Şimdi Ara

Karaca Grey Stone Bio Granit Tencere Tava (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
20
Favori
102.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Teklonu üreten firma Dupont 1950 lerde amerikada kuşun zehirsiz doğal diye (kurşunlu benzin) çoçukları kullndığı reklamlar yaptı cosmos belgeselinde (son bölümlerden birinde ) benzine kurşun katılmasının zaralı olduğunu kurşunun doğada şehirlerdeki oranda olmadığını araştıran bir bilim adamının hayatını göreceksiniz... Dupont firması aynı şekilde bir çok katkı maddesinide üretmekdedir. Bu firmanın hiç bir ürününü kullanmammak daha uzun yaşamanızın garantisi olacaktır aksi halde ilaç şirketlerinede daha çok para vermek zorunda kalacaksınız :) Granit konusunda ayrıca granitde radon maddesinden kaynaklı Radyoaktik ışınlar olabilir Kanımca geriye klasik tencere tavalar kalıyor çelik demir bakır ve cam bırakın yapışsın kardeşim sulu yemek ağırlıklı beslenelim
  • Herkese merhaba. Porselen pişirme kapları için ne düşünüyorsunuz. Kütahya Porselen Porflame Porselen adı altında üretmiş. Fikirlerinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confutatis -- 25 Şubat 2015; 23:39:32 >
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz aslinda bildigim cok sey var ama kafami toplayip yazamadim bir turlu,malum gundem cok baska ve yogun bende isin kolayina kacip firmadan sordum acikcasi . Kusura bakmayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün karaca granit ürünleri mağazada gördükten sonra nette araştırayım önce dedim, bir çok bilgi edindim şu durumda almak pek mantıklı değil sanırım.

yakında düğünüm olacağı için hazırlıkları yapıyoruz da, çelik tencere setini aldık, teflon tencere seti de alınacak dendi, graniti gönce biraz daha para vereyim iyidir diye granit düşünmüştüm o da tırt çıktı

. soruyorum dostlar şimdi ne alayım ? (kötünün iyisi diyelim)

hepsi zararlı almayacağım desem başka sıkıntılar doğacak bu sefer de :)

yardımcı olabilecek olursa memnun olurum tencere alışverişini askıya almış bulunmaktayım.:)

önerilere açığım arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazi07tr

Bugün karaca granit ürünleri mağazada gördükten sonra nette araştırayım önce dedim, bir çok bilgi edindim şu durumda almak pek mantıklı değil sanırım.

yakında düğünüm olacağı için hazırlıkları yapıyoruz da, çelik tencere setini aldık, teflon tencere seti de alınacak dendi, graniti gönce biraz daha para vereyim iyidir diye granit düşünmüştüm o da tırt çıktı

. soruyorum dostlar şimdi ne alayım ? (kötünün iyisi diyelim)

hepsi zararlı almayacağım desem başka sıkıntılar doğacak bu sefer de :)

yardımcı olabilecek olursa memnun olurum tencere alışverişini askıya almış bulunmaktayım.:)

önerilere açığım arkadaşlar.

En iyisi çelik ve döküm kullanmak. Teflon hiç almamak daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: confutatis

Herkese merhaba. Porselen pişirme kapları için ne düşünüyorsunuz. Kütahya Porselen Porflame Porselen adı altında üretmiş. Fikirlerinizi bekliyorum..

Yeterli bilgi bulamadım ama eğer içten dışa tamamen gerçek porselen veya seramikse, otomatikman sağlıklıdır diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: confutatis

Herkese merhaba. Porselen pişirme kapları için ne düşünüyorsunuz. Kütahya Porselen Porflame Porselen adı altında üretmiş. Fikirlerinizi bekliyorum..

Yeterli bilgi bulamadım ama eğer içten dışa tamamen gerçek porselen veya seramikse, otomatikman sağlıklıdır diyebilirim.

Sn andora1 ve sizin Cevabınız için teşekkürler. Ürün bugün geldi ilk denemeyi yaptim tamamen yapışmaz değil Yani yapismiyor ama teflon gibide değil. Akşam yemekte pilav var bakalim yorumları yazarim.

• monetadan cevap gelmedi mi? Sayın Andora1?
    ceramica deluxe tavasında açıklamalarda Hiçbir şekilde Teflon (PTFE ve PFOA) içermez diyor ama ne kullandığı da tam olarak yazılı değil ayrıca etnea volkanik taş dan da tavası var o da karacanın ki gibi mi? NO PFOA diyor ama...
    daha önce moneta kullandım, bizimkiler bazlama yapıyor, emin değilim ama anladığım kadarı ile unlu kuru pişirmeler seramik tavalara uygun değil, ilk başlarda sarardı şimdi ise resmen karardı eski kızartma tencerelerinin rengini aldı..
    kırmızı et için döküm hecha tava aldım çok memnunum, bazlama için de lava nın pizza/krep tavasını almayı düşünüyorum müşteri hizmetlerinden haber bekliyorum, kuru pişirme için yani bazlama için uygun mu değil mi diye..
    tavuk, küp patates, sebze vs bunları pişirmek için tava arıyorum (çelik yapışıyor, döküm nasıl olur bilmiyorum) kötünün iyisi olarak seramik mi alsam diye düşünüyorum, bugün bu konuyu okudum ve takipteyim ayrıca ocak üstünde bazlama pişirmek için önerileriniz bildiğiniz sağlıklı bir tava benzeri şey var sa söyleyin lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercasso -- 12 Mart 2015; 11:19:36 >

