Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Kazananlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karabük Üniversitesi kazananlar, Bölümler nelerdir.?
    Ayrıca aklınıza takılan soruları bu konu üzerinden sorabilir ve üst sınıf arkadaşlardan yardımlar alabilirsiniz.

• Sorusu olan varsa cevaplayabılırım arkadaslar. 2. sınıf elektrik elektronik ogrencisiyim
  • Metalurji malzeme mühendisliği (İNGİLİZCE)
    Türkçesi de tutuyordu ama Üniversitede ingilizceyi halledelim dedik.
  • Valla sevinsen mo üzülsem mo bilemedim . edeviyat fakültesi tarih kazanmsm ama gel gör ki sehir icon pahalı gezilcek yer yok kücük bunaltıcı biyer diyolar . bide zorunlu hazrlıgı varms benim ingilizce sıfır Calsrm cabalarm eyvallahda yas gecio zaten bide hazrlk tuzla biber oldu . ya bu hazrlk ücretli felb mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji sistemleri muhendisligi mtok..

• Hazırlık ücretli değil tabiki. Muafiyet sınavına girip atlayabilirsin ama ingilizcen yok sanırım. Ne olursa olsun bir dil öğrenmek için çabalayın hocam. Heleki sizin bölüm gibi geniş bir alanda bir dil bile yeterli değil.

Şehir için şunları söyleyeyim.

Karabük için 2 etken var. 1.si nerden geldiğiniz. 2.si üniversite hayatınızdan ne beklediğiniz.
    Karabüğe geldiğinizde insanlar off ya .s.s.s bu ne biçim şehir yaaaa dicekler. O silsileye kapılmayın. Bunu söyleyen herkese bir sorun.
    Nerden geldin? Ben aksaraylıyım. İstanbulda oturuyorum ama konumuz bu değil. Ben aksaraydan gelipte ulan karabük ne kadar boş bir şehir hiç hızlı yaşantı yok diyen alemciyim diye anlatan adam gördüm. Bilmesek yutturucak .

Bunu söyleyecek insanlarada söleyim karabüğü kötüleyerek, hızlı yaşantım var taklidi yaparak hatun tavlanmıyor :) çünkü taklitte biryere kadar .
    Karabükle gerçekten şehir yüzünden farklılık oluşturan birkaç şehrimiz var. Sayıyorum. İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Ankara, Antalya .(Aklıma gelmeyen bir iki büyük şehir olabilir gece gece anca bu kadar) Diğer şehirlerle arada olan farkı kendiniz yaşantınızla kapatabilirsiniz.

Şimdi. Bu şehirlerden geldiğimizi varsayalım. Ne arıyorsunuz dolu bir şehirde? Yani geldiğiniz yerde elit kesimde olmanız, gözü kara olmanız, HER MANADA hızlı ortamlara sahip olmanız lazım ki karabükte yapamayacağınız şeyler olsun. Zaten böyle bir imkana sahip adam gider özelde istanbulda izmirde o club senin bu club benim gezer.Ha gezemedi mi o adamı dağın başına koyun yine orda yapacak birşey bulur. DJ Akman dinleyen adam trance club yok mu yaaa .s ne kadar bayıcı bir şehir diyor. İnternetten moonwalk öğrenen, çiftetelli oynayamayan adam bir yere gittim dans pisti iki metreydi ya diye atıp tutuyor. Bu tarz insanlardan UZAK DURUN. Karabüğün eksi yanlarını anlatırken bunlara zaten değineceğim. Uzak durmanızı söylememin sebebi bu insanlar daha gelmeden önce şehri araştırmayan EN AZ 18 yaşında ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ. Bu kalibredeki insanların yorumlarını dinlemeyin ve itibar göstermeyin. Kendi hayatlarını yönetememelerinin acısını şehirden çıkarıyorlar. Daha gelir gelmez bunalıma girersiniz. Tad alcağınız şeylerden tad alamazsınız. Bir bakmışsınız ki sizde onlardan biri olarak 4 senenizi tamamlamış bomboş bir şekilde depresyonda otogardan şehrinize dönüyorsunuz.

