Şimdi Ara

# Karabük Üniversitesi 2013 Tercih Soruları # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabikide lisede gördüğün fizik ile matematik temeldi bunların üzerinde çok daha ağır fizik göreceksin statik derslerin olacak yani yapamazsın diye bir şey yok önemli olan bölümü ne kadar isteyip ve sevmen. Tek şart bu sevmeyen ve istemeyen adam hiçbir bölümde tutunamaz. Karabük Üniversitesi Avrupa Konseyi Tarafından Diploma Eki ile ödüllendirildi.

Diploma Eki (DE), uluslararası saydamlığı pekiştirmek ve yeterliliklerin (diplomalar, dereceler, sertifikalar vs.) akademik ve mesleki açıdan tanınmasını sağlamak üzere yükseköğrenim diplomalarına iliştirilen bir dökümandır. Hiçbir değer yargısı, denklik ve tanıma ifadesi taşımaz. Diploma Ekinin iliştirildiği orjinal diplomada adı bulunan kişinin başarıyla tamamladığı çalışmaların yapısına, düzeyine, kapsamına ve statüsüne ilişkin bilgi sunmak üzere tasarlanmıştır. Yerel gereksinmelere uyarlanabilir bir yapıdadır.

Ayrıntılı bilgi için:http://www.karabuk.edu.tr/de.html

Üniversitemiz 2007 yılında kurulmuş olup inanılmaz derecede hızlı büyümektedir. İş bulma konusundaki olay size kalmış üniversite size sadece eğitim olanaklarını sağlar gerisi size kalmış.

• inşallah olur diyelim bu yazdıklarınızdan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafikerdem

Okulumuzda 1 Yıl Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi verilmektedir. Mühendis adayı iseniz zaten yabancı uyruklu İngilizce hocalarının dersinize girmesi yüksek olasılıkta. Bölüm derslerinde de bölümlere göre yabancı uyruklu hocalar mevcut ancak sayısı ne kadardır nedir ne değildir onu tam bilmiyorum..

Mühendislik fakültesinde hiç yabancı hoca yok hocam. Biraz araştırıp, hayatına yön verecek arkadaşlara yardımcı olalım lütfen.

Arkadaşlar, akademik kadroya ulaşmak çok zor değil. Buyrun;http://muh.karabuk.edu.tr/index.php?page=academic_staff&no=13#list

• StopDream kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam orada da belirttiğim gibi ne kadar sayısını bilmiyorum bildiğim kadarıyla azeri bir hoca vardı ayrıca bizim fakültede de tük ancak eşi yabancı olup masterını amerikada yapan hocalar da mevcut ya da yurt dışında yapan da var. Kaldı ki bu ne kadar önemli tartışılır. Hocaların donanımlı yahut yeterli olması gerekir önce yabancı uyruklu hoca olmasından öte. Öte yandan bu okulda hiç yabancı hoca yok diyerekten üniversitemizi tercih etmeyen insan olacağını pek sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

quote:

Okulumuzda 1 Yıl Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi verilmektedir. Mühendis adayı iseniz zaten yabancı uyruklu İngilizce hocalarının dersinize girmesi yüksek olasılıkta. Bölüm derslerinde de bölümlere göre yabancı uyruklu hocalar mevcut ancak sayısı ne kadardır nedir ne değildir onu tam bilmiyorum..

Mühendislik fakültesinde hiç yabancı hoca yok hocam. Biraz araştırıp, hayatına yön verecek arkadaşlara yardımcı olalım lütfen.

Arkadaşlar, akademik kadroya ulaşmak çok zor değil. Buyrun;http://muh.karabuk.edu.tr/index.php?page=academic_staff&no=13#list

Elek. Elektronik Müh. Araş. Gör. Oana Gui yabancı uyruklu hocalarımızdan bir tanesidir şu anda gördüm. Bence biraz daha dikkatli araştırmalıyız. Ben de müh. fakültesini tam olarak bilmiyorum, yani bilmiyorum derken hocalarımızın hiçbirinin uyruğunu araştırmamıştım.

