Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
5
Favori
81.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

Üç olasılık var.

Biri doğu Akdeniz'de doğalgaz petrol bulduk.

Hiçbir anlamı yok, zira çıkarması kar getirmiyor. Büyük firmalarda buldu, inceledi, uğraşmaya değmez diyip bıraktı. Ama bizim millet gaza gelir 2 3 hafta.

İkincisi elbette kanal İstanbul.
    Yalnız buysa nasıl müjde diye yutturacak onu merak ediyorum.

Üçüncüsü Libya. Orada ateşkes sağlanmak üzere. Anlaşmalar bayaa ilerlemiş. Yalnız işin sonucunda Libya ikiye bölünür ve işe yarar kısmı hafter'de kalıyor.

Biri doğu Akdeniz'de doğalgaz petrol bulduk.

Hiçbir anlamı yok, zira çıkarması kar getirmiyor. Büyük firmalarda buldu, inceledi, uğraşmaya değmez diyip bıraktı. Ama bizim millet gaza gelir 2 3 hafta.

Çok ilginç gerçekten hocam buna dair kaynaklarını neler ? yoksa berber müşteri/ taksici müşteri misali bir muhabbetten ötesi değil dedikleriniz.

https://wsimag.com/economy-and-politics/57951-total-in-eastern-mediterranean total'ın çalışmaları

israil asıllı doğu akdeniz gaz şirketi East Mediterranean Gas Company

parsellenen alanlara bakmınızı öneririm.

Ayrıca doğu akdeniz doğalgaz reverzi ön plana çıkıyor petrol değil. doğalgazın yanında çıkan petrol önemsiz neredeyse.

A recent US Geological Survey estimated that the basin holds close to 3,450 BCM of natural gas and 1.7 billion barrels of oil. The Nile Delta Basin, in the south-east Mediterranean, situated in Egypt's and Cyprus's EEZ, is estimated to hold even more natural gas (6,315 BCM) and oil (1.8 billion barrels).

kaynak https://library.fes.de/pdf-files/bueros/israel/09591.pdf

gerçekten komik yorumlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 19 Ağustos 2020; 17:12:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RedPyro

Konuşmasının bir kısmında “...kimse bizi Doğu Akdeniz’de var olduğu tahmin edilen kaynaklardan mahrum bırakamaz” tarzında bir şey söyledi .
    Orada bir şey bulsak var olduğu iddia edilen demeyeceğini düşünüyorum .

Müjde denilen Petrol ve doğal gaz olsa bile bu Doğu Akdeniz’de değil bence .

Edit: *Tahmin edilen

Karadeniz'de de arama yapıyorlardı benim aklıma orası geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Link yok, kaynak yok, haber yok. Önüne gelen konu açıyor!!!

https://www.mynet.com/cumhurbaskani-erdogan-dan-artan-koronavirus-vakalariyla-ilgili-aciklama-110106570631

canlı yayında açıklama yaptı,izledim bende.

Benimde şahsi görüşüm akdenizde bir kaynak bulunduğu yönünde ağır basıyor zira son birkaç haftadır yunanlılarla olan denizdeki sürtüşme ve kararlılık bazı sonuçların çıkmasına sebeb olmış olabilir.

Elbette karadeniz havzasında da bir kaynak bulunmuş olabilir,bu süreçte karadeniz araştırmaları çok arkaplanda kaldı.

kanal istanbul girişiminin açıklanacağını pek sanmıyorum,o iş çok alengerli ve abd seçimleri neticelenmeden kazma vurulması pek olası değil bana göre.

Üstünde durduğu "hayal ettiğimiz" açıklması akdenizdeki kaynaklar için bir sebeb gibi duruyor,hayırlısı diyelim.

şayet akdenizde kaynak bulunur ise en azından iç piyasadaki ihtiyaçları karşılaması bakımından kullanıma sunulsa bu ciddi bir ekonomik avantaj getirecekdir.

Birde dolarda bir iniş söz konusu bugün.7.29 a kadar geriledi.Arkaplanda başka işlerin döndüğü kesin zira 10 kuruşluk bir gerileme çokda normal değil.Baskılama ile dahi yarım günde bu kadar gerileme yapılması neredeyse imkansız.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle mesela akp tutmuş gariban vatandaşı vergilerle kopardıkça koparıyor kopardıkça koparıyor maşallah maşallah.