Gelelim karabüğe.
    Eksi yanları;
    Kiralar şehre göre pahalı. İstanbul bostancıdaki daire fiyatlarında kira var. Üniversite mahallesinde ve safranboluda ulaşımı rahat yerlerden 650-1500 arası fiyatlar. (1+1 ve 3+1e doğru)
    Gece hayatı arayanlar için seçenekler kısıtlı ama yok değil. Kendi eğlencenizi yaratın :)
    Ulaşım bazı kesimlerinde zor.
    Kalabalık bir şehirden geliyorsanız size çok boş gelebilir çünkü 110.000 nufusu var.
    Yurtlar kiralardan daha pahalı. Eve çıkmaya çalışın.
    Merkezin havası kirlidir.
    Alışveriş için seçenek kısıtlıdır.
    Ek iş yaparım ben diyorsanız çok zor. 15 liraya 14 saat çalışırsınız. (Esnaflarda)

Artı yanları ve yapılabilecek şeyler;
    Eğer sıkıldıysanız büyük şehirlerin kalabalığından. Karabük tam size göre.
    Doğa aktivitelerinden hoşlanıyorsanız yine aynı şekilde. Avcılık, kamp, çeşitli doğa sporları konusunda imkanlar mevcut.
    Okulun kampüsü gayet renkli :)
    Ankaraya, amasraya çok yakın. Alışverişi ankaradan yapabilir değişiklik arıyorsanız şehre yakın farklı muhitlere gidebilirsiniz.
    Safranbolu çok güzeldir.
    Yiyecek içeçek konusu büyük illere nazaran ucuzdur.
    Eğer bursa eskişehir gibi cafeler zinciri beklemiyorsanız göreceli olarak kaliteli cafeleri vardır.
    Sote mekanı çoktur :)
    Ulaşım belli mekanlar dışında üniversite ve safranbolu çevresinde sıkıntılı değildir. Gayet kısa sürelerle gidebilirsiniz merkeze yada safranboluya.
    Trafik sıkıntısı yoktur.
    Siyasi eylemmiş oymuş buymuş nadiren ufak şekillerde olur. Bana karışmayan yılan bin yaşasın modundaysanız hiçbir sorun oluşmaz karışıklık yoktur.

Ama en önemli tavsiye şudur. Karabük gibi zorladığınızda yapabileceğiniz şeyler olan bir şehirde herşeyi kendiniz ve etrafınızdaki kişiler belirler.
    Eğer yurttan çıkmaz 7/24 anime(One Piece hariç. One Piece izleyen adama yada hatuna laf yok), dizi,film izlerseniz 1 sene sonra banane ya karabük çok boş demeye hakkınız olmaz.
    Etkinlikleri kaçırmayın. İnsanlarla tanışın. Kluplere uye olun. Hobi edinin. Kendinize birşeyler katmak için harcayın önünüzdeki seneleri şikayet etmek için değil. Derslerinizede bol bol çalışın :) Bunları yaptığınızda gerçekten keyif alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easx -- 18 Ağustos 2014; 10:58:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Easx

Hazırlık ücretli değil tabiki. Muafiyet sınavına girip atlayabilirsin ama ingilizcen yok sanırım. Ne olursa olsun bir dil öğrenmek için çabalayın hocam. Heleki sizin bölüm gibi geniş bir alanda bir dil bile yeterli değil.

Şehir için şunları söyleyeyim.

Karabük için 2 etken var. 1.si nerden geldiğiniz. 2.si üniversite hayatınızdan ne beklediğiniz.
    Karabüğe geldiğinizde insanlar off ya .s.s.s bu ne biçim şehir yaaaa dicekler. O silsileye kapılmayın. Bunu söyleyen herkese bir sorun.
    Nerden geldin? Ben aksaraylıyım. İstanbulda oturuyorum ama konumuz bu değil. Ben aksaraydan gelipte ulan karabük ne kadar boş bir şehir hiç hızlı yaşantı yok diyen alemciyim diye anlatan adam gördüm. Bilmesek yutturucak .

Bunu söyleyecek insanlarada söleyim karabüğü kötüleyerek, hızlı yaşantım var taklidi yaparak hatun tavlanmıyor :) çünkü taklitte biryere kadar .
    Karabükle gerçekten şehir yüzünden farklılık oluşturan birkaç şehrimiz var. Sayıyorum. İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Ankara, Antalya .(Aklıma gelmeyen bir iki büyük şehir olabilir gece gece anca bu kadar) Diğer şehirlerle arada olan farkı kendiniz yaşantınızla kapatabilirsiniz.

Şimdi. Bu şehirlerden geldiğimizi varsayalım. Ne arıyorsunuz dolu bir şehirde? Yani geldiğiniz yerde elit kesimde olmanız, gözü kara olmanız, HER MANADA hızlı ortamlara sahip olmanız lazım ki karabükte yapamayacağınız şeyler olsun. Zaten böyle bir imkana sahip adam gider özelde istanbulda izmirde o club senin bu club benim gezer.Ha gezemedi mi o adamı dağın başına koyun yine orda yapacak birşey bulur. DJ Akman dinleyen adam trance club yok mu yaaa .s ne kadar bayıcı bir şehir diyor. İnternetten moonwalk öğrenen, çiftetelli oynayamayan adam bir yere gittim dans pisti iki metreydi ya diye atıp tutuyor. Bu tarz insanlardan UZAK DURUN. Karabüğün eksi yanlarını anlatırken bunlara zaten değineceğim. Uzak durmanızı söylememin sebebi bu insanlar daha gelmeden önce şehri araştırmayan EN AZ 18 yaşında ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ. Bu kalibredeki insanların yorumlarını dinlemeyin ve itibar göstermeyin. Kendi hayatlarını yönetememelerinin acısını şehirden çıkarıyorlar. Daha gelir gelmez bunalıma girersiniz. Tad alcağınız şeylerden tad alamazsınız. Bir bakmışsınız ki sizde onlardan biri olarak 4 senenizi tamamlamış bomboş bir şekilde depresyonda otogardan şehrinize dönüyorsunuz.