Buyrun:http://muh.karabuk.edu.tr/index.php?page=detail&no=167

http://www.karabuk.edu.tr/etk_detail.asp?etkinlikID=296

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafikerdem -- 8 Temmuz 2013; 17:06:05 >

• quote:

Şimdi hocam orada da belirttiğim gibi ne kadar sayısını bilmiyorum bildiğim kadarıyla azeri bir hoca vardı ayrıca bizim fakültede de tük ancak eşi yabancı olup masterını amerikada yapan hocalar da mevcut ya da yurt dışında yapan da var. Kaldı ki bu ne kadar önemli tartışılır. Hocaların donanımlı yahut yeterli olması gerekir önce yabancı uyruklu hoca olmasından öte. Öte yandan bu okulda hiç yabancı hoca yok diyerekten üniversitemizi tercih etmeyen insan olacağını pek sanmıyorum.

Bu bi eksiklik degil zaten :) sadece belirteyim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisyar Mühendisliği düşünüyorum hocalar nasıldır ? İngilizce olursa bölüm orta düzey ingilizcemle sıkıntı çeker miyim dersleri anlamamak gibi ? Şehiri biliyorum.Eğitimi önemli ?? Mezun olduktan sonra iş bulma imkanı nedir bu üniversiteden mezun olunca ?
  • YGS1 ekpuanlı sıralamam 4478, geçen sene 4660'la alan Rize DUİM'i en başa yazdım o olmazsa Sakarya Malzeme Metalurji ve İÖ'ini yazdım. 125 ve 145K ile almış.(MF4'üm 164K)

Onun peşine de Karabük EEM, Otomotiv, Bilgisayar ve Makine yazdım. Bunların hepsi benim sıralamamdan yüksek, benim merak ettiğim bunların altına yerleştirdiğim Malzeme Metalurji İng. gelir mi? Geçen sene 172K ile almış ve bu sene 11 kişi yanılmıyorsam kontenjanı artmış. Yorumda bulunursanız sevinirim.
  • Altta yazdıklarım 2013 yılı için düşüncelerimi içermektedir.
    Beyler Karabük Üniversitesi hakkında (en azından mühendislik fakültesi) en ayrıntılı bilgileri ben verebilirim sanırım.
    Ben 2009 Bilgisayar Mühendisliği girişliyim. Bilgisayar Mühendisliği programına ilk başlayan 10 kişiden biriyim (Hazırlık muafiyet sınavını veren 10 kişi vardı diğerleri hazırlık okudu). Hatta o 10 kişiden şu an 3 kişisi mezun olabildi. Ben ve diğer arkadaşlarımız okulumuzu uzattık.
    Ben geldiğimde Müh, teknik eğitim, ve fen edebiyat fakülteleri haricinde başka bir bina yoktu. Dere üzerinde "üçer üçer yoksa çöker" misali küçük bir köprümüz vardı. Ders arasında okulun kantinin önünden, güvenliğin elinden kaçan devekuşlarının geçtiğini bile bilirim o derece köhne ve boştu.

Şu an ki kampüs alanına ve binalara bakarsak eğer evet en az %100 lük bir büyüme mevcut. Çok büyük ve ihtişamlı bir köprümüz var. Bir çok fakülte binası yapıldı. Fakülte içinde yeni bir kantinimiz var, bankamız ve bankamatiklerimiz mevcut. Yani öğrencilere yetecek bir kampüs alanımız şu an mevcut diyebilirim.

Rektörümüz gayet ilgili bir rektör. Kendisi üniversiteyi kalkındırmaya çalışıyor saolsun. Kendisine ulaşmaya çalıştığımızda bazı sorunlarımızı bildirebilmiştik. Kendiside bu sorunların düzelmesi için bizlere yardımcı olmuştur. Yani öğrenciye değer veren bir rekörümüz var bunu söyleyebilirim.

Öğretim görevlileri: Ciddi anlamda kaliteli öğrentim görevlilerimiz mevcut. En azından kendi bölümüm için bunu söyleyebilirim. Hepsi kendi alanında kaliteli insanlar. He öğrenciler kendini bırakan hocaları pek sevmezler o ayrı bir konu ama ben ciddi anlamda söyleyeyim hepsinin kaliteli insanlar olduğunu söyleyebilirim. Bölümümde birçok arkadaş var bize ne öğrettiler abi diyip BÜTÜN suçu hocalara atan ancak unutmayın ki bilg. müh. size sadece anahtar verilir kapıyı açmak öğrencilere mahsustur. Öğrenci milleti memnun olması için derslere hiç çalışmadan hocalarının geçirmesini beklemekte. Öyle bir dünya yok arkadaşlar. Hocalarımızın kalitesi anlamın da en azından bilg. müh hocaların kalitesi anlamında kafanızda soru işareti kalması hepsi kaliteli hocalardır.