Selam ve dua ile inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse biz borsada pozisyonumuzu harekete göre aldık kanal istanbul şu bu diye tartışmaya devam edin :)

ayder yaylasına avm çıkarsa da ne yapalım hak ettiğimiz gibi :)

• Olabilir hocam . Kanal İstanbul falan tahminleri saçma , adama gülerler , neyini açıklayacaklar kanalın ?
    Büyük ihtimal petrol ve doğalgaz ama nerede nasıl merak ediyorum ben de .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berat Albayrak'da cuma günü dediğine göre gazı buldular heralde

• Bu açıklamadan sonra Petkim, Tüpraş ve Türkaş petrol hisseleri uçuşa geçti

Bizim 2 gün sonra öğreneceğimiz şeyleri para babaları şu an biliyor demek ki.Bakalım Karadeniz'de mi yoksa Akdeniz'de mi bulunmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karadeniz'de gaz buldularsa kafamız her açıdan daha rahat olur ne kıta sahanlığıyla uğraşırız ne de başka ülkelerin ada ve adacıklarıyla.

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

Baktım. Mısır ve İsrail açıklarında iki bölge dışında bi halt çıkmaz. Oralarda bile çıkarıp çıkarmayacakları tartışmalı.

Bulduğun kaynak çıkarmaya ve yaptığın masrafa değmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 19 Ağustos 2020; 17:12:14 >
  • Büyük ihtimal petrol veya gaz bulunduğu açıklanacak.Tüpraş,Petkim,Zoren ve Aygaz birden uçtu gitti ben Tüpraşın uzun zamandır +8 gördüğünü hatırlamıyorum bile.Bu sefer pozisyon almakta geç kaldık bakalım yarın hareketler nasıl olacak

Kanal istanbul olsa müjde ve yeni bir dönem diye açıklıyacaklarını sanmıyorum.

• Oksijen vergisi hayırlı olsun.

• İstifasını açıklayabilir.

• Cuma Müjdesi:

• Kanal İstanbul u açıyor galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Baktım. Mısır ve İsrail açıklarında iki bölge dışında bi halt çıkmaz. Oralarda bile çıkarıp çıkarmayacakları tartışmalı.

Bulduğun kaynak çıkarmaya ve yaptığın masrafa değmeli.

Yorum yok. Başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

bu sefer de fener rum patrikhanesini cami yapar mıyız dersiniz  

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

• L.Hamilton kullanıcısına yanıt

Bende takip ediyorum da bu olay küçük ve orta yatırımcıyı silkeleme taktiği de olabilir

Dolar ve altında bi miktar olsun gerileme trendine girdi çünkü.Eğer dağ fare doğurursa (kanal istanbul, erken seçim vsvsvs) bu spekülasyonla doları mezardan Kennedy gelse durduramaz

• Korona aşısını bulmuş olabiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Petrol ve Doğalgaz bulduk diyen arkadaşlar gerçekten çok hayalperest... Keşke böyle bir şey olsa, hepimiz çok isteriz. Ama bize böyle büyük bir lokmayı yem etmezler. Eğer biz petrol ve doğalgaz rezervleri bulmuş olsak zaten bu aylar önce uluslararası medya kuruluşlarında yer bulurdu. Berat Albayrak'ın açıklamasına göre "eksen değişikliğinden" söz ediliyor. Ortadoğu veya Avrupa ile yeni bir dönemin başlaması olabilir bu açıklama. Azerbaycan, KKTC ve Türkiye olarak yeni bir Mavi Vatan birlikteliği ve hareketi de oluşmuş olabilir. Bu da açıklanabilir. Bir ihtimal de PKK'nın fiili olarak bittiği söylenebilir. Bu da eksen değişikliği yaratır, terör sorunundan arınmış bir Türkiye, ekonomisi ne kadar kötü olursa olsun hiç şüphesiz diğer Ortadoğu ülkelerine karşı 2-0 öne geçer.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.