Şimdi Ara

Kar Altında Kalan Araca Ne Yapmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • içindeki su donmuş olabilir ve buda genleşme yapar araca hasar verir. İlk öncelikle motor suyunu bir kontrol edin donmuşmu yoksa donmamışmı.
    Eğer donmuşsa bir ısıtıcı ile ısıtın ve buzun çözülmesini sağlayın tüm motoru ısıtmaktan bahsediyorum çalıştırmadan aracı. Sonrasında eğer motorda su akıtma gibi bir problem yoksa antifriz ekleyip aracı çalıştırın.
    el freninede biraz sert davranın kurtulur yerinden tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan2142 -- 31 Aralık 2014; 21:15:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfista

quote:

Orijinalden alıntı: Neeceeeeeep ▲

Bu ne korkaklık ya binin çalıştırın yürür o.

At arabasına binmiyoruz sizin gibi.

Koyaydiniz at arabasina binmiyorsaniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfista A kullanıcısına yanıt
    hocam niye ek freni cekik dediniz. bir ozelligimi var. bilmiyorum aydinlatirsaniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şu an -3 hava. gidip hortumlara bakıcam. donmuşsa kapalı yere çektirmek lazım,nereye çektireceğimde meçhul. donmamışsa marşa basıcam. çalıştırıp ısıtıcam,benzinliğe gidebilirsem antifiriz alıcam .

Aman hocam Alfaya dikkat etmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. köstek olanları zaten muhattap almama gerek yok,onlar yazı fontlarından kalitelerini belli ediyorlar. aracın suyunda buzlanma vardı. ama hortumlar çok sert değildi. önce aracı kardan temizlemeye çalıştım, fön makinesiyle ısıtma yoluna gittim. sonrasında aracı sorunsuz bi şekilde çalıştırıp ısıttım. ve tabii son olarak antifiriz alıp ve araca ekleyerek tekrar çalıştırdım. aracıma gayet iyi bakıyorum,izmir'de ustamında aklına uyarak ilk defa antifiriz koymamıştık son bakımda. bu da ders oldu tabi. alfası olanlar ne hissettiğimi anlamıştır. iyi forumlar arkadaşlar.
  • quote:

Aracım Çanakkale'de kar altında, antifirizde koymamıştım. Burada kar yağabileceğini hiç düşünmediğimden işgüzarlık yaptım biraz.. Ayrıca el frenide çekili. Ne yapmalı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada aracımda 10-60 yağ var.

Söz konusu yer Çanakkale olduğu için bu kadar önemsemeye lüzum yok. Üniversiteyi Kayseri'de okudum. -30 gördüm. İnsanlar bu kadar önemsemiyordu. Arabanın donması için -5'in altında 3-4 gün kalması lazım. Ayrıca yeni tip yağlar da kolay kolay donmaz. Donacak tek şey cam suyu ile motor soğutma suyudur. Soğuk hava da da bu ikisinin de donması neyi değiştirir ki?
    Motoru çalıştır. Biraz bekle. Zaten 10 dk sonra (benzinli motor ise) aracın içi sıcacık olur. Sonra da yola devam ettikçe kaput altında ne varsa ısınır. Ben bunları yazdığım sırada çoktan aracın üstündeki karlar bile erimiştir.

• El freni teli çamurlanırsa donma yapar. Kışa girerken kontrol ederseniz balata kampanaya yapışmadığı sürece sıkıntı çıkarmaz.
  • üstünde kar varsa sakince kazıyın hiçbişey olmaz çalışır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.