Hayatımda ilk defa karakalem portre çizeyim dedim hiç kursa falan gitmedim haliyle de ne benzetebildim ne de becerebildim genelde bakarak rahat çizerim herşeyi ve beğenilir yani ama şu yüzleri hiç benzetemiyorum aragornu çizmeye çalıştım bi yardım ederseniz hatalar nerelerde benim gördüğüm saç sakalda çok sıkıntılıyım gölge denilen olay zaten kötü ve kağıt dokulu bir kağıttı evde vardı sanırım karakalem için uygun değilmiş. Her türlü eleştiriye açığım .
İlk sefer için harika emin ol sıkılmadan çizmeye devam et günde 1 er 2 şer tane çiz ben ilk çizdiğimde hatırlamak bile istemiyorum 😃
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Elinize sağlık güzel olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: Metin1903
Hayatımda ilk defa karakalem portre çizeyim dedim hiç kursa falan gitmedim haliyle de ne benzetebildim ne de becerebildim genelde bakarak rahat çizerim herşeyi ve beğenilir yani ama şu yüzleri hiç benzetemiyorum aragornu çizmeye çalıştım bi yardım ederseniz hatalar nerelerde benim gördüğüm saç sakalda çok sıkıntılıyım gölge denilen olay zaten kötü ve kağıt dokulu bir kağıttı evde vardı sanırım karakalem için uygun değilmiş. Her türlü eleştiriye açığım .
Dediğin gibi saç ve sakalda sıkıntı var ayrıca dudağa da özenmelisin. Saç ve sakalı sona bırakıyorsan insan sıkıldığı için de geçiştiriveriyor, bi yere acelen yok sabırlı ol yavaş yavaş çiz.
Gölge konusunda basit nesnelerden daha karmaşık nesnelere doğru çizim yaparsan daha iyi bir şekilde çizersin. Örneğin ilk bir küp veya bir bilya çizip gölgenin nasıl dağıldığını görüp çizersen elinin alışmasına yardımcı olacaktır.