Şimdi gelelim üniversiteyi eleştirmem gereken yönlere. Öncelikle bölümlere gereğinden çok ve kaldıramayacağı öğrenci alıyor. Örnek vereyim bilgisayar müh. bölümüne bir bakın
    bilg müh. uzaktan eğitim
    bilg. müh tükçe
    bilg müh %30 ingilizce
    bilg. müh %100 ingilizce
    gibi sınıflar açılmakta ve bu bölümlerin İKİNCİ ÖĞRETİM leri bulunmaktadır.
     # Karabük Üniversitesi 2013 Tercih Soruları #

Şimdi şöyle düşünün bütün imkanlara sahip ve hertürlü eğitimi verebilen odtü gibi üniversiteler bile bilg. müh. bu kadar öğrenci almazken Daha yeni açılmış bir üniversitenin, sadece bilg. müh. 460 kişi alması maalesef hiç mantıklı değil. Ortalama 4 senede toplam 2000 kişiye yakın bir öğrenci sadece bilg. müh. olacak. Peki şimdi şunu matematiksel anlamda düşünün. Bu üniversitenin doktorasını tamamlamış yrd. dç. ve üstü kadroya sahip 10 tane hocası bulunmakta diğer hocaların hepsi ÖYP veya ARAŞ. Gör. hocalardır.
    http://muh.karabuk.edu.tr/bilgisayar/?page=academic_staff
    2000 Kişi / 10 tane hoca = 200 kişi. Hoca başına 200 kişi ciddi anlamda yyetersiz bir rakam. Bu yüzden okulun bu kadar öğrenci alma politikası hiç birşekilde kimseyi memnun etmemektedir. Öğrenciler çok kişiyle derse girmekte, öğretim görev. hocalarımız bu kadar öğrenciye yetişememekte şikayetçiler maalesef. Bu tür durumlar ileride mesleğin önünü köreltecek kadar yanlış durumlardır arkadaşlar. MEsleği vasıfsızlaştırabilir. Çünkü bu kadar düşük puanlarla gelmiş öğrenciler dersleri veremeyince artık hocalarda çok öğrenci birikmemesi adına geçirmek zorunda kalıyorlar. E bu öğrenciler mezun olduğunda piyasada üniversitenin adını kullanarak iş başvurularında bulunacaklar. Bu başvurular deneyimsiz ve birikimsiz oldukları için kara. üniv. ismini maalesef özel sektörde düşürecektir.

Bunun gibi bir kaç noktada daha üniversiteyi eleştirebilirim ama daha fazla yazmayacağım. Bu üniversiteyi tercihlerinize yazarken sadece şunu unutmayın ki. 6 yıllık her yeni sene yeni bölümler açan bir üniv. te herşeyin oturmuş olmasını bekleyemezsiniz. Bir çok hatalarla karşılaşacaksınız. En azından kendi karşılaştıklarımı söyleyeyim ; kilit ders sistemi, yönetmelikle öğrenciye verilen hakkın yeni bir yönetmelikle geri alınması vs. gibi. Ben hem fakülteye hemde bölüme ilk başlayan öğrencilerden olduğum için bu şanssızlıkları yaşadım. Ama tercihlerime yazarken bu üniversiteyi bu saçmalıkların olacağını hesap etmedim değil. Bu saçmalıkların çoğunu biz yaşadık hatta bazen madur bile edildik ama düzelttirdik diyebilirim. Bazılarını rektör hocamıza mail atarak düzelttirdik. Bazılarını bölüm hocalarımızla konuşarak düzelttirdik. Yeni gelenler en azından böyle büyük sorunlar yaşamayacaklardır. Ama dediğim gibi üniv. yazarken yeni bir üniversite olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Oturmamışlığı hesap edin derim.

Üniversite hakkında yazacaklarım bu kadar.

Şimdi şehir ve halk hakkında bazı konularda yazabilirim.