Gelelim karabüğe.
    Eksi yanları;
    Kiralar şehre göre pahalı. İstanbul bostancıdaki daire fiyatlarında kira var. Üniversite mahallesinde ve safranboluda ulaşımı rahat yerlerden 650-1500 arası fiyatlar. (1+1 ve 3+1e doğru)
    Gece hayatı arayanlar için seçenekler kısıtlı ama yok değil. Kendi eğlencenizi yaratın :)
    Ulaşım bazı kesimlerinde zor.
    Kalabalık bir şehirden geliyorsanız size çok boş gelebilir çünkü 110.000 nufusu var.
    Yurtlar kiralardan daha pahalı. Eve çıkmaya çalışın.
    Merkezin havası kirlidir.
    Alışveriş için seçenek kısıtlıdır.
    Ek iş yaparım ben diyorsanız çok zor. 15 liraya 14 saat çalışırsınız. (Esnaflarda)

Artı yanları ve yapılabilecek şeyler;
    Eğer sıkıldıysanız büyük şehirlerin kalabalığından. Karabük tam size göre.
    Doğa aktivitelerinden hoşlanıyorsanız yine aynı şekilde. Avcılık, kamp, çeşitli doğa sporları konusunda imkanlar mevcut.
    Okulun kampüsü gayet renkli :)
    Ankaraya, amasraya çok yakın. Alışverişi ankaradan yapabilir değişiklik arıyorsanız şehre yakın farklı muhitlere gidebilirsiniz.
    Safranbolu çok güzeldir.
    Yiyecek içeçek konusu büyük illere nazaran ucuzdur.
    Eğer bursa eskişehir gibi cafeler zinciri beklemiyorsanız kaliteli cafeleri vardır.
    Sote mekanı çoktur :)
    Ulaşım belli mekanlar dışında üniversite ve safranbolu çevresinde sıkıntılı değildir. Gayet kısa sürelerle gidebilirsiniz merkeze yada safranboluya.
    Trafik sıkıntısı yoktur.
    Siyasi eylemmiş oymuş buymuş nadiren ufak şekillerde olur. Bana karışmayan yılan bin yaşasın modundaysanız hiçbir sorun oluşmaz karışıklık yoktur.

Ama en önemli tavsiye şudur. Karabük gibi zorladığınızda yapabileceğiniz şeyler olan bir şehirde herşeyi kendiniz ve etrafınızdaki kişiler belirler.
    Eğer yurttan çıkmaz 7/24 anime(One Piece hariç. One Piece izleyen adama yada hatuna laf yok), dizi,film izlerseniz 1 sene sonra banane ya karabük çok boş demeye hakkınız olmaz.
    Etkinlikleri kaçırmayın. İnsanlarla tanışın. Kluplere uye olun. Hobi edinin. Kendinize birşeyler katmak için harcayın önünüzdeki seneleri şikayet etmek için değil. Derslerinizede bol bol çalışın :) Bunları yaptığınızda gerçekten keyif alacaksınız.

Agzına saglk dostum herseyi akyarmssn :) ben ankaradan gelicem sosyal bi adam degilim zatn skntı olmaz . ama ingilizcem hic yok saka gelebilir ama ilkokul ingilizcesi yani . muafiyeti gecmem imkansz zaten bari hazrlk cok kazık gecmese . calsmayı severim calsrmda ama sfrdan ne kadar olur orasnı bilemiyorum tek derdim ingilizce suan

• Sanat tarihi kazandım ama ingilizce var

• Hazirlik kolay arkadaslar zaten sifirdan basliyorlar

• Hoşgeldiniz Arkadaşlar Şimdiden. Her bölümde zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı vardır. Bunu Sene başlamadan önce yapılan Muafiyet Sınavına girip geçebilirsiniz. Şehir'e yeni geldiğiniz için bu ne biçim şehir diyeceğinize adım gibi eminim. Alışırsınız, kendi ortamınızı oluşturun derim. Vakit anca öyle geçiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.