Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Kar Paleti kullanan var mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: iakalinli

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

Geçen sene ankarada pek kış olmadı o yüzden bu durum beni biraz düşündürüyor ama haberlerde de bu sene sert geçeceği söyleniyor
    dunlop alan arkadaş kaça aldı acaba

Biliyorsun illa ki kar yağması gerekmiyor, 7 derecenin altında yumuşak hamuru ile kış lastikleri öneriliyor.Ayrıca Ankara da kış genelde çok soğuk geçiyor,ben snowwaysleri takalı 2 hafta oldu.

Hay ağznı öpeyim. Bravo!

Arkadaşlar, ağız alışkanlığı olmuş, KAR lastiği diyoruz. İşin aslı KIŞ lastiği. Geçen yıl da bu geyikleri çevirmekten fenalık geldi, şimdi gene başlıyoruz.

İstanbul'da iki gün kar yağdı belki ama kaç gün buz yaşadık? Daha fazla değil mi? Peki gizli kar, cıvık kar, sert soğuk yağmur? O zamanlarda taş gibi dört mevsim lastikleriyle fren mesafenizi bir kontrol edin bakalım ağzınız ne kadar açık kalacak. Viraja falan girmeyin denemek için... Sebebiniz olmayayım.

Bu işlerdewww.adac.de otorite ve akredite bir mekandır. Girin, testlere bakın, sonuçlara bakın, karşılaştırma test videolarına bakın. İsterseniz youtube de emrinizde. Ama anlayana ADAC yeter de artar bile. Oradaki kriterlere de göz atın. Az önce bahsettiğim konulara ne kadar önem verdiklerini ve detaya girdiklerini göreceksiniz. Ondan sonra dilerseniz palet muhabbetine girersiniz tekrar.

Arama yapmayı seven arkadaşlar geçen yılki konulara göz atabilirler. Kimileri Karadeniz yollarını tepmiştir, kimi Bolu veya Ilgaz dağlarına tırmanmıştır, kimileri İç Anadolunun ani bastıran karının tadını çıkarmıştır. Kimi kış lastiği takamayan kararsızlar da bir kışı lastik lastik diyerek geçirdiler.

Neyse. Eğer kış lastiğiniz yoksa en azından benim karşıma öyle bir havada çıkmayın da, doğru düzgün giderken bana bir taraftan çarpan olmayın bari.

.oO°Oo.

• zincir takmakta çözüm olabilir
  • istanbul'daysanız kar yağan 3-5 gün çıkmazsınız olur biter. yolda kara yakalanırsanız (ki 2-3 yılda bir bile olmaz) zincirinizi takın gitsin. ama fena kış yapan bir yerdeyseniz, hiç düşünmeden kış lastiği tabii ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

Geçen sene ankarada pek kış olmadı o yüzden bu durum beni biraz düşündürüyor ama haberlerde de bu sene sert geçeceği söyleniyor
    dunlop alan arkadaş kaça aldı acaba

Biliyorsun illa ki kar yağması gerekmiyor, 7 derecenin altında yumuşak hamuru ile kış lastikleri öneriliyor.Ayrıca Ankara da kış genelde çok soğuk geçiyor,ben snowwaysleri takalı 2 hafta oldu.

ben de geçen pazar taktım snowaysleri, malum Konya'da da kış sert geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chat-in -- 16 Kasım 2007; 20:58:59 >
  • 2 hafta önce 4 adet alpin A3 aldım

bu lastikler muhteşem

geçtiğimiz cumartesi günü önce gece 23.00 sularında erzincandan EĞRİBELDEN ( 160 km boyunca viraj ve yaklaşık 800 adet çok keskin viraj ve 30 -40 km arasında donmuş yol ve kar yağışı ) giresuna indim kar ve tipi vardı muhteşem bir perfonmans

ertesi günde trabzondan gümüşhane bayburt kop geçidinden geçtim ..heykelin orada bir tata kara saplanmıştı

kar yağışı vardı dozerler yolu açmıştı fakat yagış devam ediyordu

michelinlerle hiçbir sıkıntı yaşamadım ..

kesinlikle şayet yaşadıgınız yerde kar lastiği gerekiyorsa şiddetle michelin alpin A3 öneririm..

dipnot :

eğribel geçidi türkiyenin en tehlikeli yollarından birisidir

..bu yoldan gümüşhaneye tali yol geçer .. bu yola girdiğinizde ölüm ihtimali yüzde 30-40 civarlarındadır.eğribelde kış şartlarında yüzde 10-20 civarlarındadır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpinA3 -- 16 Kasım 2007; 16:21:09 >

• Kış lastiği sadece karlı zemin için üretilmiş
    lastik değildir.Kuru ve yağmurlu havalarda da
    sıcaklık 7 derecenin altına indiğinde ETKİLİ BİR FREN MESAFESİ sağlar.
    Yani araç daha kısa sürede durur.Dolayısıyla sıcaklığın 7 derecenin
    altında olduğu sonbahar ve kış koşullarında en etkili lastik
    kış lastiğidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.