• Şimdi ne yapıyoruz monetanın seramiğini alıyor muyuz almıyor muyuz.Herkes her şeyin o kadar çok zararlı olduğunu söylüyor ki aslında hepsi de haklı muhtemelen ama yağda kızartma zararlı mangal kanserojen hadi ızgara gibi gril de pişirelim dedik o da zararlı sebze meyveler gdo lu ne yapacağız bilmiyorum...
  • Başlığı görünce bi girip okuyayım dedim pişman oldum çıkıyorum.
    Bende granit aldım daha dün.
    Kendimce araştırmama ve mağazalarda söylenene göre seramik ve teflondan daha iyi demişlerdi.
    Şimdi granit için yazılanları görünce şok oldum.
    Bir tencere ve tavaya 500-800 arası para vermekte akıl işi değil. O kadar zenginde değiliz millet olarak zaten.
    Kütahyanın çıkardığı porselen nasıl acaba bilen var mı?
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    cengiz bey
    http://www.globy.com.tr/dokum-tencereler/lava-folk-yuvarlak-dokum-tencere-28-cm.html

bu tarz ürün sizce sağlıklımıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan330

cengiz bey
    http://www.globy.com.tr/dokum-tencereler/lava-folk-yuvarlak-dokum-tencere-28-cm.html

bu tarz ürün sizce sağlıklımıdır

Bunun yerine 20-30 liraya paslanmaz çelik alın, buna ne gerek varki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 25 Nisan 2015; 22:23:56 >
  • arkadaşlar silit markası silergan diye bir madde kullanıyormuş. bazı yazılar okudum çok iddialı. çok pahalı ama gerçekten çok iyiyse paraya kıyıp alınabilir. yani en çok kullanacağımız bir tencere bir tava alıp bütün yemeklerde kullanırız mümkün oldukça. bu silarganı bilen varsa bilgi verirse memnuz oluruz...örnek link vereyim

http://www.enplus.com.tr/silargan-tavalar/?x=1&sort=pprice&order=ASC
  • tavalar 200-300 arası
    çok aşırı pahalı değil mi?
    çelik alırım daha iyi
  • sadece yumurta pisirmeye 20cm sahan aldim. 40tlye. burayi okuyunca pisman oldum ama ne yapalim artik...

• silergan la ilgili bilgisi olan yok mu
  • Granit önermem arkadaşlar. Hele Karaca'dan hiç önermem. Hem çiziliyor hem de 14 günlük hukuki iade hakkına rağmen iade almıyorlar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3283666/karaca-zuccaciye-hakli-iade-talebim-reddediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayellll -- 5 Haziran 2015; 12:23:05 >
  • karayellll kullanıcısına yanıt
    @karayellll

Aldım artık yapacak bir şey yok.

Başka önerebileceğiniz bir ürün varsa dinlerim?
  • hayırlı olsun güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihatxy1

arkadaşlar silit markası silergan diye bir madde kullanıyormuş. bazı yazılar okudum çok iddialı. çok pahalı ama gerçekten çok iyiyse paraya kıyıp alınabilir. yani en çok kullanacağımız bir tencere bir tava alıp bütün yemeklerde kullanırız mümkün oldukça. bu silarganı bilen varsa bilgi verirse memnuz oluruz...örnek link vereyim

http://www.enplus.com.tr/silargan-tavalar/?x=1&sort=pprice&order=ASC

Merhaba,

Ben bunun setini sağlam para döküp aldım. İyi para verdiğimiz için de hassas davranmaya çalıştık. Buna rağmen kılcal çizikler oluştu. Çok serttir, sadece elmas çizer, çatalla kaşıkla çizilmez falan derler inanmayın.
    Ayrıca firmayı da ürünün arkasında göremezsiniz. Firma derken Enplus'tan bahsediyorum.

Hee, derin çizik var mı derseniz o oluşmadı bakın. Tencere de ciddi ağır. Döküm gibi neredeyse. Kaliteli bir his uyandırıyor.

Dedikleri gibi bakteri üretmez, sağlığa zararlı madde içermez falan mıdır o kısmını bilemem. Bu konuda eğer endişelerinizi aşacak cevaba ulaşırsanız çizilme olayı için bir enplus mağazasına gidin, beyefendi bunu sadece elmas çizer başka da bir şey çizemez falan dediklerinde çıkartın anahtarı cebinizden çizin bakalım çiziliyor mu? Gerçekten çizilmiyorsa alın.

Açıkçası bunu evimdeki tencerede deneyemiyorum, o sebeple net bir şey söylemem mümkün değil. Belki de gerçekten sadece kılcal çizikler oluşuyordur, daha derinleri oluşmuyordur.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.