Şimdi Ara

Karadeniz Turuna Çıkmayı Düşünüyoruz Araba Şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 arkadaş sırt çantalarımızı alıp karadeniz turuna çıkmayı düşünüyoruz. Daha tam olarak güzargahımızı belirlemedik ama benzer karadeniz turu yapan kişiler araba kiralamış veya kendi arabalarıyla gitmişler. Bizim şahsen ehliyetimiz yok. Olsa bile öğrenci durumuyla araba kirala benzin bizi çok pahalıya patlar. Size sormak istediğim soru şu.
    - Gezerken yaylalara vs çıkarken mi sorun yaşarız?
    - Biz bu turu arabasız yapamazmıyız?
    - Cahilliyime verin bisiklet kiralayarak yapabilirmiyiz?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• dediğiniz şekilde anca sahili gezersiniz ki esasen karadeniz aslında yaylaları ile ünlüdür. tabi ki bisiklet de olur ama karadenizi tam olarak yaşamak istiyorsanız araç şart. bu sene 1 aydır gökyüzünde güneş gelmedi bisiklet ile yola çıkmış olsaydınız perişan olurdunuz. tavsiyem altı yüksek bir araç ile iki kişiyseniz ortalama bir çadır piknik tüpü vs kamp eşyaları ile belli başlı yerlerde yaylalarda kalarak çok güzel bir gezi yapabilirsiniz. yanınıza nispeten kalın giysiler de almayı unutmayın. sorularınızı, oldukça sorun cevaplamaya çalışırım. ama bana göre araç şart. hatta bulursanız duster tarzı güzel bir 4x4 çok güzel olur. ama bildiğimiz kartal da olabilir.. bu size kalmış
  • Öncelikle zaman ayırdığınız çok teşekkür ediyorum.

Gönül isterki araba ayarlıyalım. Fakat ne benim nede arkadaşımın ehliyeti yok. Karadeniz içerisindeki ulaşımı hiç bilmiyoruz. İçeride otobüs veya minibüslerle bu geziyi tamamlayamazmıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastbela93

Öncelikle zaman ayırdığınız çok teşekkür ediyorum.

Gönül isterki araba ayarlıyalım. Fakat ne benim nede arkadaşımın ehliyeti yok. Karadeniz içerisindeki ulaşımı hiç bilmiyoruz. İçeride otobüs veya minibüslerle bu geziyi tamamlayamazmıyız?

zaman ne demek bilgi paylaşımı yapıyoruz amaç bu. sorunuza gelecek olursak, ben de sizin gibi macera ruhlu birisiyim. düşündüğünüz şey çok güzel ama bana biraz zor geldi. karadenizin coğrafyası biraz farklı bisiklet yorar dağ bayır pedal çevirmek zor gelir ki bu sene hava çok kötü her gün durup durup yağmur yağıyor geziniz çileye dönüşmesin diye ben araçta fayda var dedim.. sahil boyunca göreceğiniz sol tarafta sahili elinden alınmış bir deniz sağ tarafta beton ilçeler. esas karadeniz için içerilere girmeniz gerekiyor. ama siz, biz sahilden gidelim yeter derseniz elbet de olabilir.. bunun konaklaması var yemesi içmesi var iyi planlamak lazım.

• bisikletle öyle yaylalara falan çıkamazsınız. yaylalara öyle çok planlı programlı dolmuşlar yok. belli balı benim bildiğim ayder uzungöl gibi yaylalara dolmuşlar çalışır. dolmuşla çıktınız yiyecek kalacak yer falan astarı yüzünden pahalıya gelir. bana sorarsanız karadeniz anılarızda kötü kalmasın. siz ehliyet almayı bekleyin ve benzin parasına ufak eklemelerle harika bir gezi yapabilirsiniz bu şekilde.
  • mesajlarınızı bir arkadaşımada okutayım. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için. İlerleyen zamanda size tekrar sorularımız olucaktır
  • Peki Karadeniz gezisine tur firmaları ile gitmek nasıl bir fikirdir arkadaşlar?
    Bir haftalık, on günlük turlar var ...
    Hangi mevsimde gidilmelidir, bu mevsimde gidilir mi?
    Tavsiye ettiğiniz tur firması hangisidir?
    Giden arkadaşlardan fikir almak isterim ...
  • Bende Kasım ayında tek başıma böle bişe planlıyorum araba şansı yok otobüs ile gezme fikri var Aydere fala çıkamam araba olmadıgı için merkezdeki yerleri görme fikri var sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 9 Temmuz 2015; 7:57:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu an ets tur ile antep çıkışlı gezideler. güzergahları güzel fiyat uygun demişti. ama benim gönlümden geçen araçla kendiniz biraz da macera yaşayarak doya doya..
  • Valla bende arkadaşımla konuştum böle böle arabasız sıkıntı olucak her yere gitmemiz diye. Ya birazda açıkcası amaç macera yaşamak. Gidebildiğimiz yere gideriz. Gidemediğimiz yer canımız saolsun. Turun sevmediğimiz noktası bir program var ve buna sizi sıkıştırıyor. Tabi belki her yeri gösteriyor size ama bir koşuşturmacanın içinde oluyorsunuz. 2 arkadaş gitme isteğimizde bundan. Kafamza göre baktık Trabzon çok güzel 2 gün kalırız veya ne bilim ordu hoşumuza gitti gezilicek yerlere doyamadık daha fazla kalırız. Hani kafamız rahat olur anlatabiliyormuyum. Kısmet olursa ağustos sonu düşünüyoruz. Allah kısmet ederse gidersek mutlaka gezi notlarını paylaşırım sizlerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastbela93

Valla bende arkadaşımla konuştum böle böle arabasız sıkıntı olucak her yere gitmemiz diye. Ya birazda açıkcası amaç macera yaşamak. Gidebildiğimiz yere gideriz. Gidemediğimiz yer canımız saolsun. Turun sevmediğimiz noktası bir program var ve buna sizi sıkıştırıyor. Tabi belki her yeri gösteriyor size ama bir koşuşturmacanın içinde oluyorsunuz. 2 arkadaş gitme isteğimizde bundan. Kafamza göre baktık Trabzon çok güzel 2 gün kalırız veya ne bilim ordu hoşumuza gitti gezilicek yerlere doyamadık daha fazla kalırız. Hani kafamız rahat olur anlatabiliyormuyum. Kısmet olursa ağustos sonu düşünüyoruz. Allah kısmet ederse gidersek mutlaka gezi notlarını paylaşırım sizlerle.

hakkınızda hayırlısı. inşallah sizin için en güzeli olur. geziyi yapınca bizi bilgilendir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.