Kiralar:
    Geldiğim sene 300 TL-500TL ve civarı olan ev kiraları (2009) şu an 600-900TL arasında gezinmektedir. Bu belirttiğim kiralar 100. yıl için geçerlidir. Yani 4 senelik bir sene snunda 100% kira artışı olduğunu söyleyebilirim ki kendi ev sahibimden söyleyeyim kendisi 300 TL olan ev kiramızı her sene fahiş şekilde zamlayarak 550 TL ye çıkardı. Hatta bir ara 450 TL den bir anda 700 tl isteme gibi bir yüzsüzlüğüde yaptı bunuda söylemeden geçemeyeceğim. Hatta bu senede eylül ayında(2 ay sonra) zam görüşmemiz var. Bu sene resti çekeceğim inşallah. Ama kendi kiramın bile %100 arttığını söyleyebilirim. Kiralar çok pahalı. Bunun en büyük sebebi yukarıdaki bir arkadaşın söylediği gibi üniv. gelişimine şehir ayak uyduramıyor. Yani üniv. hala doğru düzgün mezun veremiyor. Öğrenci birikiyor üstüne üstlük hala kontenjanlar artmakta. Daha müh. fakültesi bu 2 sene çok fazla mezun veremiyecek varın siz düşünün ki ne kadar öğrenci birikecek. Bu kadar öğrenciye yeterli ev bulunamayınca maalesef ev fiyatlarını ev sahipleri çok amansızca arttırmaya devam ediyorlar.
    Devlet yurtları ve özel yurtlarda bulunmakta üniv. çevresinde ve şehrin merkezinde.

Şehir Hayatı ve Yaşam:
    Büyük şehirlerden gelipte büyük şehir beklentisiyle Karabük'e gelecek olan varsa lütfen gelmesin. Şehir küçük bir şehir. Sosyal imkanlar kısıtlı. Sinema salonları en saçma filmleri veya yayımdan kaldırılmış filmleri salonlara getirmekte. Bu anlamda sıkılırsınız hatta bunalırsınız. Hatta ilk defa ailenizden uzaklaşıyorsanız depresyona bile girersiniz ki bunun örneklerini bir çok arkadaşlarımın yaşadığını gördüm. Şehirden memnun olmanız beklentilerinizle ilgilidir. Kendimden örnek vermem gerekirse büyük şehirden gelmeme rağmen ben çok fazla bir sıkıntı yaşamadım şehir anlamında. Zaten fazla sosyal biri değilimdir. Çabuk uyum sağladım diyebilirim. Ama bazılarının okulu bıraktığını bile söyleyebilirim ki bu insanların ne bekleyip ne bulduklarıyla ilgili önemli bir örnektir. Öğrenciliğinizi düzgün bir şekilde yaşayabileceğiniz yeterliliği bulunmakta. Gezilecek görülecek çok yer var aslında. Ama çoğu yer için araba aslında lazım. Çünkü çoğu güzel yerler şehir dışında. Şehir içindede safranbolu ve bilimum birkaç yer bulunmakta.
    Şehir halkı yeni yeni öğrenciyle yaşamaya alıştı diyebilirim. En azından alışmak zorunda kaldılar demek daha doğru olur. Yerli halk öğrenciyi pek sevmez tabi bu bir genelleme aslında ama bu hepsinin sevmediğini göstermez.
    Karabük'te kepenkler erken saatlerde iner. Gecelere kadar şehir merkezinde takılamazsınız. Bazı konularda mekanlar kısıtlıdır. İçki içen biriyseniz bir çok mekan bulunmakta.
    Başımdan geçen bir örneği vermek istiyorum. Evimize bir arkadaşımı doğum gününü kutlamak için çağırdım kendisi kız arkadaşınıda getirdi bizim eve. Biz en üst katta oturduğumuzdan evimize giren çıkan herkes aslında komşular tarafından takip edilebiliniyor. Yöneticimiz ertesi gün bizi ev sahibimize evde çok kötü şeyler oluyor kız geliyor diye şikayet etmiş. Düşünün artık saçmalığı.
    Diğer bir örnek ise bir arkadaşımın dilinden anlatıyorum. Olay 100. yıldaki lütfullah caminin arkadasındaki sitede yaşanıyor (sitenin ismini unuttum).
    Kalınan ev cemaat evi. Eve alt komşunun oğlan çocuğu geliyor. Gelirkende annesinin terliklerini giyip eve çıkıyor. Eve girdikten sonra karşı komşu eve terliklerden dolayı bayan girdiğini düşünüyor ve ertesi gün evde kalan çocuklara sözde nasihat ediyor "bizde zamanında gençtik eve kız attık ama en azından terliği evin içine koyun" gibi rezil bir cümle söylüyor.

