mi güzelim
Bi başkasınız , o da bilgiliydi . Güzel olması dipnot tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: RedBullVodka etli ekmeğe hayır diyemem ben
ben istanbulda birkaç kişiye sordum, bu işler artık ruhani değil.biraz ticaret olmuş falan dedilerde.ondan sordum sana...
mevlevihane olarak özel yerler yok büyükşehir belediyesi mevlana kültür merkezini tamamladı sağolsun tüm etkinlikler orda oranın da ticari bir kaygısı yok zaten sema gösterisi için girişler ücretsiz
ruhaniliğini ise orda anlarsın ancak o gösteriyi ney sesi altında izleyeceksin
quote:
quote:
quote:
Konyalı bi başka oluor işte , bizimde ing hocamız konyalı cok güzel kendisi
Ben de mi güzelim
Bi başkasınız , o da bilgiliydi . Güzel olması dipnot tabi.
quote:
quote:
mevlevihane olarak özel yerler yok büyükşehir belediyesi mevlana kültür merkezini tamamladı sağolsun tüm etkinlikler orda oranın da ticari bir kaygısı yok zaten sema gösterisi için girişler ücretsiz
anladım sen daha iyi bilirsin benim ki sadece duyum. belkide başka bişeyden konuştuk adamlarla uzun zaman oldu.
neyse yolumuz düşerse, kapını çalarız o zaman.
quote:
quote:
quote:
anladım sen daha iyi bilirsin benim ki sadece duyum. belkide başka bişeyden konuştuk adamlarla uzun zaman oldu.
neyse yolumuz düşerse, kapını çalarız o zaman.
Beklerim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme