Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lSight

Hocam bana şehri anlatır mısın biraz.Gezilecek görülecek yerleri nasıldır?Halkın öğrenciye bakış acısı ne durumda ? Ankaradan gelecegim biraz korkutuyor şehrin küçük olması.

Ankaradan geliyorsan şehir sana ilk zamanlar sıkıcı gelecektir.Sonra alışacaksın.Büyükşehirlerden gelmenin dezavantajı budur.Ankarada oturmanın avantajı ise Karabük-Ankara arası 2.5 saat olması.Canın sıkılırsa gidip gelmen kolay olacaktır.Şehir normal bir Anadolu kenti küçük bir şehir.Karabük merkezde açıkçası gezilecek çok yer yok.Şehrin üst tarafları güzel orman oralar güzeldir.Ben hep oralarda takılıyorum.Safranbolu hem tarihi bir yer hemde Karabük merkeze oranla daha canlı daha güzel.Karabük merkezde 2 tane Safranbolu'da ise 1 tane avm var.Avmlerde aradığın çoğu mağaza mevcut.Cafeler barlar mevcut.Söyleyeceklerim bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

quote:

Orijinalden alıntı: lSight

Hocam bana şehri anlatır mısın biraz.Gezilecek görülecek yerleri nasıldır?Halkın öğrenciye bakış acısı ne durumda ? Ankaradan gelecegim biraz korkutuyor şehrin küçük olması.

Ankaradan geliyorsan şehir sana ilk zamanlar sıkıcı gelecektir.Sonra alışacaksın.Büyükşehirlerden gelmenin dezavantajı budur.Ankarada oturmanın avantajı ise Karabük-Ankara arası 2.5 saat olması.Canın sıkılırsa gidip gelmen kolay olacaktır.Şehir normal bir Anadolu kenti küçük bir şehir.Karabük merkezde açıkçası gezilecek çok yer yok.Şehrin üst tarafları güzel orman oralar güzeldir.Ben hep oralarda takılıyorum.Safranbolu hem tarihi bir yer hemde Karabük merkeze oranla daha canlı daha güzel.Karabük merkezde 2 tane Safranbolu'da ise 1 tane avm var.Avmlerde aradığın çoğu mağaza mevcut.Cafeler barlar mevcut.Söyleyeceklerim bu kadar.

Teşekkür ederim yardımcı oldugun icin Ankaraya yakın oldugu icin cazip geliyor Karabük.Ortamı nasıl okulun peki ? Fakülteler dagınık dagınık mı ?

• Karabük'te yaşayan biri olarak söylüyorum hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz üniversitesinde ki hocaların seviyesi çok düşük öğrenciye müşteri gözüyle bakılıyor.Şehir merkezinde saat 10 da hayat durur.Safranbolu biraz daha canlıdır ama şöyle söyleyeyim yaşadığınız şehir çok sap bir şehir değilse gelmeyin pişman olursunuz.
  • Karabük ftr hakkında düşünceleriniz nedir??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirariAdam

Karabük'te yaşayan biri olarak söylüyorum hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz üniversitesinde ki hocaların seviyesi çok düşük öğrenciye müşteri gözüyle bakılıyor.Şehir merkezinde saat 10 da hayat durur.Safranbolu biraz daha canlıdır ama şöyle söyleyeyim yaşadığınız şehir çok sap bir şehir değilse gelmeyin pişman olursunuz.

Hangi bölümle ilgili konuşuyorsunuz bilmiyorum ama hocaların para gözlülüğünü hiç görmedim.Başka üniversitelerdeki gibi kendi kitaplarını satmaya çalışmıyorlar en azından.Hocaların seviyesi düşük derken hocalarımızın çoğu ankaradaki üniversitelerden gelmeler ve seviyelerini iyi buluyorum.Evet üniversitemiz bir Kocaeli ve Sakarya değil elbette ama mühendislikte birçok üniversiteden daha iyi eğitim verdiğine inanıyorum.Öyle bir şey olmasaydı bu kadar bölüm olmazdı elbette.

Ve Karabük ile ilgili gelecek arkadaşların burayı İstanbul izmir Antalya sanmaları zaten beklenemez.Burası küçük bir şehir her mesajımda belirttiğim gibi.Burdanda söyleyeyim Karabük küçük bir şehirdir arkadaşlar çoğu şey azami sayıdadır.Yani barları taksim gibi değildir.Doğal güzellikleri Antalya kadar değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas2d

Karabük ftr hakkında düşünceleriniz nedir??

Hocam seçtiğin bölümde diğer Anadolu üniversiteleri ne seviyede ise o seviyededir.Bence o bölüm hakkında tercihde bulunurken şehiri ön plana almanızı tavsiye ederim
  • Bu arada sosyal hayatı bu kadar dert eden arkadaşlar.Ya bir daha girin öss'ye yapın 10bin sıralama okuyun güzel yerlerde.Yok diyorsanız illa sosyal hayat buyrun istanbulda özel güvenlik okuyun.Sosyal hayatınız tavan yapsın.2 yıl gezin dolaşın partilerden partilere akın.Mezun oluncada işsiz dolaşın.Karabük'ü tercih edecek arkadaşların zaten sıralaması belli.Bu adam ya buraya gelecek ya Bartın'a gidecek ya doğuya.Aralarında tartışmasız en iyi Karabük arkadaşlar bundan emin olun.Diğer yorumlarını görmüşsünüzdür eğer istediğiniz bölüm Kocaeli sakarya gibi yerlerde tutarsa oralara gidin diyorum.Tıpta gelmeyin diyorum.

Bunu sakın unutmayın Karabük üniversitesi mühendisliklerde iddaalı bir üniversitedir ve önümüzdeki yıllarda bir Kocaeli sakarya seviyesine gelecektir buna inancım tamdır.

Edit:Yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 9 Temmuz 2013; 22:25:35 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

internette okuduğum kadarıyla bazı üniversiteler elektrik-elektronik mühendisliği için çift diploma veriyormuş.türkçe olarak elektrik-elektronik mühendisi birde ingilizce olarak elektrik mühendisi diploması veriliyormuş.yabancı ülkelerde elektrik-elektronik adında mühendislik yokmuş onun yerine hepsini kapsayan elektrik mühendisliği olduğu için böyle bir uygulama varmış.acaba karabük üniversiteside çift diploma veriyor mu ?

Bildiğim kadarıyla bizim üniversitede öyle bir uygulama yok.Detaylı olarak bilgi için üniversiteye mail atabilirsiniz.

anladım hocam teşekkürler.karabük üniversitesi full ingilizce eğitim vermesi ve ankaraya yakın olması sebebiyle gidebileceğim en iyi yer gibi duruyor.aslında ankarada %50 burslu atılım yada çankaya üniversitesine gidebilirim ancak özel üniversitelere güvenmiyorum.birde hangi bölüme gideceğime karar veremedim elektrik elektronik,bilgisayar,makine üçgeninde gidip geliyorum.

• Konuya çağırılmışım. :) En iyisi sorunuz varsa burdan alıntı yapın, cevaplarım. Nete az giriyorum, bakmayı unutuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

internette okuduğum kadarıyla bazı üniversiteler elektrik-elektronik mühendisliği için çift diploma veriyormuş.türkçe olarak elektrik-elektronik mühendisi birde ingilizce olarak elektrik mühendisi diploması veriliyormuş.yabancı ülkelerde elektrik-elektronik adında mühendislik yokmuş onun yerine hepsini kapsayan elektrik mühendisliği olduğu için böyle bir uygulama varmış.acaba karabük üniversiteside çift diploma veriyor mu ?

Bildiğim kadarıyla bizim üniversitede öyle bir uygulama yok.Detaylı olarak bilgi için üniversiteye mail atabilirsiniz.

anladım hocam teşekkürler.karabük üniversitesi full ingilizce eğitim vermesi ve ankaraya yakın olması sebebiyle gidebileceğim en iyi yer gibi duruyor.aslında ankarada %50 burslu atılım yada çankaya üniversitesine gidebilirim ancak özel üniversitelere güvenmiyorum.birde hangi bölüme gideceğime karar veremedim elektrik elektronik,bilgisayar,makine üçgeninde gidip geliyorum.

Eğer Ankarayı çok seviyorsan birde şansına pazartesi veya cuma günleri derslerin yoksa her hafta sonu gidebilirsin.Özelde okuyacağına karabükte okumanı tavsiye ederim.Asıl öğrencilere para gözüyle bakan onlar.Seçeceğin bölüm hakkında hangisini ilgin varsa ona git derim

Örneğin bir arkadaşım var hayatında bilgisayar görmemiş gelmiş bilgisayar mühendisliği okuyor ve hiçbir ilgisi yok bilgisayara.Sırf masabaşı iş diye düşünmüş.Böyle yapmayın arkadaşlar.Eğer böyle yaparsanız mezun olunca memurlar.net gibi sitelere yazıyorsunuz işsizim diye.Eğer sevdiğin mesleği okursan kendini geliştirirsin o işin hakkını verirsin ve işsiz kalmazsın.Bu kadar basit.

Edit:Tavsiyem bu işleri yapan kişilerle konuşmak.Çalışma koşulları nelerdir.Maaşları iyi midir.Zorlukları var mıdır? En iyi çözüm budur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 9 Temmuz 2013; 22:53:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer Ankarayı çok seviyorsan birde şansına pazartesi veya cuma günleri derslerin yoksa her hafta sonu gidebilirsin.Özelde okuyacağına karabükte okumanı tavsiye ederim.Asıl öğrencilere para gözüyle bakan onlar.Seçeceğin bölüm hakkında hangisini ilgin varsa ona git derim

Örneğin bir arkadaşım var hayatında bilgisayar görmemiş gelmiş bilgisayar mühendisliği okuyor ve hiçbir ilgisi yok bilgisayara.Sırf masabaşı iş diye düşünmüş.Böyle yapmayın arkadaşlar.Eğer böyle yaparsanız mezun olunca memurlar.net gibi sitelere yazıyorsunuz işsizim diye.Eğer sevdiğin mesleği okursan kendini geliştirirsin o işin hakkını verirsin ve işsiz kalmazsın.Bu kadar basit.

Edit:Tavsiyem bu işleri yapan kişilerle konuşmak.Çalışma koşulları nelerdir.Maaşları iyi midir.Zorlukları var mıdır? En iyi çözüm budur bence

eğer pazartesi ve cuma dersim olmazsa çok iyi olur 7 günün 4 günü ankarada olabilirim.tabi her hafta gitmem ama 2 haftada 1 kesin ankaraya giderim.bilgisayara çok ilgim var aynı şekilde makine ve elektrik-elektronikte cazip geliyor.aslında 3 üde birbirine yakın meslekler ve aldıkları maaşlarda araştırmalarıma göre aşağı yukarı aynı.yalnız makine mühendisliğinden şikayetçi olan daha çok.birde son yıllarda makine mühendisliğini puanı inanılmaz şekilde düştü.eskiden 4 büyükler içinde elektrik-elektronik ten sonra en yüksek alan mühendislik dalıydı şimdi 4.sıraya düştü.buda biraz düşündürüyor.ama makine mühendisliğinin çalışma alanının hepsinden daha geniş olduğununda farkındayım.büyük ihtimal ilk başa elektrik-elektroniği yazacağım gibi duruyor ve sıralamalar yükselmezsede ee gelir.eğer gözüm alırsa makine yada bilgisayar mühendisliği ile çift anadal yapmayı düşünüyorum ama altından kalkabilirmiyim emin değilim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eğer pazartesi ve cuma dersim olmazsa çok iyi olur 7 günün 4 günü ankarada olabilirim.tabi her hafta gitmem ama 2 haftada 1 kesin ankaraya giderim.bilgisayara çok ilgim var aynı şekilde makine ve elektrik-elektronikte cazip geliyor.aslında 3 üde birbirine yakın meslekler ve aldıkları maaşlarda araştırmalarıma göre aşağı yukarı aynı.yalnız makine mühendisliğinden şikayetçi olan daha çok.birde son yıllarda makine mühendisliğini puanı inanılmaz şekilde düştü.eskiden 4 büyükler içinde elektrik-elektronik ten sonra en yüksek alan mühendislik dalıydı şimdi 4.sıraya düştü.buda biraz düşündürüyor.ama makine mühendisliğinin çalışma alanının hepsinden daha geniş olduğununda farkındayım.büyük ihtimal ilk başa elektrik-elektroniği yazacağım gibi duruyor ve sıralamalar yükselmezsede ee gelir.eğer gözüm alırsa makine yada bilgisayar mühendisliği ile çift anadal yapmayı düşünüyorum ama altından kalkabilirmiyim emin değilim

Düşündüğün bölümlerin hepsi güzel.Makinenin puanlarının diğerlerinden düşük olması.Hem fazla olması sayısının.Birde en eski mühendislik türkiyedeki mezunu çok ama dediğin gibi iş imkanlarıda çok.Mesela bilgisayarla ee'yi bu kadar bölmediler.Adamlar sürekli makineden bölüm çıkartıyor.Enerji sistemleri metalürji otomotiv birçok sayarım sana.İsteğin doğrultusunda yaz.

• İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü nasıldır hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexis zorbas

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü nasıldır hocam?

Yeni bir bina yapıldı yabancı diller yüksek okuluna.Türkiyede en fazla İngilizce hazırlık öğrenimi gören öğrenci Karabük üniversitesinde.Üniversite İngilizce eğitime çok önem veriyor.Bu da yabancı diller yüksek okulunu güçlü kılıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: argimax

quote:

Evet arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi üniversite, şehir ve bölümüm hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.

Otomotiv mühendisliği nasıldır hocam okulda imkanları iyi gelişmiş labratuarları var mı?mezun olanlar memnun mu?

Otomotivin lab'lar yeterli seviyede.Mezun vermedi diye biliyorum hocam

saolun teşekkürler

• quote:

quote:

Yeni bir bina yapıldı yabancı diller yüksek okuluna.Türkiyede en fazla İngilizce hazırlık öğrenimi gören öğrenci Karabük üniversitesinde.Üniversite İngilizce eğitime çok önem veriyor.Bu da yabancı diller yüksek okulunu güçlü kılıyor

Peki hazırlık sınıfındaki eğitimin kalitesi nasıl? Siz hazırlık okuduysanız, memnun kaldınız mı?
  • quote:

quote:

quote:

Peki hazırlık sınıfındaki eğitimin kalitesi nasıl? Siz hazırlık okuduysanız, memnun kaldınız mı?

Okutmanlarımızın çoğu Hacettepe ve odtü mezunu.Eğer sınıfta arkaya geçip kafayı vurup yatarsan hiçbir şey öğrenemezsin.Eğer dersleri dinler hocalarının tavsiyelerine uyarsan İngilizce iyi bir seviyeye gelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okutmanlarımızın çoğu Hacettepe ve odtü mezunu.Eğer sınıfta arkaya geçip kafayı vurup yatarsan hiçbir şey öğrenemezsin.Eğer dersleri dinler hocalarının tavsiyelerine uyarsan İngilizce iyi bir seviyeye gelir.

Zaten amacım dil, kafayı vurup yatmayı düşünmüyorum. Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten amacım dil, kafayı vurup yatmayı düşünmüyorum. Teşekkürler.

Maalesef o durumda olan o kadar çok kişi var ki anlatamam.

• Ben sosyoloji yazmayı düşünüyorum. Karabük, Kırklareli, Çankırı, Artvin, Sivas, Bartın flan buraları yazcam anca puan onlara yetiyo. Karabükte nasıldır bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi işsiz genç -- 10 Temmuz 2013; 18:37:48 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.