Öğrenciler:
    Öğrencilik diyince millet ne anlıyor bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki öğrencilik demek insan olmamak demek değildir. Bazı yaşadığım olaylardan örnek vermek istiyorum. Yeni gelen öğrenci arkadaşlar çok heyecanlı olabiliyorlar. Özellikle hazırlık öğrencileri. Liseden çıkıp ilk defa özgür olduğunu sandıkları bu yaşamda kendilerinin herşeyi yapma hakkı olduğunu düşünebiliyorlar. Arkadaşlarımın oturduğu dairenin üst katında 3 adet öğrenci oturuyordu. Bu 3 öğrenci 4 ay boyunca her gün arkadaşlarını çağırıyorlar, içki içip gitarla şarkı söylüyorlardı. Ama bir alt kat komşusu olan öğrenci arkadaşlarımın evindeki gürültüyü size anltamam. Sanki mekana gitmişsinizde mekanda canlı müzik dinliyorcasına sesler gürültüler, küfürlü konuşmalar bağırışmalar geliyordu. Şimdi insan içkili olabilir yani sonuçta bizde içtik ve içiyoruz. Hatta bokunuda çıkardığımız oldu ama bu demek olmuyor ki insanlara karşı saygısız olasınız. Hatta onuda bırak insan kontrolünü kaybedebilir. Ama bu yılda 1 kere olursa olur. Böyle adamlar yüzünden öğrencilere iyi bakılmıyor bazen. Ama bu yüzden halkı suçlamam mantıksız tabi. İnsan olmayı bilmeyen bazı arkadaşlar maalesef var. Bu yüzden kendinizi herşeyi yapabilek hakka sahip görerek öğrenciliğe başlamayın arkadaşlar. Hayvanlıkla - Öğrencilik arasında KALIN bir çizgi bulunmakta.

Üniversite ne kadar önemli?
    Bilg. müh. adına konuşursam üniversitenin önemli neredeyse %1. Kendinizi geliştirmek çok önemli arkadaşlar. Ha diğer bölümler için derseniz o konu hakkında konuşamayacağım çünkü sektörü hakkında bilgim yok. Bilg. müh. liğinde kendinizi geliştirmek çok önemli. Bu şu anlama gelmiyor "üniversiteye gidip dersleri öğrenmek" demek değil. Üniversite bir bilgisayar müh. öğrencisine ancak temel verir. Veri yapıları nedir ne işe yarar? Veritabanı yönetim sistemleri nedir ne işe yarar? C, C++ dillerinin syntax'ı nedir? Algoritma nedir ne işe yarar? Bunları öğrenmeniz, derslerini vermeniz yeterli değildir. Bazen hocalarınız size öğretmediği konularda ödevler bile verecekledir. Eğer biz bunları görmedik HOCAM diyorsanız zaten bu bölümde niye olduğunuzu sorgulamanız gerekmektedir. Çoğu şeyde kendinizi geliştirip sevdiğiniz alanda uzmanlaşmanız gerekmekte. Devamlı öğrenmelisiniz. Bir sürü teknik kitap okumanız lazım. Hergün yeni teknoloji çıkıyor bunların çoğunu hocalarınız bile bilmiyor bunu belirtmek isterim. "Bu ne yaa 1999 yılında çıkmış bir programlama dili gösteriyorlar bunlar bizim ne işimize yarayacak?" dememeniz gerekiyor. Aslında o öğrendiğiniz şeyler sadece TEMEL bilgiler. Bilg. müh. oyun onadığı için bilg. müh. olurum diye yazan varsa yazmasın o tür arkadaşların çoğu okulu bıraktılar. 10 kişiden mezun olan 3 kişi var demiştim ya. Onlardan bir tanesi daha mezun olur olmaz çalışmaya başladı. Yeni başlayan birisine göre gayet yeterli bir maaşla hemde. Ama o arkadaşı bilirim ki kendisini çok geliştirmeye çalışan birisidir. Bu yüzden okuldan beklentiniz olmasın bölümden ve o bölüme olan yatkınlığınızdan beklentiniz olsun. Söyleyeceklerim bu kadar hepinizin tercihlerinde başarılar dilerim.

• konuyla alakasız ama fizyoterapi bölümüne geçiş yapıcam 2 yıllık tabi.. 2 yıldan sonra atanabilme şansım var mı veya yüksek mi yardımcı olursanız sevinirim
  • Çalışmalarını hiç beğenmediğim bir rektörü var üniversitenin. Sırf bölüm açıyor , ortada ne laboratuvar var ne birşey. Adamın tek işi saçma sapan isimlere sahip yeni ve gereksiz bölümler açmak. Okulun ve şehrin fiziki durumuna bakmadan boyna öğrenci alıyorlar. Yahu bir bölüme yukarda arkadaşta belirtmiş bilgisayar mühendisliği diye , 460 + 15 kişi alınırmı ya ? Öğrencileri düşünen yok . Kiralar ve yurt ücretleri o biçim arttı. Size kesin olarak şunu belirtebilirim ki bu şehirdeki insanlar eğerki öğrenci isen sana sadece soyabilecekleri bir kişi gözüyle bakıyorlar.. Ama vatandaşa suç bulmuyorum. Benim gözümde tek suçlu var o da Rektör Burhanettin Uysal'dır ve rezalet bir koordinasyon örneği göstermektedir.
  • Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ben tekrar sorayım,bu sene büyük olasılıka Karabük İnşaat Mühendisliğine geleceğim,üniversitenin son hali o zamankine göre nasıl acaba veya şehirin,kiraların vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ben tekrar sorayım,bu sene büyük olasılıka Karabük İnşaat Mühendisliğine geleceğim,üniversitenin son hali o zamankine göre nasıl acaba veya şehirin,kiraların vs

Kardeşim buranın durumunda gözle görülür bir gelişme yok. Rektör değişti. Kendisi biraz daha çabalar gibi. Her bölüme hazırlık kalktı. Öğrenci alımları azalacakmış öyle duyumlar var. Yaz okulu geldi vs. Ama kiralar ve diğer giderlerin hala aynı. Yaşam hala pahalı. Bende EEM okuyorum burda , bizim fakülte kampüsün sonundaki hazırlıkla yer değişecekmiş ve önümüzdeki sene öyle olacakmış. Biraz rahatsız bu durumdan mühendislik öğrencileri.

Geçme notu 60 , çan eğrisi bulunmamakta. Bana sorarsan çan eğrisi olan bir üniversiteye git. Burada hocalar biraz egolu.
    Kimse sana iş ararken demez çan eğrisi olmayan okulda okumuşsun diye. Not ortalamana bakarlar. Halbuki burada 60 ile CC(2.50) gelirken , çan eğrisi olan okullarda 30-35 ile AA(4.00) alanlar mevcut.

Başka üniversitelere göz at. İlla ki vardır gidebileceğin başka yerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: antizero

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ben tekrar sorayım,bu sene büyük olasılıka Karabük İnşaat Mühendisliğine geleceğim,üniversitenin son hali o zamankine göre nasıl acaba veya şehirin,kiraların vs

Kardeşim buranın durumunda gözle görülür bir gelişme yok. Rektör değişti. Kendisi biraz daha çabalar gibi. Her bölüme hazırlık kalktı. Öğrenci alımları azalacakmış öyle duyumlar var. Yaz okulu geldi vs. Ama kiralar ve diğer giderlerin hala aynı. Yaşam hala pahalı. Bende EEM okuyorum burda , bizim fakülte kampüsün sonundaki hazırlıkla yer değişecekmiş ve önümüzdeki sene öyle olacakmış. Biraz rahatsız bu durumdan mühendislik öğrencileri.

Geçme notu 60 , çan eğrisi bulunmamakta. Bana sorarsan çan eğrisi olan bir üniversiteye git. Burada hocalar biraz egolu.
    Kimse sana iş ararken demez çan eğrisi olmayan okulda okumuşsun diye. Not ortalamana bakarlar. Halbuki burada 60 ile CC(2.50) gelirken , çan eğrisi olan okullarda 30-35 ile AA(4.00) alanlar mevcut.

Başka üniversitelere göz at. İlla ki vardır gidebileceğin başka yerler.

Pek ders çalışmayı seven biri değilim geçen sene 2.sınavda 65 bin geriye düştüm bu sınavda yine o civarda gerileyeceğim bu sıralama aralığında da bakıyorum da adam akıllı başka yer yok ya ne yapsam bilemedim,sağol tavsiye ve bilgilerin için

• Draqonn kullanıcısına yanıt
    Çalışmayı pek seven biri değilsen uzak dur buradan. 60 geçme notu ağır biraz. Çan olan okullara bak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.